Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skandynawia po krzyżacku 2 22:05, 29 cze 2022

Do góry
Od pobytu w Krakowie minelo troche czasu. Naladowalam akumulatory.

W ogródku Martki 22:00, 29 cze 2022

Do góry

Ohhh, tyle zdjęć do podziwiania. Ciężko wybrać ulubione, ale to chyba będzie szalejąca róża Ascot .
Fajne to coś czarne w doniczce . U mnie doniczki to ciężki temat. O ile te w „szkółce” podlewam, to te z aksamitkami już jakoś mi umykają .
Póki co jestem jeszcze na etapie różu i czerwieni. Toleruję inne kolory, ale w małej ilości

Martka napisał(a)

Sprzed chwili

Edit: Gdyby ktoś chciał się zachwycić tym bodziszkiem Espresso z tyłu, to można Że genialne towarzystwo etc.

Świetne połączenie . Ten bodziszek jakoś kwitnie?

Zacisze Alicji 21:45, 29 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Po wiosennych roślinkach w "balijce" i obok niej, takie różności.

Ale wesoła kompozycja
Za to sytuacja w stawie już dużo mniej. Trzymam kciuki za spokojne, ale treściwe opady.
W oflisowym ogrodzie 21:44, 29 cze 2022

Do góry
kamila66 napisał(a)
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2358

Piękny ogród i piękne maki
Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 29 cze 2022

Do góry
ryska napisał(a)

Kwiatki małe, bez koloru, pręciki czarne a w środku brązowe jajka.
Tu na Aniele widać dobrze.

Zastanawiałam się ostatnio co mi się z Hanną dzieje i chyba znalazłam winowajcę. Muszę o tej paskudzie poczytać, pierwszy raz mam z nią do czynienia.
Zieleń, drewno i antracyt 21:37, 29 cze 2022

Do góry
violaskom napisał(a)
Czy Sahara już Ci kwitnie? Ja swoje długo trzymałam w za małych pojemnikach, bez nawozu i moje jeszcze nie kwitną. Zresztą dopiero wczoraj poszły do ziemi i mam nadzieję, że teraz szybko ruszą. Strasznie jestem ciekawa ich kwiatu. Jak masz zdjęcie kwitnącej to wstaw. Proszę, baaardzo.

Moje mam w donicy razem z inną rudbekią. Któraś z nich ma już pąki kwiatowe, ale nie wiem która.
Na pewno wstawię jak zakwitnie

Do znudzenia teraz fotografuję dalie. Pamiętasz jak rozmawiałyśmy w zeszłym roku, że kolory poszczególnych odmian czasami się różnią w kolejnych latach? Tak mam w tym roku z tą poniżej. Wcześniej miała dużo więcej różu, w tym roku wpada bardziej w brzoskwinię. Podoba mi się taka. To samo jest z Mikaylą Mirandą, w tym roku prawie w ogóle nie ma fioletowych wstawek. Obie odmiany rosną na tych samych miejscach co w zeszłym roku.

Zieleń, drewno i antracyt 21:23, 29 cze 2022

Do góry
lilarose napisał(a)

nie miałam lepnicy, ale ostrogowca podlałam może kiedyś po posadzeniu- natomiast od 2 lat starcza mu to, co z nieba. Po przekwitnięciu ścinam go i zakwita ponownie, bardzo fajna roślinka
Wyprodukowałam sobie w tym roku sadzonki w białym kolorze, będę dawał znać, czy zakwitł

W takim razie czekam na wieści
Na suchej rabacie mam jeszcze przymiotno. Cały czas myślałam, że ona bardziej wrażliwe na braki wody, a radzi sobie bardzo dobrze.
Zieleń, drewno i antracyt 21:19, 29 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Zuzko, uroczy bukiet, przewiercień u mnie tuż tuż. Pocieszna to roślinka, coraz bardziej daje o sobie znać. Ciekawe, czy i jak będzie się wysiewał.

Biały ostrogowiec, o, ciekawa jestem, Lilarose, jak on przekwita.

Byłam, widziałam, bardzo dobrze się u Ciebie zapowiada

Bukieciki się tworzą sukcesywnie, jak mi akurat coś w oko wpadnie. Cały czas kombinuję co by tu z koralowej kiczowatej panny zrobić w wazonie

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:13, 29 cze 2022

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:13, 29 cze 2022

Do góry
Może ktoś rozpozna tę różę… wpadła mi dzisiaj
w ręce?

Etykieta pomylona, podoba jest do Elfie, ale to nie ona, limonkowy kolor płatków ma bardziej intensywniejszy i mniejsze kwiaty.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 21:13, 29 cze 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Aniu cieszę się, że znalazłaś mnie

Beni Kaze jak widać też ogromna w 5 roku. Ale hortek raczej nie da rady zeżreć

No nieźle A to jak Ci się zmieszczą hakonki przed hakonkami na anabelkowej?
W ogródku Martki 21:13, 29 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Z ciekawostek wrzucam też zdjęcie Bupleurum, rodzima nazwa to przewiercień, wysiałyśmy równolegle z Zuzą i Mgduską, u Zuzy już obskakuje kolejne bukiety, u Mgduski nie zaskoczył w ogóle, u mnie tuż przed kwitnieniem. Jest śmieszny, nie wiem, czy powiedzieć, że rośnie na boki, czy też w przód i w tył.
Tak wygląda z boku/przodu

Tak zaś z przodu/boku.

Płaski, ale ma zabawny kolor liści, pięknie zatrzymuje poranne krople rosy, ma teraz wysokość ok. 30 cm.

Wyjątkowo dorodny egzemplarz A wiesz, że cześć moich już powoli kończy wegetację. Nie mają lekko w łączce, wody brak, konkurencja spora. W przyszłym roku muszę im inne miejsce znaleźć.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 21:11, 29 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Koniec

Brak słów, żeby wyrazić zachwyt . Pięknie.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 21:10, 29 cze 2022

Do góry
No to na tę stówę dla Was winko na przywitanie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:04, 29 cze 2022

Do góry
Łyso mi między tymi kostrzewami, myślicie że szałwia compact deep blue albo crystal pink pomiędzy nimi to dobre rozwiązanie? Czy lepiej pójść w turzyce/ trawy? Wystawa południowo wschodnia, słońce od rana do 15. Ogród "zakłada się" od tej wiosny.
Zastanawiam się też co posadzić z prawej strony od rh, a przed Serbem. Trzeciego rh? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:54, 29 cze 2022

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Te złociste rybki budzą moje zainteresowanie z tego powodu, że moje są takie nijakie.
Jak długo je hodujesz i jak się one "nazywają".
jestem kompletnie nie zorientowana w tej dziedzinie i wiem, że moje są już co najmniej 4 lata i ciągle wydają się małe.
Dzięki za wizytę w moim buszu, ja wiele stałych miejsc odwiedzam, choć już coraz rzadziej coś piszę. U Ciebie bywam b. często i podziwiam, tym razem Twoje królestwo róż

Alicjo twoje rybki też są ładniutkie

W moim akwenie wodnym pływają karpie Koi, słonecznice, karasie z przewagą i orfy.
Oczka wodne mamy od początków ogrodu, ale rybek mieliśmy mało, pewnej zimy
nam nie przetrwały, mieliśmy przerwę, a od trzech lat co roku dokupuję jakieś rybki
Karpie rosną
Temat złożony, wymaga opieki, takie mamy hobby

Do różyczek też wróciłam i dosadzam jak mi coś wpadnie w oko
Pozdrawiam Alicjo
Zacisze Alicji 20:23, 29 cze 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Zacytuję moje ulubione cieniste hostowe klimaty Piękna kompozycja. Zdradzisz co to takie malutkie jaśniutkie rośnie pod hostami?

Przykro czytać, że w stawie wody tak szybko ubywa. Obfitości normalnego deszczu życzę. Kurcze, kiedyś życzyliśmy sobie latem słońca i ciepła, a teraz deszczu. Szok!
Ogród z rzeźbą 20:14, 29 cze 2022

Do góry
A na koniec mała sesja Lady, dawno jej nie było

Ogród z rzeźbą 20:12, 29 cze 2022

Do góry
I mam jeszcze jeden tegoroczny nabytek - rozchodnik Xenox Rainbow. Jak na razie podoba mi się, ale bardzo jestem ciekawa jego kwitnienia, bo fotki w necie jakieś takie nijakie. Jeśli ktoś ma to proszę o wstawienie

Tu w towarzystwie molinii Heidezwerg, którą w maju dzieliłam i bardzo ładnie przyrasta.

Ogród z rzeźbą 20:08, 29 cze 2022

Do góry
Dokończę wczorajszą "sesję" zdjęciową.

Słoneczna fragmentarycznie wieczorową porą:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies