Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 19:31, 20 paź 2012

Do góry

Zdecydowanie ładniej temu jałowcowi w obecnej formie jestem tu po raz pierwszy i nie żałuję pozdrawiam bardzo
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:30, 20 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

czytam o doorenbos...., oglądam zdjęcia.... Ona strasznie wielgachna rośnie, tutaj zdjęcie ze szkółki Kurowskich

Obawiam się, że może być za dużym drzewem na moją małą działkę....

Posadź od strony sąsiada tego od drewutni, tak aby do Ciebie nie zaglądali

Ja mam wersję doorenbos long trunk

Ps, horti zachwycjące a nigra na lewno przeżyje !!

Marzenko, to byłby dobry pomysł ) ale niestety od ich strony musi być coś innego - wysokiego ale szczupłego lub ażurowego żeby mi za bardzo działki nie zacieniało mamy już doświadczenie w tym zakresie, bo jak kupowaliśmy działkę, to na działce sąsiadów rosła wielgachna brzoza i wielgachny świerk (dzisiaj już ich nie ma) a u nas jeszcze 2 stare orzechy (też ich już nie ma) i dzięki tym wszystkim drzewom, nasza południowa działka wyglądała w maju ok. godz. 16.00 tak....- jak dla mnie za ciemno

I właśnie dlatego muszę się dobrze zastanowić co i gdzie mam posadzić nie mówię, że brzozy nie będzie jest piękna chcemy mieć drzewa, ale rozsądne
Mówisz, że Nigra przeżyje? będę szczęśliwa
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:20, 20 paź 2012

Do góry
Kukam tutaj po szychcie umordowany
A tu naszej Miłej Imieniny O! Rany !
Życzę Wszystkiego co Najlepsze na Świecie
A od wiosny niech ruszają nasadzone kwiecie.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:13, 20 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Patrzę i podziwiam,zapas drewna na zimę.....,chociaż kominka jeszcze nie ma...
Cis w przechowalni,.............chociaż jeszcze dookoła prace budowlane trwają.....
Szykowanie miejsca na nowe działania,....chociaż wiosna dopiero za pół roku.....
To się nazywało kiedyś .....zapobiegliwość i starania.....

Niech Wam ta zapobiegliwość towarzyszy w życiu na okrągło,a niespodzianki Was nie zaskoczą.

Pozdrawiam właścicieli przyszłego pięknego miejsca na ziemi.Trzymam kciuki za realizację.

Droga Haniu! wielkie dzięki, że zaglądasz i wspierasz! łatwo nie jest, ale przy takim wsparciu i dobrych myślach i życzeniach - musi się udać za życzenia nie dziękuję przesyłam serdeczne uściski i pozdrowienia oraz przepięknie pachnące kwiatuszki kaliny angielskiej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:07, 20 paź 2012

Do góry
Kurcze muszę dołożyć bo tu takie wypas róże,a moje cynie takie skromne ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:03, 20 paź 2012

Do góry
Irenko, morza radości, rzeki miłości i oceanu szczęścia Ci życzę

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:03, 20 paź 2012

Do góry
Sławko, ja też tak myślę W tym roku jest idealna pogoda dla tej magii kolorów, u mnie nie było przymrozków, coraz chłodniejsze noce i ciepłe dni. Efekt to funkie w zupełnie nowej odsłonie Na przykład maleńka Frosted Mouse Ears, zupełnie inna niż latem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:00, 20 paź 2012

Do góry
Irenko, wszystkiego czego zapragniesz, a głównie zdrówka !

pozdrawiam i życzę miłego imieninowego wieczoru
Wichrowe wzgórze 19:00, 20 paź 2012

Do góry
Aniu, Ewo, AniuDS, Vivo, dziękuję Wam za odwiedziny Taka złota i płonąca na czerwono jesień to cud natury - gdy jest tak pięknie, ciepło i słonecznie, to nawet lubię tę porę roku. Drzewa liściaste wyglądają teraz nadzwyczajnie, zwłaszcza takie stare i potężne drzewa. Nadziwić się im nie mogę jakie mają wspaniałe barwy. U mnie w ogrodzie też ładnie, jesiennie, choć ostatnie mrozy nieco roślin "skosiły" m.in. wszystkie hosty i większość piwonii - te wyglądają teraz nieciekawie.
W większości różom mróz nocny nie zaszkodził - jedynie nabrały intensywniejszych barw, jednak tam, gdzie zimniejsze miejsca w ogrodzie, róże straciły już wygląd i zbrązowiały. Trzeba się cieszyć ostatnimi ciepłymi dniami, bo ponoć za tydzień ... zima !!

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:57, 20 paź 2012

Do góry
Są też i inne kolory

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:57, 20 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Jesień na działce

Kasiu te hortensje są boskie, która to odmiana?

Dzięki Kasik, cieszę się, że się podobają. Mam hortensje głównie Limelight (oczywista oczywistość ) ), potem Grandiflora i Anabelki, a i na próbę - po jednej Great Star oraz serrata Blue Bird. Z dotychczasowego doświadczenia kupiłabym tylko Limelight ) Pozdrawiam
Kolorowe rabaty 18:56, 20 paź 2012

Do góry
Aster - astry bylinowe 18:54, 20 paź 2012

Do góry
Marcinki zakupione w tym sezonie nic nie złapało,może były zabezpieczane ....

Ania i róże i cała reszta :) 18:53, 20 paź 2012

Do góry
Aniu ,w taki piękny dzień nawet goździczki mi się przesadziły z klombiku z przedogródka na większą rabatkę w kształcie serduszka

Pozdrawiam pracusia
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:52, 20 paź 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Jeszcze więcej złota...
funkie (na pierwszym planie Praying Hands)

Funkie jak dla mnie to jedne z piękniejszych bylin, jeśli chodzi o przebarwianie się jesienią...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:46, 20 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Wspomnienie lata

Bardzo ładna ta część ogrodu, szczególnie na ostatnim zdjęciu.....a hortensje są przepiękne...
Pozdrawiam

Dzięki Aga za wizytę tak, ta część zdecydowanie jest teraz najładniejsza ) to wynik bycia na Ogrodowisku - czytam i się uczę mam nadzieję, że kiedyś całość taka będzie ) hortensje są wspaniałe, polecam może jeszcze w jednym miejscu zrobię szpaler z hortensji - mam pomysł ale to kiedyś Pozdrawiam
Aster - astry bylinowe 18:43, 20 paź 2012

Do góry
Weroniko, Olu - cuuuuuuuuda macie w swoich ogrodach!
Na wiosnę zapisuję na żelaznej liście - dosadzić marcinków!
Ja mam na razie u siebie dwie większe kępy różowych i jedną małą fioletowych niższych - chcę jeszcze jasnoróżowe i białe - uwielbiam marcinki !
U mnie marcinkowy bukiet wita gości przy furtce

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:42, 20 paź 2012

Do góry
Jeszcze więcej złota...
funkie (na pierwszym planie Praying Hands)

tulipanowiec i złote chryzantemy

trawy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:41, 20 paź 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
Kasiu dawno nie zaglądałam do Ciebie. Bardzo pracowity sezon za Wami, jest pięknie, a wspomnienie lata z białymi pomponami hortensji bajeczne.

Witaj Myszorku miło Cię widzieć mnie też chwilami długo nie było. Dziękuje za tak miłe słowa Dałaś mi do myślenia jak przeczytałam co napisałaś, to sięgnęłam pamięcią do wiosny i faktycznie, sporo zrobiliśmy w tym sezonie jeszcze nie robiłam podsumowania tego sezonu ogrodniczego ) To tak na szybko teraz )
Przede wszystkim prace w narożniku i stworzenie od początku rabaty ze świerkami serbskimi, hortensjami, miskantami, kulkami bukszpanowym, Nigrą i innymi ) - to wynik z całą pewnością roku 2012
tak było w marcu tego roku )

w sierpniu

i teraz w październiku )

Powstała też m.in. nowa część z trawnikiem, nowe rabaty, uporządkowaliśmy część terenu, drewna i pozyskaliśmy miejsca pod nowe działania
Tak, to był pracowity rok
Serdecznie pozdrawiam!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:38, 20 paź 2012

Do góry
Przyłączam się z gratulacjami ) z okazji 800-ej strony

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies