Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 17:41, 28 paź 2012

Do góry
Witaj Moniko, taras ładnie wygląda jeszcze letnio, mogła byś napalić w kominku, to może by się cieplej zrobiło U mnie wieje chłodem. Gratuluję setki i życzę żebyś nie nudziła się z nami w te nadchodzące długie i chłodne wieczory, Pozdrawiam Cię zimowo.
U Przemka w ogrodzie. 17:37, 28 paź 2012

Do góry
przemekg napisał(a)
Chociaż przyjemniejsze widoki choc jesienne ale bez śniegu.

Po takich fotkach od razu cieplej na duszy
U Przemka w ogrodzie. 17:33, 28 paź 2012

Do góry
Chociaż przyjemniejsze widoki choc jesienne ale bez śniegu.

Mój kawałek raju II 17:30, 28 paź 2012

Do góry
MarekW napisał(a)

Pięknie, że bez śniegu u nas też nie padało na szczęśćie, a wczoraj wieczorem było chyba z 10 stopni ciepła, ozięmbiło się nad ranem i teraz jest 2 stopnie. Oby jak najdłużej bez śniegu. A kaczka będzie z pewnością przepyszna smacznego.

Ano właśnie, to chyba u mnie też nad ranem się oziębiło, bo dalie w ziemi mi już ścięło, poszłam po natkę do ogrodu i zobaczyłam, że dalie załatwione, trzeba będzie wykopać Mareczku dla Ciebie cała pod spodem pieczona dynia, winogrona, kaczka a na środku farsz z jabłek z majerankiem

MMM pychota chyba a ja dzisiaj miałem karkówkę a la flaczki na gęsto i polentę i sałatę z rukolą i radicchio też pyszne właśnie skończyłem pałaszowanie

Marek polentę robiłeś z kukurydzianej kaszy czy z jaglanej? też na pewno pychotka, a sałata zwykła też była dodana do rukoli i radicchio? szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia
U Przemka w ogrodzie. 17:28, 28 paź 2012

Do góry
Bardzo dziękuję za miłe słowa, to cieszy i motywuje, zwłaszcza gdy chwilami motywacji braknie i ogarnia zniechęcenie
Wszędzie zawitała zima więc i u mnie też ona o tej nietypowej porze.

Mój kawałek raju II 17:23, 28 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Pięknie, że bez śniegu u nas też nie padało na szczęśćie, a wczoraj wieczorem było chyba z 10 stopni ciepła, ozięmbiło się nad ranem i teraz jest 2 stopnie. Oby jak najdłużej bez śniegu. A kaczka będzie z pewnością przepyszna smacznego.

Ano właśnie, to chyba u mnie też nad ranem się oziębiło, bo dalie w ziemi mi już ścięło, poszłam po natkę do ogrodu i zobaczyłam, że dalie załatwione, trzeba będzie wykopać Mareczku dla Ciebie cała pod spodem pieczona dynia, winogrona, kaczka a na środku farsz z jabłek z majerankiem

MMM pychota chyba a ja dzisiaj miałem karkówkę a la flaczki na gęsto i polentę i sałatę z rukolą i radicchio też pyszne właśnie skończyłem pałaszowanie
Nasz przydomowy ogródek 17:19, 28 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Czy ktoś z Was robił masło w "maśniczce " ?

Ja robiłam Zbyszku, u mojej babci. Nawet się ubijało
Zbyszku lata 60-siąte, też robiliśmy masło w domu u nas do ubijania masła służyła kiżanka, taka jak na fotce, taką nazwę pamiętam balijki z kijem zakończonym okrągłą deseczką z dziurami...i ubijamy, a potem wyrabiamy stare dzieje
Mój kawałek raju II 17:15, 28 paź 2012

Do góry
Świeże kwiatuchy ścięte do wazonu

No i to co niektórzy lubicie upieczona kaczucha
Ogród w Holandii 17:12, 28 paź 2012

Do góry
Agatko wybacz ale chociaż na 404 stronce przyjmij gratulacje z tą słoneczno-śnieżną dynią pozdrawiam jesiennie

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:11, 28 paź 2012

Do góry
Gratulacje, druga setka stuknęła, więc wszystkiego najpiękniejszego

Biały domek pod lasem 17:06, 28 paź 2012

Do góry
Śnieg do nas nie dotarł i mam nadzieję, ze na razie się nie pojawi. Takie dziś widoki za oknem:
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:02, 28 paź 2012

Do góry
i jeszcze ja - gratulacje i uściski
Mój kawałek raju II 16:55, 28 paź 2012

Do góry
Kaczka na obiadMyszka i Jolu dla Was zdjęcie

Mój kawałek raju II 16:48, 28 paź 2012

Do góry
MarekW napisał(a)

Mój kawałek raju II 16:44, 28 paź 2012

Do góry
Moniika napisał(a)
Ania ! Okrywasz juz rośliny na zimę? Chyba jeszcze za wcześnie.... Powinno się utrzymywać poniżej zera przez co najmniej 3 dni, a u nas ledwo 2 stopnie ciepła, a nie na minusie.. wiem ze niektórzy już odkrywają i sama nie wiem...

Wyszłam przed obiadem do ogrodu po pietruszkę i zobaczyłam, że jednak te dalie co były jeszcze w ziemi w tą noc ścięło, a okrywać będę później pozdrawiam Moniko, dzisiejszy kwiatek nasturcji

Rajski ogród Ani 16:41, 28 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu to była uczta dla oczu, aż się wierzyć nie chce, że zdjęcia zrobione dzisiaj. Jak to się stało, że Ciebie śnieg ominął? Jakieś specjalne względy na górze...???
Elu był śnieg wczoraj, padał jeszcze późnym wieczorem, leżał jeszcze rano, a w południe słoneczko rozprawiło się z nim faktycznie wierzyć się nie chce ale tak jest za oknem świeci słońce i nie ma wiatru
niebo w samo południe

To wygląda jak żart
Aniu ale żartem nie jest, zrobiłam to zdjęcie dziś jak spacerowałam po ogrodzie i szukałam kolorowych obrazów, żeby dla was ofocić jeszcze kolorową jesień, zrobione w samo południe
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 16:40, 28 paź 2012

Do góry
Aniu,gratuluję Trochę lata dla Ciebie

Mój ogródek pod Gdańskiem 16:38, 28 paź 2012

Do góry
Monika,ja również gratuluję pierwszej 100 i życzę Tobie wielu kolejnych

Puste pole z wysepką kwiatową 16:37, 28 paź 2012

Do góry
He he..., widzę, że Basia nawet przynętę na mnie założyła... Dziękuję Ci za tę pociechę, że Tobie tak ładnie kwitnie... Aż mnie „skręca”, że mój się zaparł i nic! Nawet rośnie do tyłu. Zmieniłam mu stanowisko i pogroziłam, że... wyląduje u Ciebie...
Basiu, niestety..., z różnych powodów nie mogę sobie pozwolić na wiszenie przy kompie. A każda najmniejsza przerwa kumuluje straty nie do odrobienia... Przestaję się orientować w wątkach, więc i nie akcentuję swojej bytności.
A mój cypelek..., no, no, no! Nigdy się nie zrośnie z wysepką rozplenicową! I basta!

Bożenko EPODLAS – dziś te uroki ogrodowe wyglądają tak:

Ławeczka wcale nie zachęca do posiedzenia... Ale róże w zakolach są już posadzone

A kuku...! Ja się zimy nie boję!

Róże ogólnie mają się bardzo dobrze

Moja angielska róża Love Knot ubrała czapeczkę, bo chyba po raz pierwszy widzi zimę w październiku

Ogród w Holandii 16:23, 28 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Obelisk pod róże bardzo stylowy i piękny i dołączam się do pozdrowień i tradycyjnych winszowań ; )

Dziękuję Weroniko - a co to za pięknota - jakby ją zmroziło, ale jeszcze nie dawała za wygraną ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies