Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Byliny » Funkie - Hosta

Funkie - Hosta

akanta 21:45, 20 gru 2012

recento napisał(a)
Do Akanty : jeśli chodzi o HVX wszystko przeczytasz na stronie encyklopediahost.info
najbardziej wyczerpujace zródło w j. polskim na ten temat.

Dziękuję serdecznie ! Bardzo mi pomagasz.Będę studiowała w zimowe wieczory.
recento 22:25, 20 gru 2012

Bedziesz musiała zrobić zdjecie z bliska ,ale np. teń lisc na godzinie 11 wyglada bardzo podejrzanie.
Nie proponuje Ci testów serologicznych na HVX,gdyz sa dosyć drogie/ale dostepne u nas/Chyba ,zeby zzerała Cie ciekawosc.Ja w tym roku tak z ciekawosci testowałem trzy hosty na szczeście wynik wyszedł ujemny/ale stres był/
Po pierwsze przecztaj o profilaktyce i z .. daleka o tej hosty.Na wiosne zobaczymy zdj. to bedzie mozna cos wiecej powiedzieć..
akanta 23:48, 20 gru 2012

recento napisał(a)
Bedziesz musiała zrobić zdjecie z bliska ,ale np. teń lisc na godzinie 11 wyglada bardzo podejrzanie.
Nie proponuje Ci testów serologicznych na HVX,gdyz sa dosyć drogie/ale dostepne u nas/Chyba ,zeby zzerała Cie ciekawosc.Ja w tym roku tak z ciekawosci testowałem trzy hosty na szczeście wynik wyszedł ujemny/ale stres był/
Po pierwsze przecztaj o profilaktyce i z .. daleka o tej hosty.Na wiosne zobaczymy zdj. to bedzie mozna cos wiecej powiedzieć..

Jeszcze raz serdecznie dziękuję, poczytam..Dodam ,że wiosną liście były piękne,potem trochę ją podsuszyło i po tym tak jak widać zmienily się.Wiosną zrobię mocne zbliżenie.
Tak wyglądała w ubiegłym roku w maju
monteverde 00:06, 21 gru 2012

jacek71opole napisał(a)
Montewerde,jeśli chodzi o moje hosty,to dostają wiosną przed rozpoczęciem wegetacji dawkę granulowanego obornika,poza tym podlewam Rosahumusem w maju.Ziemia jaka jest pod moimi hostami,to rodzime podłoże,torf kwaśny, przekompostowana kora sosnowa i oczywiście nawóz...

pod każdy krzaczek garść ? thanks Jacku
akanta 00:17, 21 gru 2012

Inne moje hosty.

akanta 00:40, 21 gru 2012

Kuklik 19:46, 21 gru 2012

Danusiu, ja też mam u siebie od kilku lat Hanky Punky, uwielbiam ją ale odwrotnie niż Recento uważam że na początku sezonu jest mniej ciekawa, wolę ją w sierpniowej odsłonie potem poszukam zdjęcia. A może stworzylibyśmy własną ogrodowiskową mini encyklopedię hostową? Z własnych okazów z opiniami i obserwacjami, tak, żeby wstawiać zdjęcia które segregowane by były alfabetycznie po nazwie hosty. Wiem, że można takie znależć w wielu miejscach internetu, ale może Ogrodowisko miałoby swoją encyklopedię? Chodzi mi oto, że jak ktoś ma np. Hanky Punky to mógłby dołączyć swoke zdjęcia do innych o tej hoście. Byłoby można pokazać, jak różnie może wyglądać hosta w zależności od tego gdzie rośnie, jakie nasłonecznienie itp. Co myślisz?
monteverde 20:41, 21 gru 2012

Ja Kukliku popieram a ta Hanky Panky jest śliczna
Gardenarium 21:10, 21 gru 2012

Kuklik napisał(a)
Danusiu, ...A może stworzylibyśmy własną ogrodowiskową mini encyklopedię hostową? Z własnych okazów z opiniami i obserwacjami, tak, żeby wstawiać zdjęcia które segregowane by były alfabetycznie po nazwie hosty. Wiem, że można takie znależć w wielu miejscach internetu, ale może Ogrodowisko miałoby swoją encyklopedię? Chodzi mi oto, że jak ktoś ma np. Hanky Punky to mógłby dołączyć swoje zdjęcia do innych o tej hoście. Byłoby można pokazać, jak różnie może wyglądać hosta w zależności od tego gdzie rośnie, jakie nasłonecznienie itp. Co myślisz?

Jestem za, jednak żeby moc zakładać na każdą hostę oddzielny wątek, admin musi nam zrobić oddzielny dział jak. np. są Byliny to pod bylinami może będzie Hosty i wtedy nazwa odmiany i opisy i zdjęcia i oczywiście opinie Jestem za. Tyko czy nasi hostomaniacy wezmą w tym udział?

No i będzie problem bo odmiany nie będą alfabetycznie, bo musiałby odzielny portal robić tylko dla Host, ale nawet nie alfabetycznie chyba będzie dobrze?

Instagram Ogrodowiska
Kuklik 21:20, 21 gru 2012

Brzmi nieźle Ja chętnie zacznę, nie konsultowałam tego z Goniakiem, ale pewnie chętnie dołączy Może inni też się pochwalą. Alfabetycznie byłoby łatwiej korzystać, ale jak się nie da to trudno. Od czegoś trzeba zacząć