Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 06:44, 21 gru 2012

Tess napisał(a)
Bociek ja już kiedyś Twoje białe futro pożyczyć chciałam.
Bo ono czarne futro potrafi złapać.
Co chcesz za okrągły tydzień futra białego u mnie?

Bo zwariować można - zima jest, prawda?
Zimno jest, prawda?
To czarne futra powinny głęboko pod ziemią siedzieć, prawda?

No nieprawda! Kret ryje u Babci Danusi w ogródku, piękne czarne kopce na białym śniegu posadowił.

No to jak, machniom? Ty mi białe futro a ja Tobie... co chcesz?

O kurczaki Tessi, to niefajnie Futro nie chce wytknac pyszczka na dwor, za zimno mu w lapki, a co dopiero, zeby go poza rewir wyekspediowac. Taki z niego syberyjczyk Nada czekac do wiosny
bociek 06:45, 21 gru 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ja już też kiedyś zapraszałam Boćka z futrem. My z Boćkiem zrobimy miodobranie a futro miałby wiele radości u mnie w ogrodzie. Zadbałabym o jego dietę specjalną.

Ewulek, pamietam, pamietam
bociek 06:46, 21 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Bociusiu - u mnie moja futrzanaka też na nocne łowy wychodzi mimo mocnego mrozu. I zdwawć by się mogło, że beżowe futerka w norkach śpią. Figa z makiem. Wczoraj przytaszczyła mysiorkę. Już bida na tamtym świecie była, ale kicia nie omieszkała jej pod drzwiami zostawić. Na to i pies się padliną zainteresował i zabawa była na całego mimo 22-giej godz. Dobrze, że te harce na zewnątrz się odbywały... Dzisiaj znalazłam ślady pobojowiska na śniegu. Gdzie oni nie latali..., nawet po stole...
Truchełko zesztywniałe znalazłam (o dziwo w całości) i musiałam na łąkę zanieść... Takie to są harcowniki moje...

Jak ja Cie rozumiem

Wychodza teraz na dworek??? Moj sie lapami zapiera, za Chiny Ludowe nie chce wyjsc. Na bombki poluje
bociek 06:49, 21 gru 2012

Łoosiuu napisał(a)

Piękny ogródek boćku! Wspaniałe cisy!!! chciałem jeszcze tylko na chwilkę wrócić do przeszłości
Co to za trawka żółta przed trzcinnikami? czy to jakaś molinia??
Na wiosnę pokazywałaś śmiałka darniowego...zadowolona jesteś z niego? szukam opini na jego temat bo zdania są bardzo podzielone

Czesc Filip, witam Cie serdecznie

Tak, to molinia, ale chyba ja wymienie na cos nizszego, bo mi trzcinniki zaslania Nie jestem szczegolnie zadowolona z smialka, nie jest ladny, nie tworzy ladnej zwartej kepy, taki jakis rozlazly jest, ale jeszcze daje mu szanse, bo to mloda roslinka.
bociek 06:53, 21 gru 2012

Kochani, czasu malo, zajec duzo. Koniec swiata nie wypalil chyba

Praca, kuchnia, mop, bombki. Aktywnosc na formu mizerna, ale co poczac Poodwiedzam Was jak czas pozwoli

Dzisiaj na termometrze -15. Brrrrr, zimno, ale na szczescie jest snieg, wiec az tak nie martwie sie o roslinki.

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Milego dnia
agniecha973 07:16, 21 gru 2012

Ale pomysłowy ten dziad! Podoba mi się.
Gosiniak 14:33, 21 gru 2012

Ogródek podrósł niesłychanie, rabatka piętrowa superowa, mało kto taką ma, widzę że jesteś bardzo pomysłowa, bo wiankiem szalikowym mnie powaliłaś, oryginalny. Będę podglądać, może nawet głos czasami zabiorę, jeśli pozwolisz pozdrawiam
Tess 14:51, 21 gru 2012

bociek napisał(a)

Ale wracajac do Swiat, Wy macie choinki, a ja mam dziada. Po slowiansku

Kasiu, boskie! A skąd się bierze taką prostą słomę?
Rewelacyjne!
popcorn 14:55, 21 gru 2012

Fajny ten chochoł!
pozdrawiam, wesołych!
K.
Mala_Mi 15:18, 21 gru 2012

Dziad jest.. a gdzie baba????/ Pytam się......... bo że futro w domu to już doczytałam
Ja i bez futra nie mam ochoty łapek wystawiać na zewnątrz...