Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród 20:26, 02 sty 2013

Do góry
No to mamy Święta i Sylwestra za sobą, Nowy Rok już się zaczął i zaczęło się normalne życie. Pogoda wiosenna i na razie zimy nie ma być. Mnie to nie przeszkadza, tylko boję się, żeby nie było powtórki z tamtego roku. Dzisiaj widziałam w cudzych ogródkach zielone rośliny. Na moją działkę pojedziemy chyba 12 stycznia, zobaczyć czy wszystko ok, ewentualnie rozgrabić kretowiska.
W ostatnią grudniową niedzielę poszłam do parku, słoneczko świeciło, miało się wrażenie, że to marzec a nie grudzień.
Jak zwykle wzięłam ze sobą aparat i kilka fotek pstryknęłam.

Wierzby nad wodą wyglądają zawsze malowniczo.

Roztoczańskie klimaty 20:26, 02 sty 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 20:23, 02 sty 2013

Do góry
Lukas napisał(a)

Tutaj mam kolejną donicę ....cyprys....żurawki i trawki . Ten cyprys jednak ciągle przemarza.

Tutaj fajnie wyglądałby Bonsai (przynajmniej tak mi się wydaje) no ale to jeszcze grubsza sprawa.
A bukszpany w donicy rzeczywiście najlepszy pomysł, ale z drugiej strony tak co roku zmnieniać na nowe troche szkoda by było jakby sie zniszczył
A może trzmielina podsadzona trawkami(np. nowozelandzkimi. Danusia ma ich teraz pełno u siebie)
Kiedyś na GAPie widziałem w dużej donicy cedra, fajnie mu gałęzie opadały(ale znowu czy przezimuje?)
Albo jakaś spiralka lub trzy kulki na kiju?
Ale to takie luzne sugestie

No dzieki każda sugestia dobra .....coś z tego wybiorę ...gdyby nie problem przemarzania ...byłoby więcej do wyboru.
Roztoczańskie klimaty 20:21, 02 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Tutaj mam kolejną donicę ....cyprys....żurawki i trawki . Ten cyprys jednak ciągle przemarza.

Tutaj fajnie wyglądałby Bonsai (przynajmniej tak mi się wydaje) no ale to jeszcze grubsza sprawa.
A bukszpany w donicy rzeczywiście najlepszy pomysł, ale z drugiej strony tak co roku zmnieniać na nowe troche szkoda by było jakby sie zniszczył
A może trzmielina podsadzona trawkami(np. nowozelandzkimi. Danusia ma ich teraz pełno u siebie)
Kiedyś na GAPie widziałem w dużej donicy cedra, fajnie mu gałęzie opadały(ale znowu czy przezimuje?)
Albo jakaś spiralka lub trzy kulki na kiju?
Ale to takie luzne sugestie
Ogród zapachów u Jasi 20:17, 02 sty 2013

Do góry
Gaby ,Vito,Justyno ,Pszczółko,Agato moja budleja po zakupie prezentowała się bardzo mizernie - jeden patyk o wysokości 70 cm pokryty rzadkim drobnym listowiem, gdyby nie fotografia dorosłego egz. zobaczona w książce, nigdy bym jej nie kupiła . Z roku na rok staje się efektywniejsza i teraz nie wyobrażam sobie rabaty bez niej. W czasie kwitnienia staje się królową w ogrodzie. Warto zaryzykować i zaprosić ją do ogrodu, nawet gdy nie mamy stuprocentowej pewności i czy uda się jej przeżyć zimę.

Ogród zapachów u Jasi 20:14, 02 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam Noworocznie i zostawiam powiew wiosny....
Zdjęcia Roku 20:13, 02 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To jak Danusia pisze ze potraktowac wszystko z przymróżeniem oka to dam jeszcze jedno oczywiście o Niej.

Słuchajcie, zorganizujmy jakiś transport i zabierzmy jej te rh.

Danusia: No to składka na transport...( patrz ręka)

Przemek: ale jak to zrobimy żeby nie zauwazyli?

Danusia: Juz ja cos wymyślę....

Danusia: Halo Zdzisław! Podjedź......

Danusia: Załatwione , podjedzie z tyłu ogrodu...

Najlepsze z najlepszych.... leżałem na podłodze ze śmiechu!!!!!!!!!hahaha
Roztoczańskie klimaty 20:12, 02 sty 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 20:09, 02 sty 2013

Do góry
Wszystko o czym ... Marzysz 20:09, 02 sty 2013

Do góry
annawu napisał(a)

Moja lagerstroemia, którą wysiałam wiosną 2011, dziś ma grubo ponad metr i zakwitła

Odwiedziłam Twój ogródek, tak z zamysłem masz wszystko posadzone, kontrastowo zestawione roślinki dają uroku po prosty jest pięknie i jest co podziwiać.

Też się nie mogę nadziwić, że zakwitła Ci lagerstroemia po roku, swoją, też wyhodowałam z nasionek,
mam ją już 4 lata, chowam na zimę do piwnicy i jak dotąd jeszcze nie zakwitła.

dziekuję Aniu za mile słowa, widzisz tą lagerstroemią sama byłam zdziwiona, posiałam tak ze zwykłej ciekawości, nie licząc na wiele, a tu taka niespodzianka
Roztoczańskie klimaty 20:08, 02 sty 2013

Do góry
Tutaj namiętnie tnę tawuły na kulki
Wszystko o czym ... Marzysz 20:04, 02 sty 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Moja lagerstroemia, którą wysiałam wiosną 2011, dziś ma grubo ponad metr i zakwitła

Odwiedziłam Twój ogródek, tak z zamysłem masz wszystko posadzone, kontrastowo zestawione roślinki dają uroku po prosty jest pięknie i jest co podziwiać.

Też się nie mogę nadziwić, że zakwitła Ci lagerstroemia po roku, swoją, też wyhodowałam z nasionek,
mam ją już 4 lata, chowam na zimę do piwnicy i jak dotąd jeszcze nie zakwitła.
Wszystko o czym ... Marzysz 20:02, 02 sty 2013

Do góry
Pozdrowienia z Wyżełkowa

Kubusiowo 20:02, 02 sty 2013

Do góry
Kochani moi!

Dziękuje z całego serducha za życzenia noworoczne. Dla Was także wszystkiego naj naj!!!! Buziaków moc przesyłam

Chciałam także poinformować, że sezon 2013 uważam za oficjalnie otwarty

Ogród zapachów u Jasi 19:55, 02 sty 2013

Do góry
Bingo dziewczyny , to jest faktycznie stary stojak pod miskę

połowa czerwca 2012

koniec lipca 2012

Zdjęcia Roku 19:49, 02 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

[

Tomku, trudno mi się w tych roślinach rozeznać, ja tu tylko noszę żonie torebkę

Z tej torebki to też płakałam ze śmeichu

ciiiiiiii bo siem wyda ...

A jak elegancko ja trzyma,jak prawdziwa kobietka
Mój kawałek raju II 19:41, 02 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu w z nowym rokiem życzę Ci słonecznych dni, pięknych i oryginalnych roślinek, a przede wszystkim zdrówka, niech choróbska omijają Cię szerokim łukiem

Dziękuję Aniu niech omijają i Ciebie też
Ogród zapachów u Jasi 19:28, 02 sty 2013

Do góry
Dziękuję za życzenia .
W Nowym Roku niech nam nie zabraknie zdrowia, miłości i spełnienia. Niech się zrealizują nasze marzenia te duże i te malutkie. Niech zawsze znajdujemy czas na rozwijanie naszych pasji.

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 19:16, 02 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Proszę o zgłaszanie się do mnie po instrukcje dojazdu i do Madżenki w sprawach organizacyjnych.
Do zobaczenia.

A ja siem próbujem kiełbas na ognisko doliczyć i nie mogę... I litrów cytrynówki

Alina
Ania Asc
Iza
Irenka
Finka
Madżenka
Anieszka (? Nocleg zarezerowała ale się prosze o potwierdzenie )
Gaby3003
Mój kawałek raju II 19:15, 02 sty 2013

Do góry
Serdeczne gratulacje z okazji 14 setek wypełnionych pięknem, wiedzą, wspaniałym klimatem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies