Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 13:23, 22 paź 2012

Do góry
....droga w nieznane...dalej tylko mgła....
Moje roślinki 13:21, 22 paź 2012

Do góry
...tyle tajemniczości we mgle...
Ania i róże i cała reszta :) 13:18, 22 paź 2012

Do góry
Pod siatką - znikła juka i posadziłam róże, któe przyszły w piątek.
Różnicy w zmianach na razie za specjalnie nie widac .

Juka poszła pod filar, może tu zostanie?
Druga znalazła nowy dom.
Ania i róże i cała reszta :) 13:18, 22 paź 2012

Do góry
Przez weekend udało mi się troszkę odpocząc i zregenerowac. Nie chodzi o kopanie, to mnie nie męczy jak na razie , mamy coraz większe kłopoty zdrowotne w najbliższej rodzinie, staram się odpychac czarne myśli, ale.. pewne sprawy, życie.. nie interesuje to, co my chcemy, robi swoje .

Wybraliśmy się wczoraj rodzinnie do Zatora, do dinozaurów , bardzo lubię to miejsce.
Muszę zgrac zdjęcia, monsz się postarał i przywrócił do życia mój komputer. Ale znowu nie działa dzisiaj myszka, więc zdjęcia zgram wieczorem.

Wieści z frontu - bukszpaniki przesadzone do koła, na razie tylko 15 szt, w planach zakup na resztę obrzeża. Resztę luk na razie wypełnia przywrotnik, który już wiem, że pójdzie na rabatę pod siatkę .

A miało być tak pięknie.... 12:57, 22 paź 2012

Do góry
Z jednej strony na całej dł są posadzone szmaragdy z aurea nana .a z drugiej rzadko szmaragdy.
Mój jesienny ogród 12:55, 22 paź 2012

Do góry
Witajcie dziewczyny.
Bogdziu, Marto dziękuję.
Aniu 3 wczesne które kwitną od maja jeden kwanzo, same stare odmiany których nie miałem u siebie pokaże Ci 3 piękne trawy i dostałem taki kwiatek co na żółto kwitnie trochę do liatry i ma takie mięsiste korzenie prawie jak liliowiec. Kurcze fotka mi nie wyszła tego i ostnicy też. Zapomniałem o różowym Marcinku

Blaski i cienie nowego życia 12:48, 22 paź 2012

Do góry
Ciut z opóźnieniem, ale bardzo serdeczne życzenia przesyłam imieninowe
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:47, 22 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)

Moja Umbraculifera - w sumie mam trzy, tym z tylu znowu się zerwały sznureczki, muszę im zamontować nowe tyczki, a te - mniejsze - przywiązać do pnia, żeby prosto rosły Szczepione na wysokości ok 1.8 m, maja ok 2.1-2.2 metra.

Na wiosnę może je ciachnę, żeby im się korona zagęszczała? Mam wrażenie ze w tym roku wcale nie urosły... sadzone rok temu, jesienią.

Może w tym roku za bardzo nie urosły, bo przeznaczyły siły na ukorzenienie się. Jestem ciekawa czy wiosną ruszą? Będę podglądać.

a ja tu wypatrzyłam wielkie jukki
i gratuluję nowego zakupu; ciągle u was coś nowego, pewnie i ja zacznę wyszukiwać; na razie na oku mam miłorząb Mariken i kule na pniu z cisa
Blaski i cienie nowego życia 12:43, 22 paź 2012

Do góry
Dziękuję Wam za życzenia
Bogdziu-cudownie żółta róża czy pachnąca?
Kasiu-to ulubione naturalne widoki, motyle przypominają smak lata.Dziękuję
Kindziu-wspaniała róża, ale w przyszłym roku będziesz ich miała dużo. Pewnie obejrzę w naturze.
Karolinko-zachwycamy się jednym kwiatem, fajnie jak będzie ich dużo. Ale najcudowniejsze to że ten 1 kwiat zakwitł na moje imieniny i dzisiaj jest po więc kaput już po nim.
Przypomiało mi się jak miałam na starym mieszkaniu hoję. Nie kwitła 5 lat i miałam ją wyrzucić. Gdy naraz zakwitła jak zaszłam w ciążę masą kwiatów. W tym samym roku zakwitła 2 raz jak się urodził pierwszy syn. Potem już nigdy nie kwitła.

Częstuję Was wirtualnie torcikiem orzechowym

A to moje prezenty
fiołek (czy można go wysadzić do gruntu i kiedy)

Pink Dancer

Mój 4 arowy azyl... 12:41, 22 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A to bulwy Eukomis /lilii grzywiastej/, które wczoraj wykopałam na przechowanie
Podrosły znacznie i będę mogła je rozdzielić, bo się ledwo razem trzymają

czy co roku trzeba je wykopywać, czy mogą zostac też w gruncie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:34, 22 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zamówiłam trochę bylin, teraz ceny dobre są więc łapki swędzą do klikania. Jeszcze nigdy nie dostałam tak dobrze zapakowanych roślinek. Ale trzeba mieć cierpliwość.

Po dwie roślinki w kapsułce

Ale to przede wszystkim chciałam pokazać. Żurawki Southern Comfort - olbrzymki po 10 zł.

Aż metrówkę musiałam przyłożyć

na bieżąco nie jestem, ale nowe zakupy wyczaiłam i jak pięknie zapakowane faktycznie olbrzymki
Kolorowe rabaty 12:31, 22 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

poczytałam...poważne dyskusje, ale je zostawiam i podziwiam kwiaty ten fioletowy i u mnie jest, zachwycam się nim
Rododendronowy ogród II. 12:21, 22 paź 2012

Do góry
jeszcze zdjęcia z dzisiejszego ogrodu

azalie maja niesamowicie czerwone liście.

Rododendronowy ogród II. 12:13, 22 paź 2012

Do góry
tak u mnie było wczoraj

a tak jest dziś

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:10, 22 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)
Dzisiaj dostałam małpiego rozumu. Zdarza się, ale skoro na co dzień muszę być kompetentna, punktualna, rzetelna, kreatywna, asertywna, empatyczna i uśmiechnięta, to chyba odrobina małpiego rozumu należy mi się? 25 szachownic perskich i 30 anemonów blanda (białych)! Promocja była, za szachownicę 'Ivory Beels' złoty trzy, no, kto by się oparł?

Ev, Urszulla, Karola jestem wdzięczna za kibicowanie i rady. Przy odrobinie uwagi ze strony innych, jestem gotowa rozwijać temat, tym bardziej, że chwyciłam! Posłużę się jeszcze raz tym zdjęciem:

Witaj, czy tą ławeczkę można cofnąć dalej pod tuje?Wtedy postument i cała oprawa stworzyłaby oddzielną całość na drodze do ławeczki. To wejście przez pergolę nasunęło mi taki pomysł.
Ogrodomania Oli 11:51, 22 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)
Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe wpisy.
Na życzenie Anitki, ponudzę Was jeszcze trochę moimi rozplenicami i widokami z mojego ogródka, które już pewnie znacie na pamięć.

Dzięki za wizytę u mnie
Widzę, że to tez ogród który warto pooglądać.... oj zimą będę miała co robić.... i moje ukochane rozplenice Piękne są i ładne ujęcia
A miało być tak pięknie.... 11:40, 22 paź 2012

Do góry
Tak to wygląda

To są tegoroczne nasadzenia,małe jeszcze.
Ogród w lesie 11:36, 22 paź 2012

Do góry
A teraz lewa strona ścieżki. Tu jest więcej słońca. Można pokusić się o posadzenie tu białej róży?
I jakiej?

Mój kawałek raju II 11:32, 22 paź 2012

Do góry

Co to za piękność?

Hosta Plantaginea Grandiflora - Funkia Babkolistna

Pięknie pachnie
Dla odmiany czas na zmiany... 11:29, 22 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam

Gosia jesteś niezastąpiona normalnie jak wróżka

myślę ,że o to chodziło

wygląda fajnie a ta śliwa to jaka duża może urosnąć? że tak sie głupio spytam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies