Za hortkami masz zaraz szmaragdy to drzewa raczej nie w tych hortkach no chyba że masz tam tak szeroko
Ja posadziłam przed hortkami żywopłot z cisa i mam zamiar prowadzić go wyżej żeby tak podparły limki od dołu tak nie dosłownie ale wizualie
Ale u mnie proste linie som...
sugeruje zrobic wiecej fotek w szerokich kadrach ....z kazdej strony ..z widokiem na hortensjowa ....bo trudno jest stwierdzic na której czesci trawnika cos zmienić .
PS. pierwszy raz widze u ciebie cos co wyglada "bidnie" nie obraż sie ale tak to odbieram.....sama hortensjwa w tej masie hortensji jest zbyt nudna ...nie wiem czy drzewa pomogą?...wcale nie wiem co ci doradzić
Reniu mnie też moja hortensjowa w tym roku męczyła coś i poszła wcześnie pod nożyce,ja poszerzyłam rabatę i myślę żę przed nią by się przydało coś mocnego wyrazistego żeby oczy oderwać od nich...kumasz
Dziewczyny A może spożytkujecie swoją energię na moje planowanie?
Nigdy nie pokazuję hortensjowej z tego miejsca bo nie podoba mi się ten kadr ... cały czas mnie to męczy ... nie wiem jaki ruch jest potrzebny aby zmienić na lepsze?
Mialam pomysl na szpaler drzew w hortkach ... ale wydaje mi się, że to nie wystarczy
Może pomogłoby powiększenie tej rabatki z małą świdośliwą?
Może Wam przyjdzie do głowy coś sensownego? bo ja same głupoty wymyślam ... Ciężkie jest to miejsce bo widoczne z wielu stron ...
Anetko
Naprawdę Ci się chce? Podziwiam
Ale to znaczy, że myślisz o planowaniu intensywnie, szukasz inspiracji, idziesz w tym kierunku żeby uczyć się na błędach innych a nie swoich
To się chwali
Przecież możesz szperać w nich do woli ... ja nie mam ukrytych tablic
Iwonko ale co do jodły to sama musisz podjać decyzję ja nie chcę mieć jej na sumieniu
Jolu
Przymrozku nie odnotowałam ... całe szczęście bo ID by to nie posłużyło Zaraz wstawię fotki te mniej ciekawe ... tych miejsc, które mnie wkurzają i myślę co by tu zmienić żeby było dobrze ...
Przewertowałam Twój wątek i tak, to była Jankosia. Zobacz, ona już rok wcześniej wiedziała Ja chyba też jestem na takim etapie- planuję coś co mi się wydaje, morduje się z tym, też przejde przez bylinki i kwiatki a za rok przyjdzie olśnienie
Oby..
Uśmiechnęłam się bo nie pamiętam kto to był ... taki zwrot u mnie nastąpił w momencie projektowania rabaty przy jałowcach hmmm ... może jankosia to byla? pamiętam natomiast, że na ogrody w stylu Chelsea naprowadzil mnie Waldek (niestety nie ma go ostatnio na forum)
Wtedy w pół godziny wyrysowałam projekt z drzewami wielopniowymi i kulkami ... olśnienie!!! Ale jeszcze wtedy chcialam iść w byliny ... latem jakoś tego roku zaczełam się z nimi żegnać ... pokochałam wielopniowe, trzcinnika KF i molinie ... zaczęłam podążać w stronę minimalizmu ...
Dlatego warto poobserwować jeszcze innych ... zglębić temat ... przez najbliższe tygodnie ... zapinować to, co Ci się podoba, co do Ciebie przemawia najmocniej, z czym czułabyś się extra (z uwzględnieniem oczywiście tego co juz masz czyli kształtu działki, rozmieszczenia bruku). Mogłabyś wowczas pokazac nam zapinowane zdjęcia i wiedzielibyśmy, ale przede wszystkim Ty wiedziałabyś, w którą stronę zmierzać