Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

deszczowymaj 22:16, 06 lip 2015

Bordowe żurawki dla kontrastu by się przydały a może i małe trawki też by się zmieściły ?
Joaska 12:50, 07 lip 2015

Gosiu bukszpany daj raczej w linii bliżej trawnika i ja bym je jakąś trawą podsadziła np. hakone, albo carex ice dance dużego kontrastu bym nie robiła bo będzie za pstrokato.
malgorzata_s 18:30, 07 lip 2015

deszczowymaj napisał(a)
Bordowe żurawki dla kontrastu by się przydały a może i małe trawki też by się zmieściły ?

Bukszpany w takim układzie jak ustawiłam na zdjęciu rosłyby co 1m więc spokojnie się by zmieściły i trawki i żurawki.
malgorzata_s 18:33, 07 lip 2015

Joaska napisał(a)
Gosiu bukszpany daj raczej w linii bliżej trawnika i ja bym je jakąś trawą podsadziła np. hakone, albo carex ice dance dużego kontrastu bym nie robiła bo będzie za pstrokato.

Dwie Asie, a tak inne opinie Za bukszpanami są białe hortensje przeplecione bylinami. Za pstrokato by było powiadasz, zastanowie się nad tym.
malgorzata_s 18:42, 07 lip 2015

Hortensje bombshell już kwitną

Przetacznik ze śmiałkiem darniowym, który ledwo zipie.

Stipa z byliną o nazwie szałwia ocean blue- nie wiem czy czegoś nie pomyliłam, bo gdy wpisuje w neta szałwie o tej nazwie to znajduje koktajlowe sukienki

Juzia 19:25, 07 lip 2015

A ten śmiałek to do jakiej wysokości rośnie?
malgorzata_s 19:29, 07 lip 2015

Mam tego Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' Wysokość: w zależności od żyzności podłoża , wilgotności 50cm do nawet 150cm.
Juzia 19:33, 07 lip 2015

Aaaa....to za wysokie dla mnie
malgorzata_s 19:41, 07 lip 2015

Juzia napisał(a)
Aaaa....to za wysokie dla mnie

A gdzie u siebie o niej myślałaś?
bql3 20:05, 07 lip 2015

Witam,

Małgosiu wpadłem się przywitać a i służyć drobna radą - bo podobny problem miałem z uschniętą jabłonią, którą przerobiłem na "bonzai truskawkowy" sadząc winobluszcz trójklapowy - bo też mam mało miejsca w ogrodzie aby rosły na rabacie w ziemi (zerknij do mnie na ogród mam parę fotek ). Zaś w tym sezonie dosadziłem dwa milimy - a Ty jaki zasadziłaś tam winobluszcz przy słupie? No i jeśli mogę doradzić to usuwaj zeschłe listki a długie pędy staraj się oplatać w koło tego słupa a i "dorzuć" sobie jeszcze też milimy o różnych kolorach kwiatów co spowoduje ożywienie w kolorach. Widzę klony przesadziłaś w nowe miejsca - fajnie Ci to wyszło.

pozdrawiam

Jan