Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:58, 27 paź 2012

Do góry
Gratulacje z okazji seteczki.

Rododendronowy ogród II. 11:51, 27 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Pozdrawiam Was serdecznie.
Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
nie ma i jak do tej pory nie zanosi się, brrr... ale ziąb, nie chce się wychodzić na dwór

tak jest bardzo nieprzyjemnie.
Mój kawałek raju II 11:49, 27 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobrze , że nie było mrozu, rano było + 1,5 st., sikory i inne ptaszki harcują i dobrze się mają moje roślinki też nic nie pomroziło, zdjęcie z okna, kto na brzoskwini zauważy sikorkę? miłego weekendu wszystkim jadę po zakupy

na zdjęciu też widać Limkę i kwitnące różyczki
Aniu widoczek z różyczką daje nadzieję, ze jeszcze nie tak szybko zima chyba u ciebie dziś najcieplej, bo jak się zorientowałam to okolice Wrocławia, Łodzi, Szczecina, Torunia i południe Polski zimno, a u Bogdzi śnieg brrrrrr...ciepłe buty i szale czas włożyć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:49, 27 paź 2012

Do góry

a teraz, co miałam robić dzisiaj, oprócz iskania

tu jest ten bluszcz, o którym napisałam Ani antrei miejsce zaznaczone do zrywania darni; Danusia mi to

poradziła, żeby w te miejsce przenieść trawy turzyce gold, które posadziłam za ligustrem, bo i tak tam

zginą, no niestety pogoda pokrzyżowała plany; a trawy stąd

wczoraj powycinałam tego cyprysika Lawsona, jakoś mnie denerwował swoim wyglądem i nie chcę kolejnego wielkoluda; znalazłam metkę, tyle lat temu 120 zł płaciłam..dużo, dziś byłoby taniej

przed i po

podcięłam kolejne cyprysy w kulę

i Lawson w perspektywie szerszej

Mój jesienny ogród 11:45, 27 paź 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, a o to zimowe fotki, jeszcze ciepłe.
Zaczynało się niewinnie.

Teraz wygląda to tak.

Rododendronowy ogród II. 11:44, 27 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
nie ma i jak do tej pory nie zanosi się, brrr... ale ziąb, nie chce się wychodzić na dwór
Rododendronowy ogród II. 11:38, 27 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:37, 27 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Pokaż jak wyglądają teraz twoje brzozy. Masz odmianę long trunk? Podwiązujesz je żeby były wyższe?

Hogata tak mam long trunk, które na razie ciągnę do góry, nie jest to łatwe, ale chcę aby zwisały na wysokości ok 5m takie widziłam na zdjęciach i moje też takie muszą być,
Wklejam zdjęcie z allegoro
http://archiwumallegro.pl/brzoza_pozyteczna_long_trunk_bialakora80cmc2s-1430063161.html

/

Na allegro już oglądałam i czytałam o tych brzozach, chciałam się tylko dowiedzieć jak w realu wygląda wyprowadzenie tej brzozy tak jak piszesz przynajmniej do 5m.
Mój kawałek raju II 11:37, 27 paź 2012

Do góry
Dobrze , że nie było mrozu, rano było + 1,5 st., sikory i inne ptaszki harcują i dobrze się mają moje roślinki też nic nie pomroziło, zdjęcie z okna, kto na brzoskwini zauważy sikorkę? miłego weekendu wszystkim jadę po zakupy

na zdjęciu też widać Limkę i kwitnące różyczki
Ogród w Holandii 11:24, 27 paź 2012

Do góry
Witaj Agato Przyłączam się do licznych gratulacji i życzeń z okazji 400 stron na Ogrodowisku
Czekam na wiosnę w Twoim ogrodzie
Tak jak kiedyś pisałam z Tobą, być może w kwietniu przyjadę do Holandii do Keukenhof.
A na razie zostawiam tulipka z mojego ogrodu

Rododendronowy ogród II. 11:24, 27 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Rododendronowy ogród II. 11:18, 27 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie
niezbyt mnie nastraja ta biel, wolałam kaskadę poprzednich kolorów

Irenko...wcale nie najdziwniej...tylko najnormalniej..... u nas najczęściej jest najlepsza pogoda Chociaż strefa klimatyczna gorsza niż Twoja........
Bogdziu.. jak to zobaczyłam to aż brzydko powiedziałam......... aż mnie ciarki przeszły i dreszcze..... u mnie tylko leje deszcz ..bardzo intensywnie, co dla ogrodu przed zimą i przy mojej suszy w ogrodzie jest zbawienne i jak najbardziej wskazane...... przy drzewach i krzewach sucho, że łopaty nie wbije.. do podlania za dużo

Pewnie ze deszcz przed zimą jest potrzebny szczególnie zimozielonym roslinom. Ja liczę ze snieg sie rozpuści to tez rosliny dostaną wilgoci.
Ogród Leny. 11:16, 27 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)

No to padłam na twarz - czy to klon palmowy. Nie przemarza Ci?? CUDO!!!

Przepiękne to zdjęcie Dołączam się do pytania czy osłaniasz tego klona? Pozdrawiam serdecznie
ogrodoweimpresjejolki 11:14, 27 paź 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Temperatura koło zera, ale śnieg oglądam tylko na tv.

Aksamitka, wierna towarzyszka do końca sezonu

Witaj Jolu pogodę mamy taką samą, dobrze, że nie pada słoneczne te aksamitki, rozjaśniają pochmurny dzionek pozdrawiam i życzę zdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 27 paź 2012

Do góry
Witam z rana.... późnego rana.... u mnie leje deszcz..... i to intensywnie... zapowiadanego przymrozku nie było..ale ciepło też nie jest..+4. W pacy kicha z deszczem, ale dla roślin przed zimą taki deszcz to zbawienie... u nas było bardzo sucho.
Hanuś masz rację....... na nudę nie ma czasu... jest to słowo którego nie znam... bez różnicy na porę roku.... ale ptaszki to takie fajne urozmaicenie na zimę... wnoszą życie do ogrodu który śpi i zbiera siły na kolejny sezon...
Ptaszki najlepiej fotografować przez okno Ot i całą filozofia ostrych fotek ... jak ciepło to z tarasu.... siedząc cichutko..bo inaczej trzeba uzbroić się w dużą cierpliwość..... a to już nie moja mocna strona...bo się wtedy nudzę....
A teraz uciekam z powrotem do porządków domowych i moczenia "patyczaków"...
A tak powtórnie zakwitło moje dendrobium.....

A Felek ma kilka keików...

Te dendrobium znów kwitnie....

W międzyczasie skoczyłam w odwiedziny do Bogdzi... a tam biało....brrrrr jeszcze mnie trzęsie z zimna....

Zaczęłam pisać posta koło godziny 9...wyślę po 11.........
Rododendronowy ogród II. 11:12, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

a tak teraz

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie

Ta strefa ciepła zmienia swoje położenie . Dawniej najcieplej było u was , potem był Tarnów a teraz Rzeszów. Nie ma sie co dziwic bo czytałam ze bieguny zmieniają swoje położenie i jeden się przesunął niewiele ale drugi o 2900 km to juz nie jest byle co.
Rajski ogród Ani 11:08, 27 paź 2012

Do góry
Witam w pochmurną, wietrzną sobotę, śniegu na szczęście nie ma ale ziąb okropnisty a ja zaplanowałam wyjazd na groby najbliższych , trzeba i tam uprzątnąć liście...
Smutny obrazek bez słoneczka
na fotce widać słup i wokół słupa posadziłam bluszcz winobluszcze i wiciokrzew i nie wiem dlaczego nie chcą piąć się po słupie, siedzą w ziemi i wyrosły tylko na wys. 1m, a posadziłam je 2 lata temu, może ktoś wie jaka przyczyna?

Ogródek Goniak 11:05, 27 paź 2012

Do góry
Niespodziewany atak zimy w ogrodzie, szok !!!

Po raz pierszy widzę śnieg na lściach katalpy.
Rododendronowy ogród II. 11:03, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko...wcale nie najdziwniej...tylko najnormalniej..... u nas najczęściej jest najlepsza pogoda Chociaż strefa klimatyczna gorsza niż Twoja........
Bogdziu.. jak to zobaczyłam to aż brzydko powiedziałam......... aż mnie ciarki przeszły i dreszcze..... u mnie tylko leje deszcz ..bardzo intensywnie, co dla ogrodu przed zimą i przy mojej suszy w ogrodzie jest zbawienne i jak najbardziej wskazane...... przy drzewach i krzewach sucho, że łopaty nie wbije.. do podlania za dużo
Dla odmiany czas na zmiany... 11:02, 27 paź 2012

Do góry
beta napisał(a)
wiadomość sprzed chwili -gradobicie
ratuj się kto może

Beatko, okropne gradobicie, ale w tle fajnie wygląda ta twoja szopa, ładne kolory i chyba juz obsadzone zgodnie z planowaniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies