Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 18:42, 07 lip 2015

Do góry
Hortensje bombshell już kwitną

Przetacznik ze śmiałkiem darniowym, który ledwo zipie.

Stipa z byliną o nazwie szałwia ocean blue- nie wiem czy czegoś nie pomyliłam, bo gdy wpisuje w neta szałwie o tej nazwie to znajduje koktajlowe sukienki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:15, 07 lip 2015

Do góry
Uwierzcie mi że stipa pieknie na zdjęciach przy silnym wietrze wygląda..... U mnie ciagle wiało albo lało i ta stara stipa lezy. Młode sadzonki na innych rabatach nie narażonych na takie silne wiatry stoją. W tym miejscu w realu wcale to dobrze nie wyglada. Wykopie kilka i sprawdzę czy elata mi pasuje bo coś za agresywna na razie dla mnie ejst. Jesli nie bedzie pasowac to carexy frosted curls tam bedą rosły bo ten lekko siwy kolor mi najabardziej tam pasuje. Na razie stipa zdominowała nie tylko bukszpany ale i jezowki, które pod nia dziczeją..... A za rok w tym miejscu maja byc Krzysztofy

O przedpłocie sie nie pytajcie... Posadzili jak pijana ogrodniczka w amoku a M nie dopilnował mimo ze na urlopie. W ramach karnego JEŻA bedzie przesadzał przy +35 stopni!!!! Chyba wieczorna joga mi dzisiaj na skołatane nerwy po pierwszym dniu pracy i przedpłociu sie przyda

I melduje , że nastawiłam pierwsza malinówkę w tym sezonie!!!!

I nikt nie widzi, ze na rabacie z berberysami wypadły mi po raz kolejny 2 rozplenice little bunny , znów mam tylko trzy zamiast 5. Jedna na przodzie jakas żywotna, pozostałe w połowie wyłysiały . Cholercia chyba ma za mokro bo przeciez mrozu nie było.... I wetknełam tam 3 red barony, niech sie mnoza
Ogród niby nowoczesny ale... 15:40, 07 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Wszystko takie do pieszczone, idealnie dobrane, oj mi jeszcze długo zejdzie zanim naucze się tak zagrywać wszystko w jedną całość murek to masz boski a gdzie kupowała te szare panele drewniane?

Szre panele?? Chodzi ci o te przy których rośnie trzcinnik i przetacznik?? To ogrodzenie teraz wiosną eM sam robił

Zeta napisał(a)
Rany jak wy to robicie ze wszystko sie wam sieje...od werbeny po las stipy....chyba mam za dużo kory.....

Dokładnie, chyba masz za dużo kory. Stipa w ilościach hurtowych wysiała się tam gdzie sama ziemia. I nie tylko stipa bo mam też lany brązowej trawy...ale jeszcze małe w porównaniu do stipy.

Madzenka napisał(a)
I tylko mi napisz że to orzetaczniki od Finki ?

Z tego co pamietam to nie. Przetacznik gdzieś u nas kupowany chyba. U Finki to żurawki i szałwie.

Ensata napisał(a)
Magnolia gratki dla młodzieńca. A córa na wakacje zasłużone jedzie po od razu? Młody pewnie się nudzi, współczuję z nogą, pech na calego. Donoszę, że karmnik zyje

Cieszę się

Karmnik z kopytnikiem musi sobie radzić i tyle. Na razie daje radę...a potem najwyżej będę coś wywalać. Muszę mieć jakieś zajęcie prawda??
Ogród niby nowoczesny ale... 15:36, 07 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj jest na czym zawiesić oko stipa z siewek kwitnie? no i gdzie tu sprawiedliwość, moja wzeszła w lutym i jeszcze nie kwitnie, a ładne gęste kępki mam.
Ta sesleria coraz bardziej kusi, ale nie mam miejsca

Łukasz, kwitnie ta co sama się wysiała. Ja dodatkowo posiałam sobie w domu stipę z nasionek. Potem w maju wystawiłam ją na dwór i zmarzła. Do dziś odbiła ale ma ledwo ze 5 cm. - ta na pewno nie zakwitnie.

magnolia napisał(a)
Magda jak ślicznie! Bujnie bardzo.... A grabowa jest świetna bo dosyć nietypowa i wieelka, a oddechem- nie można się nie zachwycić.

O matulu! jaki avatarek fajny!
Buziaki piekna kobitko

magnolia napisał(a)

jeszcze nie- w czwartek jednak będą.

Za to średniak dostał się do gimnazjum , nie najlepszego do jakiego startował, ale bardzo dobrego- dostało się 150 osób, w tym większość z rejonu( więc mieli gwarantowane miejsce), a odpadło 511- więc tez można powiedzieć że się popisał. Choć tydzień wcześniej wykręcił lepszy popis- przeciął sobie na wierzchu stopy tętniczkę i ścięgno. Mam więc gimnazjalistę szytego i w gipise na 5 tygodni

No kochana...zdolnych dzieciaczków się doczekałaś.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:20, 07 lip 2015

Do góry
piękny busz stipa powala...
To tu... 11:48, 07 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Te liście są od klona palmowego? Proszę o nazwę jak dla laika.

Krwawnik z lawendą to jest hit! Ciekawa jestem jak się będą prezentować o różnych porach roku. Krwawnik będziesz też cięła jak lawendę?

Piękny ogród, piękne linie, ład i bogactwo.

Ewo, miło mi, że do mnie wpadłaś.

Akurat na tym zdjęciu to klon Shirasawy. Połączenia lawendy z krwawnikiem w kolejnych miesiącach też jestem ciekawa. Pierwszy raz mam takie zestawienie. Tam jeszcze jest m.in. stipa i rozchodnik. W zeszłym roku krwawnik wygoliłam do zera i pięknie odbił.
W ogrodzie Lorki za zakrętem 11:01, 07 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
O proszę znajomy zestaw tzn róże i lawenda, a co tam jeszcze masz? Ja grujecznika planuje z bukszpanem konwalnikami i obok deren o czerwonych pędach

Amelio, tam jeszcze jest stipa 'Pony tails' , perovskia , magnolia nigra , dwa klony flamingo , obwódka z bukszpanu, z tyłu cisy i miskanty 'morning lights' dojdą jeszcze jakies niskie trawy i biały akcent.. moze jakies kulki zimozielone..
zobacze jak to się bedzie rozrastać..

Shemsi napisał(a)
Tak, jak myślałam, mamy sporo wspólnego I podobnej wielkości ogródki i mężów z zapędami na boiska. Też coś sobie dziergam na różne sposoby, choć nie tak dużo i nie tak ładnie jak Ty A Twoja słodka baletnica jest chyba dokładnie pomiędzy moimi chłopakami. Za rok ja będę wrzucać podobne zdjęcia

Bardzo mi się podobają Twoje poczynania w ogrodzie. Kibicuję i będę podglądać.

Shemsi a zapraszam serdecznie a co dziergasz ciekawego?
ja mam 3 dziewczyny.. najstarsza ma 15 lat i juz jest wielka jak ja, srednia 5, a najmlodsza to ta beza różowa hihi wlasnie 7 miesiecy jej stuknie i odkryła ,ze trawe mozna wyrywac, przypuszczam więc ,że neidługo zacznie wcinać ziemię hah

Magda_ napisał(a)

jaka śliczna ta róża i faktycznie biel na tej rabacie będzie taką wisinką na torcie

no włąśnie, tylko mam dylemat co, moze jakas inna róża, a może coś drobniutkiego.. miotam się bo nie chce przedobrzyć.. pewnie w przyszlym roku cos dosadze..
Roztoczańskie klimaty 08:05, 07 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
netowych zakupów już żadnych nie robie!!! ...w tym sezonie znowu się dałam nabrać...nawet z róż z netu nie jestem zadowola choć zamawialam tam gdzie jesienią golaski ...ale doniczkowane to odrzut produkcyjny jest!!!

werbenę kwitnacą sadzonkę w necie widziałam gdzieś po 12 zł za szt...dla mnie szok .... ludzie tylko patrza jak szybko kaske wyciagnąć!

Heheh ja widziałam werbenę za 18 zł za sadzonkę.....a były tylko dwie bo podobno reszta sprzedana na pniu......podejżewam że to za sprawą ogrodowiska..... stipa po 12 zł masakra jakaś......a róże Bonica kupiłam po 15 ....ceny jak z kosmosu ....coraz drożej.....
Prawie - jak ogród 00:39, 07 lip 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Jednak forum baaardzo motywuje
Migawki z rana...

Stipa - potwór...

O matko, a ja się martwiłam, ze niższa jest od lawendy. co to za rok będzie
edit: one pożarły buksiki
Dobranoc Beatko. Nogi odpoczęły?
Ogród niby nowoczesny ale... 00:01, 07 lip 2015

Do góry
Piękne te seslerię tez sobie przez Ciebie!!!! Kupiłam....kuleczki miodzio ..ale stipa wymiata .....u mnie się nie chce siać
Roztoczańskie klimaty 23:44, 06 lip 2015

Do góry
ola napisał(a)
Witaj, Zetko, ja też uwielbiam to zdjęcie. Zaczęłam juz nawet w zeszłym roku tworzyć podobną rabatkę. Zastąpiłam jednak werbenę, której nie mogę nigdzie dostać, jeżówką różową, a szarą bylicę - santoliną, stipę ( bo to chyba stipa te beżowe wiechy) zastąpiłam trzcinnikiem. Ale to jeszcze nie ten efekt, chyba dlatego, że mam w tle tylko jedną ogromną kępę miskanta gracilimusa. Powodzenia

Werbenę można ......kupić nasiona.....właśnie niedawno znalazłam....na. http://sklep.swiatkwiatow.pl
Co z tym ogródeczkiem począć 23:43, 06 lip 2015

Do góry
Ula ceny w moich szkółkach są jakieś kosmiczne ,nie wiem czym to spowodowane
Stipa za 26 zł czy mały carex za 29 zł.......
Dlatego czasmi z pewnymi decyzjami muszę poczekać na okazję ,bo inaczej się nie da .

Kasiu a mnie się wydaje że wszystko u mnie wlecze się jak flaki z olejem.....
Co innego u Ciebie
Roztoczańskie klimaty 23:40, 06 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

w mojej ocenie stipy nie da się zastapić!

Nie ma szans ...nie istnieje inna taka trawa ...stipa jest jedna w swoim rodzaju....
Ogród niby nowoczesny ale... 22:37, 06 lip 2015

Do góry
Oj jest na czym zawiesić oko stipa z siewek kwitnie? no i gdzie tu sprawiedliwość, moja wzeszła w lutym i jeszcze nie kwitnie, a ładne gęste kępki mam.
Ta sesleria coraz bardziej kusi, ale nie mam miejsca
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:35, 06 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

rzeczona stipa.....

ach kiedy ja bede miala tyle stipy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 06 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Przesadzać w takim upale? Wariat Może poczekaj, aż trochę spadnie temperatura?

Przeciez w piątek ma być 15 Jutro wykopię a posadzę jak się ochłodzi. Stipa słabo przeżywa przesadzanie... kilka juz ususzyłam w tym sezonie... ale mam tyle , ze chyba coś przetrwa? Ponadto potrzebuje na jesień do donic, więc pójdą do osłonek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:24, 06 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jutro chyba nie dam rady ale stipa dostaje eksmisję, wszystkie elaty będą w jednym kwadracie a frosted curls idzie spod seseleri w miejsce elaty...

Przesadzać w takim upale? Wariat Może poczekaj, aż trochę spadnie temperatura?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 06 lip 2015

Do góry

Na szczeście carexy wracają do formy... a trawnik cąły w koniczynie, chyba muszę uzyć chwastox

rzeczona stipa.....

I rzeczona elata z niepowodzeniem roku czyli irysy cebulowe i ostrózka o majtkowym kolorze..... leża na trawniku...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:19, 06 lip 2015

Do góry
Jutro chyba nie dam rady ale stipa dostaje eksmisję, wszystkie elaty będą w jednym kwadracie a frosted curls idzie spod seseleri w miejsce elaty...
Roztoczańskie klimaty 21:12, 06 lip 2015
Do góry
ola napisał(a)
Witaj, Zetko, ja też uwielbiam to zdjęcie. Zaczęłam juz nawet w zeszłym roku tworzyć podobną rabatkę. Zastąpiłam jednak werbenę, której nie mogę nigdzie dostać, jeżówką różową, a szarą bylicę - santoliną, stipę ( bo to chyba stipa te beżowe wiechy) zastąpiłam trzcinnikiem. Ale to jeszcze nie ten efekt, chyba dlatego, że mam w tle tylko jedną ogromną kępę miskanta gracilimusa. Powodzenia

w mojej ocenie stipy nie da się zastapić!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies