Przez weekend udało mi się troszkę odpocząc i zregenerowac. Nie chodzi o kopanie, to mnie nie męczy jak na razie , mamy coraz większe kłopoty zdrowotne w najbliższej rodzinie, staram się odpychac czarne myśli, ale.. pewne sprawy, życie.. nie interesuje to, co my chcemy, robi swoje .
Wybraliśmy się wczoraj rodzinnie do Zatora, do dinozaurów , bardzo lubię to miejsce.
Muszę zgrac zdjęcia, monsz się postarał i przywrócił do życia mój komputer. Ale znowu nie działa dzisiaj myszka, więc zdjęcia zgram wieczorem.
Wieści z frontu - bukszpaniki przesadzone do koła, na razie tylko 15 szt, w planach zakup na resztę obrzeża. Resztę luk na razie wypełnia przywrotnik, który już wiem, że pójdzie na rabatę pod siatkę .
Witajcie dziewczyny.
Bogdziu, Marto dziękuję.
Aniu 3 wczesne które kwitną od maja jeden kwanzo, same stare odmiany których nie miałem u siebie pokaże Ci 3 piękne trawy i dostałem taki kwiatek co na żółto kwitnie trochę do liatry i ma takie mięsiste korzenie prawie jak liliowiec. Kurcze fotka mi nie wyszła tego i ostnicy też. Zapomniałem o różowym Marcinku
a ja tu wypatrzyłam wielkie jukki
i gratuluję nowego zakupu; ciągle u was coś nowego, pewnie i ja zacznę wyszukiwać; na razie na oku mam miłorząb Mariken i kule na pniu z cisa
Dziękuję Wam za życzenia Bogdziu-cudownie żółta róża czy pachnąca? Kasiu-to ulubione naturalne widoki, motyle przypominają smak lata.Dziękuję Kindziu-wspaniała róża, ale w przyszłym roku będziesz ich miała dużo. Pewnie obejrzę w naturze. Karolinko-zachwycamy się jednym kwiatem, fajnie jak będzie ich dużo. Ale najcudowniejsze to że ten 1 kwiat zakwitł na moje imieniny i dzisiaj jest po więc kaput już po nim.
Przypomiało mi się jak miałam na starym mieszkaniu hoję. Nie kwitła 5 lat i miałam ją wyrzucić. Gdy naraz zakwitła jak zaszłam w ciążę masą kwiatów. W tym samym roku zakwitła 2 raz jak się urodził pierwszy syn. Potem już nigdy nie kwitła.
Częstuję Was wirtualnie torcikiem orzechowym
A to moje prezenty
fiołek (czy można go wysadzić do gruntu i kiedy)
A to bulwy Eukomis /lilii grzywiastej/, które wczoraj wykopałam na przechowanie
Podrosły znacznie i będę mogła je rozdzielić, bo się ledwo razem trzymają
czy co roku trzeba je wykopywać, czy mogą zostac też w gruncie
Zamówiłam trochę bylin, teraz ceny dobre są więc łapki swędzą do klikania. Jeszcze nigdy nie dostałam tak dobrze zapakowanych roślinek. Ale trzeba mieć cierpliwość.
Po dwie roślinki w kapsułce
Ale to przede wszystkim chciałam pokazać. Żurawki Southern Comfort - olbrzymki po 10 zł.
Aż metrówkę musiałam przyłożyć
na bieżąco nie jestem, ale nowe zakupy wyczaiłam i jak pięknie zapakowane faktycznie olbrzymki
Dzisiaj dostałam małpiego rozumu. Zdarza się, ale skoro na co dzień muszę być kompetentna, punktualna, rzetelna, kreatywna, asertywna, empatyczna i uśmiechnięta, to chyba odrobina małpiego rozumu należy mi się? 25 szachownic perskich i 30 anemonów blanda (białych)! Promocja była, za szachownicę 'Ivory Beels' złoty trzy, no, kto by się oparł?
Ev, Urszulla, Karola jestem wdzięczna za kibicowanie i rady. Przy odrobinie uwagi ze strony innych, jestem gotowa rozwijać temat, tym bardziej, że chwyciłam! Posłużę się jeszcze raz tym zdjęciem:
Witaj, czy tą ławeczkę można cofnąć dalej pod tuje?Wtedy postument i cała oprawa stworzyłaby oddzielną całość na drodze do ławeczki. To wejście przez pergolę nasunęło mi taki pomysł.
Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe wpisy.
Na życzenie Anitki, ponudzę Was jeszcze trochę moimi rozplenicami i widokami z mojego ogródka, które już pewnie znacie na pamięć.
Dzięki za wizytę u mnie
Widzę, że to tez ogród który warto pooglądać.... oj zimą będę miała co robić.... i moje ukochane rozplenice Piękne są i ładne ujęcia
Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.
Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam
Gosia jesteś niezastąpiona normalnie jak wróżka
myślę ,że o to chodziło
wygląda fajnie a ta śliwa to jaka duża może urosnąć? że tak sie głupio spytam