Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

nawigatorka 08:24, 29 paź 2016

jankosia napisał(a)

Ja się uczepiłam? Ty mnie ostatnio coś za mocno prowokujesz typografka Ale niech ci już będzie: Ciiii
ale czym?
ren133 15:55, 29 paź 2016

polinka napisał(a)
Renia podziwiam i zazdroszczę, że masz jeszcze siły, chęci na planowanie, działanie w ogrodzie! Jesteś tytanem pracy!

Może dzieje się tak dlatego, ze chciałabym jak najwięcej zdziałać a czas tak szybko płynie
ren133 15:57, 29 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Reniu będą fotki jutro ? Miałaś dziś przymrozek? Spisz juz ? Szkoda )

Jolu
Przymrozku nie odnotowałam ... całe szczęście bo ID by to nie posłużyło Zaraz wstawię fotki te mniej ciekawe ... tych miejsc, które mnie wkurzają i myślę co by tu zmienić żeby było dobrze ...
ren133 16:00, 29 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Oj, Renia
No to podeślij trochę twoich pinów
Możesz cały foldech na priv

Tylko wiesz, jak zaoram, to u mnie będę musiała wyciąć jodłę na przodzie, co jest pamiątką po moim tacie
Gdyby jej nie było, pewnie już bym miała szpaler...
Może jeszcze kiedyś, jak się u ciebie napatrzę ... A jodła sie zestarzeje ...
18 lat u mnie już ma

Przecież możesz szperać w nich do woli ... ja nie mam ukrytych tablic
Iwonko ale co do jodły to sama musisz podjać decyzję ja nie chcę mieć jej na sumieniu
ren133 16:03, 29 paź 2016

Krys napisał(a)
Drzewa ok tylko czy tam nie jest za wasko ?

No właśnie ... dobre pytanie
Jesli w szpalerze to myślę o takim drzewie https://www.google.pl/search?q=robusta&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjm-ce7loDQAhUkSJoKHeLmAEEQ_AUICCgB&biw=1138&bih=526#tbm=isch&q=robusta+akacja+drzewo+szczepione&imgrc=ogdiavS0dEtBkM%3A
ren133 16:06, 29 paź 2016

Nett napisał(a)
Reniu doszłam dziś do 700 stron Twojego wątku. Na jutro zostawiam resztę. Długa droga za Tobą i ogromna metamorfoza. Podziwiam bardzo. I też mam ogromną nadzieję na takie olśnienie kiedyś

Już pisałam u mnie, ale powtórzę- niesamowite, że Jankosia po pierwszych kilkudziesięciu stronach dyskusji sugerowała już pójście w nowoczesny styl. Waldek to tylko potwierdził, ale żeby rok wcześniej już sugerować... jasnowidztwo normalnie
Pozdrawiam wszystkich planujących

Anetko
Naprawdę Ci się chce? Podziwiam
Ale to znaczy, że myślisz o planowaniu intensywnie, szukasz inspiracji, idziesz w tym kierunku żeby uczyć się na błędach innych a nie swoich
To się chwali
ren133 16:28, 29 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
ale czym?

Dziewczyny A może spożytkujecie swoją energię na moje planowanie?
Nigdy nie pokazuję hortensjowej z tego miejsca bo nie podoba mi się ten kadr ... cały czas mnie to męczy ... nie wiem jaki ruch jest potrzebny aby zmienić na lepsze?

Mialam pomysl na szpaler drzew w hortkach ... ale wydaje mi się, że to nie wystarczy
Może pomogłoby powiększenie tej rabatki z małą świdośliwą?
Może Wam przyjdzie do głowy coś sensownego? bo ja same głupoty wymyślam ... Ciężkie jest to miejsce bo widoczne z wielu stron ...
anulajda 16:40, 29 paź 2016

ren133 napisał(a)

Dziewczyny A może spożytkujecie swoją energię na moje planowanie?
Nigdy nie pokazuję hortensjowej z tego miejsca bo nie podoba mi się ten kadr ... cały czas mnie to męczy ... nie wiem jaki ruch jest potrzebny aby zmienić na lepsze?

Mialam pomysl na szpaler drzew w hortkach ... ale wydaje mi się, że to nie wystarczy
Może pomogłoby powiększenie tej rabatki z małą świdośliwą?
Może Wam przyjdzie do głowy coś sensownego? bo ja same głupoty wymyślam ... Ciężkie jest to miejsce bo widoczne z wielu stron ...

Reniu mnie też moja hortensjowa w tym roku męczyła coś i poszła wcześnie pod nożyce,ja poszerzyłam rabatę i myślę żę przed nią by się przydało coś mocnego wyrazistego żeby oczy oderwać od nich...kumasz
lojalna_ 17:31, 29 paź 2016

Renia i to juz..... O tak fajne fajne te foty .....?.
nawigatorka 17:32, 29 paź 2016

Może jakiś plan z góry by się przydał by kształty tam widzieć?