Przetacznik ze śmiałkiem darniowym, który ledwo zipie.
Stipa z byliną o nazwie szałwia ocean blue- nie wiem czy czegoś nie pomyliłam, bo gdy wpisuje w neta szałwie o tej nazwie to znajduje koktajlowe sukienki
Uwierzcie mi że stipa pieknie na zdjęciach przy silnym wietrze wygląda..... U mnie ciagle wiało albo lało i ta stara stipa lezy. Młode sadzonki na innych rabatach nie narażonych na takie silne wiatry stoją. W tym miejscu w realu wcale to dobrze nie wyglada. Wykopie kilka i sprawdzę czy elata mi pasuje bo coś za agresywna na razie dla mnie ejst. Jesli nie bedzie pasowac to carexy frosted curls tam bedą rosły bo ten lekko siwy kolor mi najabardziej tam pasuje. Na razie stipa zdominowała nie tylko bukszpany ale i jezowki, które pod nia dziczeją..... A za rok w tym miejscu maja byc Krzysztofy
O przedpłocie sie nie pytajcie... Posadzili jak pijana ogrodniczka w amoku a M nie dopilnował mimo ze na urlopie. W ramach karnego JEŻA bedzie przesadzał przy +35 stopni!!!! Chyba wieczorna joga mi dzisiaj na skołatane nerwy po pierwszym dniu pracy i przedpłociu sie przyda
I melduje , że nastawiłam pierwsza malinówkę w tym sezonie!!!!
I nikt nie widzi, ze na rabacie z berberysami wypadły mi po raz kolejny 2 rozplenice little bunny , znów mam tylko trzy zamiast 5. Jedna na przodzie jakas żywotna, pozostałe w połowie wyłysiały . Cholercia chyba ma za mokro bo przeciez mrozu nie było.... I wetknełam tam 3 red barony, niech sie mnoza
Szre panele?? Chodzi ci o te przy których rośnie trzcinnik i przetacznik?? To ogrodzenie teraz wiosną eM sam robił
Dokładnie, chyba masz za dużo kory. Stipa w ilościach hurtowych wysiała się tam gdzie sama ziemia. I nie tylko stipa bo mam też lany brązowej trawy...ale jeszcze małe w porównaniu do stipy.
Z tego co pamietam to nie. Przetacznik gdzieś u nas kupowany chyba. U Finki to żurawki i szałwie.
Cieszę się
Karmnik z kopytnikiem musi sobie radzić i tyle. Na razie daje radę...a potem najwyżej będę coś wywalać. Muszę mieć jakieś zajęcie prawda??
Łukasz, kwitnie ta co sama się wysiała. Ja dodatkowo posiałam sobie w domu stipę z nasionek. Potem w maju wystawiłam ją na dwór i zmarzła. Do dziś odbiła ale ma ledwo ze 5 cm. - ta na pewno nie zakwitnie.
O matulu! jaki avatarek fajny!
Buziaki piekna kobitko
No kochana...zdolnych dzieciaczków się doczekałaś.
Akurat na tym zdjęciu to klon Shirasawy. Połączenia lawendy z krwawnikiem w kolejnych miesiącach też jestem ciekawa. Pierwszy raz mam takie zestawienie. Tam jeszcze jest m.in. stipa i rozchodnik. W zeszłym roku krwawnik wygoliłam do zera i pięknie odbił.
Amelio, tam jeszcze jest stipa 'Pony tails' , perovskia , magnolia nigra , dwa klony flamingo , obwódka z bukszpanu, z tyłu cisy i miskanty 'morning lights' dojdą jeszcze jakies niskie trawy i biały akcent.. moze jakies kulki zimozielone..
zobacze jak to się bedzie rozrastać..
Shemsi a zapraszam serdecznie a co dziergasz ciekawego?
ja mam 3 dziewczyny.. najstarsza ma 15 lat i juz jest wielka jak ja, srednia 5, a najmlodsza to ta beza różowa hihi wlasnie 7 miesiecy jej stuknie i odkryła ,ze trawe mozna wyrywac, przypuszczam więc ,że neidługo zacznie wcinać ziemię hah
no włąśnie, tylko mam dylemat co, moze jakas inna róża, a może coś drobniutkiego.. miotam się bo nie chce przedobrzyć.. pewnie w przyszlym roku cos dosadze..
Heheh ja widziałam werbenę za 18 zł za sadzonkę.....a były tylko dwie bo podobno reszta sprzedana na pniu......podejżewam że to za sprawą ogrodowiska..... stipa po 12 zł masakra jakaś......a róże Bonica kupiłam po 15 ....ceny jak z kosmosu ....coraz drożej.....
Ula ceny w moich szkółkach są jakieś kosmiczne ,nie wiem czym to spowodowane
Stipa za 26 zł czy mały carex za 29 zł.......
Dlatego czasmi z pewnymi decyzjami muszę poczekać na okazję ,bo inaczej się nie da .
Kasiu a mnie się wydaje że wszystko u mnie wlecze się jak flaki z olejem.....
Co innego u Ciebie
Oj jest na czym zawiesić oko stipa z siewek kwitnie? no i gdzie tu sprawiedliwość, moja wzeszła w lutym i jeszcze nie kwitnie, a ładne gęste kępki mam.
Ta sesleria coraz bardziej kusi, ale nie mam miejsca
Przeciez w piątek ma być 15 Jutro wykopię a posadzę jak się ochłodzi. Stipa słabo przeżywa przesadzanie... kilka juz ususzyłam w tym sezonie... ale mam tyle , ze chyba coś przetrwa? Ponadto potrzebuje na jesień do donic, więc pójdą do osłonek