Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 11:42, 30 paź 2012

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 11:40, 30 paź 2012

Do góry
A oto kilka drzew w zimowej scenerii

Blaski i cienie nowego życia 11:37, 30 paź 2012

Do góry
Winogron nie zgubił jeszcze wszystkich liści

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:36, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ojej, jakie to piękne!! wiem, ze szron i mróz nie cieszą, ale takie ujęcia...warto

podziwiam całą ekipę, za solidność, pracę na zimnie i ty pewnie też nieźle wymarzłaś; chyba w takie zimno, walonki są najlepsze, choć nie trendy!

I znowu wspaniały projekt powstaje i świetny przykład do naśladownictwa; twój styl jest rozpoznawalny, myślę, że jest na miarę XXI wieku...
Blaski i cienie nowego życia 11:35, 30 paź 2012

Do góry
Cyprysik Aurea Nana pod kołdrą

Rozchodniki są cudowne nawet zimą, trochę się powyginały pod ciężarem

A w ogródku borówka jeszcze ma listki

Małe brzózki w śniegu

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:33, 30 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
niestety nie byłam kilka dni na działce, nie mam zdjęć, nie wiem czy wszystko ok czy już zaliczyłam może jakieś straty związane z zimą - kompletny brak czasu i siły, najlepiej byłoby zasnąć jak niedźwiedź i obudzić się na wiosnę ))
Pozdrawiam odwiedzających i zostawiam widoczek z trasy

Kasiu, pięęęękna fotka
na zimę nic nie poradzimy, trzeba przetrwac! też chętnie bym zasypiała lub wyjeżdżała w ciepłe kraje na pół roku
choc....lubię zimowe krajobrazy, tylko tej tony ubrań nie lubię.....
trzymaj się cieplutko!
Blaski i cienie nowego życia 11:31, 30 paź 2012

Do góry
A to moja przechowalnia zaspana całkowicie

Silver Dollary padały pod ciężarem, więc je otrząsnęłam, niestety dwa kwiatostany mi się złamały będą więc do wiązanki na W.S.

Admirationy wystawiły czujki spod śniegu

Blaski i cienie nowego życia 11:26, 30 paź 2012

Do góry
A to dzisiejszy wschód słońca ( w naturze jakoś lepiej wygladało to światło)

A z drugiej strony domu jeszcze był księżyc

Taka warstwa śniegu napadała jak widać na stercie drewna

Blaski i cienie nowego życia 11:17, 30 paź 2012

Do góry
A to dalsze fotki
Bałwan w budowie

W pełnej okazałości- tylko pies mu nos machewkowy zjadł chwilę później

A tu mały wybudował sobie krzesło śniegowe "kulę " jak na O. i zmontował armatę do strzelania

Mój mały raj na ziemi :) 11:06, 30 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

przymiarka koloru czerwonego berberysy w akcji, pomiędzy trzcinnikami
i już jest jesiennie, żółte brzozy, czerwone berberysy.....

...coś mi ten obraz przypomina pięknie Anulko

dopiero zauważyłam ten komentarz ....ale CO Aniu Ci przypomina? bo nie kojarzę.....?
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 30 paź 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)

.

Jeśli chodzi o działkę to mogę powiedzieć, że tak. Nawet czosnek już wsadziłam w warzywniaku. Zostało jeszcze obsypanie róż, ale z tym jeszcze poczekam. Trzeba wprawdzie jeszcze przekopać zielony nawóz i rozebrać resztę starej szklarni, żeby było miejsce na wiosnę na nową, ale to już drobiazgi

Różyczki na tle gorczycy (do przekopania) specjalnie dla Ciebie

Witaj Jolu, widze, że wszyscy jestesmy zapracowani. Moje róże tez jeszcze nie obsypane a tu za oknem śnieg. Trochę mnie zaskoczyła w tym roku ta zima. W piatek planowałam jeszcze jesienne ognisko, bo rodzinka ma przyjechac a tu chyba nic z tego nie bedzie.

Na obsypywanie róż jest jeszcze czas. Zuziu, a na weekend zapowiadają poprawę pogody, więc ognisko może sie udać, czego Ci życzę.

Taki sobie ogród Beaty. 10:57, 30 paź 2012

Do góry

Altanke bym obsadzila rozami i powojnikami...aby byla bardziej romantyczna nadac jej troszke blasku....

kolo po prawej str hmmmm...MarekW wlasnie planuje przepiekna rabate niebiesko-fioletowa ...bede od niego zgapiac bo zakochalam sie w jego projekcie wiec moze cos podobnego....zajrzyj do niego....

ten prostokat po prawej obsadzilabym hortensjami i trawami ....bedzie cudnie, chyba ze tam slonce to ....znowu roze, trawy, perowskia i lawendy....

a[b] tu..... posadzilabym brzozy....i trawy i hortensje i z przodu lawendy....

Beatko...witam cie strasznie cieplutko i mam ogromne wyrzuty,ze tyle czasu poswiecilas na moje bazgrolki....ale nie zmienia to faktu,ze jest mi niezmiernie milo!!!!!!!
Pod zdjeciami napisalam moje pierwsze skojarzenia jakie mi przyszly do glowy gdy zobaczylam twoj ogrod....wiesz, ja jestem taka romantyczka i bez pamiec zakochana w rozach wiec juz oczyma wyobrazni chcialam nadac mu lekkosci, powiewu i romantycznosci....
dziekuje raz jeszcze za odwiedzinki i zapraszam na kawusie....
pozdrwaiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ogrodoweimpresjejolki 10:45, 30 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)

.

Jeśli chodzi o działkę to mogę powiedzieć, że tak. Nawet czosnek już wsadziłam w warzywniaku. Zostało jeszcze obsypanie róż, ale z tym jeszcze poczekam. Trzeba wprawdzie jeszcze przekopać zielony nawóz i rozebrać resztę starej szklarni, żeby było miejsce na wiosnę na nową, ale to już drobiazgi

Różyczki na tle gorczycy (do przekopania) specjalnie dla Ciebie

Witaj Jolu, widze, że wszyscy jestesmy zapracowani. Moje róże tez jeszcze nie obsypane a tu za oknem śnieg. Trochę mnie zaskoczyła w tym roku ta zima. W piatek planowałam jeszcze jesienne ognisko, bo rodzinka ma przyjechac a tu chyba nic z tego nie bedzie.
Blaski i cienie nowego życia 10:41, 30 paź 2012

Do góry

i takie sloneczno-biale widoki poprosze!!!!!
mozna tak stac przy oknie z kubeczkiem cieplej herbatki i patrzec, patrzec i grzac buzie w slonku przez szybke...
oj ja juz zapominam jak to bylo...zostaja wspomnienia i wasze zdjecia....
ogrodoweimpresjejolki 10:38, 30 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,ciasto....boskie! Moje ulubione!
Dobrze,że już z wszystkim zdążyłaś ! J mam jeszcze na jeden dzień pobytu zajęcie,ale czekam na ocieplenie za tydzień. W tym tygodniu się do ogrodu nie wybieram.Zostawiam zimową różyczkę ,buziam!

Haniu, dobra pogodę na weekend zapowiadają - oby się sprawdziło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:37, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może i ja nie jestem do końca normalna, ale te zdjęcia jak dla mnie przebijają wszystkie bajecznie ocukrowane roślinki w bukszpanowym
Jak ja uwielbiam takie klimaty! Bonsai, bukszpany, cisy, równiutko, geometrycznie! Miodzio, choć widać dopiero skrawek ogrodu Doczytałam, że zakończenie ogrodu wiosną - więcej fotek Danusiu, plisss
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:23, 30 paź 2012

Do góry
malwes - przy najbliższej okazji Zdzisław pomacha do Ciebie, Gosia ma już w nadmiarze

mira, Urszulla - dziękuję, tego jednak muszę się jeszcze uczyć, mam takie plany (kurs fotograficzny)

monteverde - dzięki za odwiedzinki, ja także zaglądam

Agacia - to niezła prognoza, zawsze sprawdzam i z reguły się zgadza

zuza12 - jedyną wadą tulipanowca jast jego kruchość, w czasie burzy obserwuję co będzie tym razem (dwa razy się wyłamał przewodnik)

Sebek - właśnie tym inwestorom tamten się nie podobał, woleli podobnego do ogrodu Zimozielonego - to z tej samej serii. Żwiry już są i "przechodzenie" kulek z jednego sektora na drugi i śliczne jarzeniowe berberysy i wrzosy też.

Blaski i cienie nowego życia 09:52, 30 paź 2012

Do góry
Tak było jeszcze w zeszłym tygodniu-jesiennie, mglisto,ciemno i depresyjnie

A to pierwszy śnieg dzieci pobuszowały po ogrodzie

A taką scenerię uwielbiam, tak dzisiaj

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 09:34, 30 paź 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Wow, Sławku, bomba! A to czerwone w kształcie literki t to rynna? Z jakimś powojnikiem?

Rynna? Nie To jest stolik, który w środku ma donicę, podobny a nawet taki sam był w jednym z wydaniu Magnolii Następnie jest tam lustro, kaskada, grill, który można zobaczyć również w ostatnim podajrzę wydaniu Magnolii, krzesła, dwie ściany wertykalne oraz te pomarańczowe skrzynie ze stali cor-ten

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:25, 30 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Czy to na pewno październik?
Kto to widział, dojrzałe pomidory w foliaku i śnieg na dworze

Karolina to fotka dnia !! super

GRATULACJE
Więc u Ciebie dziś pomidorowa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies