Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 21:34, 26 paź 2012

Do góry
Jest takie patio na starym mieście, gdzie często zaglądam. Mimo, że słońce dzisiaj było piękne na patio było dosyć ciemno. A jest tam naprawdę pięknie.

Na schodkach stały byty z wrzosami.

A to piękne okno, może za chwilę pojawi się panienka z okienka.
Kolorowe rabaty 21:31, 26 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...bardzo...bardzo energetyzujące....

Super połączenie kolorków
Mój ogród 21:27, 26 paź 2012

Do góry
Basiu, ten biały zawilec kwitnie w czerwcu. U mnie bardzo dobrze poczuł się na skarpie pod klonami i ładnie się rozrasta. Sprawdzę odmiany w necie, które mi podałaś. Może rozpoznam swojego półpełnego zawilca.
Aniu, ten zawilec który ci dałam to zawilec wielkokwiatowy.
Agato, ty to masz szczęście, zawilce same przychodzą do twojego ogrodu. Na pewno pięknie ci będą rosły.
Marzeno i Aniu, wszystkie kwiaty pięknie wyglądają w grupie, zawilce też.
Na pewno będę w miarę możliwości będę powiększała kolekcję zawilców. Jutro jedziemy na działkę, ale też jutro wracamy. Ma być zimno i M nie chce nocować. Pójdę jeszcze na grzyby, w Toruniu przed sklepami masę sprzedających grzyby. Niektórzy mieli naprawdę piękne okazy..

Byłam w Toruniu, dzisiaj było zimno, ale słonecznie. Zrobiłam kilka zdjęć, bo chociaż na forum pięknych jesiennych zdjęć pełno, to już ostatnie tak kolorowe jesienne zdjęcia.
Stare klony przed muzeum etnograficznym.

Złoto, złoto, leży wszędzie - tylko brać.

Niebo jest dobrym tłem dla gałęzi i liści.

W cieniu - zacieniona 21:23, 26 paź 2012

Do góry
...na wyprzedaży były jeszcze różne cebulki...a ja jak zwykle nie mogłam się oprzeć...po 1,79? Co ta za cena!!!! Może coś z nich wyrośnie....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:22, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Buk sięga drutów, będzie ostre cięcie w stożek

Pobawię się w rzecznika i Kondziowi pokażę gdzie była mowa o buku

Ja też zawsze cichutko wchodzę i wychodzę.. by nie zakłócić tej harmonii..... ale tulipanowiec... śliczniasty.... też mam i też będzie się przyglądał w wodzie..... piszę będzie, ale przędziorek mi go załatwił.. nie było jak opryskać ze względu na oczko wodne i rybki Ale już oczami widziałam swojego
Rododendronowy ogród II. 21:22, 26 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne zdjęcia ptaszków, u mnie coraz częściej więcej siedzi przy karmniku i już tak nie uciekają a czy kowalik to malutki ptaszek? bo takie rudawo szare maleństwa na boku skrzydełka maja piórka biało czarne chyba, po brzoskwini latają i cosik na niej dziobią, chciałam zrobić zdjęcie, ale pies zaczął szczekać i spłoszył je dzisiaj było fajnie, pracowałam w ogrodzie, pozdrawiam

Aniu one z profila wyglądają jak wrzeciono tzn na końcach ostro zakończone a w srodku grubsze. Wielkosc podobna do sikorki bogatki ale kształt inny. Porównaj z sikorką.

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:21, 26 paź 2012

Do góry
piękne jesienne kolory
Ogród w Holandii 21:20, 26 paź 2012

Do góry
Agatko, gratulacje

Ogród do odświeżenia 21:19, 26 paź 2012

Do góry
I przecudny rejs po Dniestrze i choć nie przepadam za jesienią to taka mi bardzo odpowiada

Mój kawałek raju II 21:18, 26 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Wywlokłam się dzisiaj do ogrodu dopiero po 12.00 zrobiło się cieplej, słoneczko ogrzało trochę powietrze, miło się pracowało prawie do 17.30, a po przyjściu na kolację zachciało mi się placuszków z dyni i serka ricotta
szkoda, że mieszkasz tak daleko, zrobiłabyś mi te placuszki, chętnie bym schrupała, bo wróciłam z pracy około19 urobiona po pacy i nie miałam siły robić sobie papu, ale za to zrobiłam sobie kawę i dzięki niej odwiedzam ogrody bo dodała mi sił

szkoda Aniu, bo by,m Ciebie poczęstowała ale zjedz coś koniecznie
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:18, 26 paź 2012

Do góry
No i nie mogłam się oprzeć zakupom i w promocji zakupiłam jeszcze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:17, 26 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

i zagadka, co to za krzew? tak wygląda po wycięciu niemal do ziemi, a pewnie i tak odbije

Ja tam widzę jakiegoś grzyba.. i Irenka faktycznie zmęczona, bo fotka jedna nie weszła...
To się nazywa dostać motywację do działania... ...... Irenko nie zamęcz się, bo kto będzie setuchnę świętować???
Moje roślinki 21:16, 26 paź 2012

Do góry
Wiunia,zrób koniecznie fotkę,zwierzaki to wdzięczny temat do zdjęć,są rozbrajające Ja mam dwa psy.Jeden ma 5 lat (ten na zdjęciu),drugi w grudniu skończy dwa.Na początku ten starszy trochę się burzył,że jakiś szczeniak za nim biega,ale teraz to prawdziwa psia przyjaźń A to moje dwa łobuzy (teraz są podobnej wielkości)

Ogród Margoth 21:16, 26 paź 2012

Do góry
A tutaj drugi zakątek, z japońską wierzbą w roli głównej. Nazywam te miejsca zakątkami, bo są takie zaciszne, utworzone przez ścianę domu i drewniany płotek osłaniający taras.

Rododendronowy ogród II. 21:15, 26 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witaj wieczorowo, znowu się zapatrzyłam na sikorki, ależ ten karmnik przypadł im do gustu, ale w końcu każda ma swoją miseczkę, co nie często się zdarza, po prostu - ful wypas ... arystokratki.

A zobacz jakie one uprzejme dla siebie są. Duża sikorka bogatka jadła ziarenka a przyleciała mała sikorka sosnówka i popatrz jak jej uprzejmie pozwoliła wziąc ziarenko.

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:15, 26 paź 2012

Do góry
aleeeeeeeeeeeeeeeee, trochę posprzątałam, bo sumak daje się we znaki z liczbą liści i podsadziłam go hostami
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:10, 26 paź 2012

Do góry
W mojej rabacie niewiele się zmieniło, lecz za Waszą radą dosadziłam horti i póki co zrobiła się rabata hortensjowa - jak u Ciebie Tess teraz jest 7 w rzędzie i zobaczymy co będzie na wiosnę
Moje roślinki 21:09, 26 paź 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Nowa pasja moich psów to kopanie dziur na polu w poszukiwaniu myszy i kretów.Po takiej rozrywce wyglądają własnie tak jak na zdjęciu poniżej (drugi piesek nie chciał pozować do zdjęcia)

Po prostu CUDO! jakbym widziała swoją Shilunię! nie wpadłam na to, żeby zrobić jej zdjęcie)
Rododendronowy ogród II. 21:08, 26 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Bożenko widzę, ze ptasia stołówka działa już na pełnych obrotach i cieszy się niekłamanym powodzenie

Na razie działa tylko ten jeden karmnik a ptaszki muszą stac w kolejce bo jest ich mnóstwo.Powodzenie rzeczywiście ma ogromne.
Ogród do odświeżenia 21:03, 26 paź 2012

Do góry
No i zapomniałabym skromny pomnik (bo "rycerz" skromny) Jerzego Wołodyjowskiego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies