Witam!
Kupowałaś ją u Szmitów, już nie pamiętam? Moja u nich kupiona nie wyglada tak okazale, tę którą tata mi zabrał też mniejsza od Twojej.
Moi rodzice mieli kopce kreta w ogrodzie do momentu kiedy kupili dużego psa, kopców kreta nie a, doły porobione przez psa są - nie wiem co lepsze
Pozdrawiam
A na działce już koniec prac w tym sezonie. Danusia zatrąbiła, że czas otulać roślinki więc dzisiaj okryliśmy kilka roślin.
Ostatnie w tym roku jesienne zdjęcia działki... z widoczną pomiędzy roślinami tymczasową "plantacją" cisów )
Syla z pięknymi tulipanami i powiewiem wiosny, Sebek z cyklamenami bardzo na czasie, Urszulla z moim ulubionym storczykiem, Martek z pięknym bukietem z róż i cynii, Renia Rench z uroczą różą Agatka (Hogata), Agnieszka (baraga), Aga_k z clematisem, Zbyszek Gazda z kwiatem ketmii z których słynie Twój ogród, Ania asc z niebieskim bukietem kwiatów bardzo w moim guście, Mariusz (z lilijką wodną niemal jak Tolibowski ), Jola Joku z przepięknym czosnkiem, Agata Ch. z Holandii z niespotykanymi tulipanami, Gosia kaisog ze ślicznym storczykiem, Marzena2007 z cudnym bukietem, Ania Monte z uroczą różą, Ewa z boskimi tulipanami, Ewa z pąkiem róży
- DZIĘKUJĘ WAM Wszystkim za odwiedziny, pamięć, wsparcie i piękne kwiaty gdyby nie Wy, nie byłoby takiego wyniku, Wasze zdrówko
szkoda tylko, że jeszcze nie mogę dzielić się z Wami "gotowym" ogródkiem, ale ten dzień kiedyś nadejdzie mam przynajmniej taką nadzieję .....
Witam po dłuższej nieobecności.
Anieszka, mnie też u siebie wieki nie było.
Udało mi sie dziś wyjść na 30 minut odpocząc do ogrodu, zaczęłam od wiązania nieudolnego traw, niby mają być przymrozki to i trochę kompostu sypnęłam pod niektóre rośliny, kore mam w garazu to nie zamarznie i jak zaczną się naprawdę mrozy to dosypię.
Przed i po
Pozdrawiam i biegnę nadrabiać
Trawki wyglądają fajnie uczesane w kucyki. Ja dopiero w tym roku sadziłam, więc nie ma co wiązać, mam tylko nadzieję, że przeżyją zimę, bo bardzo się z nich cieszyłam. Pozdrawiam
Jagodo, znów zabłądziłam do Ciebie, rozumiejąc Twoje tęsknoty, które nas łączą. Od dawna ludzie wyjeżdżali "za chlebem" do Ameryki, coś zyskali, coś tracili.
Potem "czasy Solidarności", polityka, i znów los rzucał Polaków po świecie, teraz bezrobocie...
Moja córka jest w Kanadzie ponad 30 lat. Dzisiaj cieszymy się z tego, że jest internet i na bieżąco jesteśmy w jakimś sensie "razem".Odległość i czas nie zmieniła naszej bliskości.Było ciężko jak musiałam czekać dwa tygodnie na zamowioną rozmowę telefoniczną (cenzurowaną) i pół roku na listy (cenzurowane)...
Nie przepadam, jak Ty za świętami, ale coraz częściej widzę, ze mało jest "świąt w tych świętach", wszędzie widać pogoń za pieniądzem, zakupami, gotowanie i jedzenie na wyrost, ale i odpoczynek dla zapracowanych. Nie uogólniam, bo od nas zależy trochę z kim się spotykamy i jak trwonimy lub wykorzystujemy czas. W takich żyjemy czasach,trudnych i ciekawych.Szukamy tego co nas łączy i tym żyjemy.
Oprócz naszych tęsknot mamy ogródki i roślinki i to forum, i fajnie jest. Myślami będę blisko przez ten trudny czas, i aby do wiosny.Pozdrawiam serdecznie.
Witam wszystkich ogrodników.Jeszcze błąkam się po Ogrodowisku,nie wiem czy to ogarnę.Nie mam tak dużo zdjęć mojego ogrodu,bo jakoś nigdy ich nie robiłam,dopiero w tym roku zaczęłam je pstrykać,bo natknęłam się na Was,i spodobało mi się,fajna zabawa.