Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mini ogród .. 21:05, 17 paź 2012

Do góry
Dzisiejsze grzybobranie
Zielona odskocznia 21:03, 17 paź 2012

Do góry
Moje żurawki, poznałam je dzięki ogrodowisku

Citronelle

Stoplight

Sparkling Burgundy

Moja pierwsza lawenda, testuję czy u mnie przezimuje
Mini ogród .. 20:58, 17 paź 2012

Do góry
Dzisiejsze grzybobranie
Ogród Eli 20:56, 17 paź 2012

Do góry
Wspomnienie lata
Mój 4 arowy azyl... 20:52, 17 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Weroniko, czy chodzi Ci o tę roślinę? Jeśli tak, to nie jest to przymiotno, choć trochę do niego podobne. To jest złocień czerwonawy. Uprawia się go jak chryzantemę drobnokwiatową a w związku z tym nie jest kłopotliwy. Warto go mieć, bo dość długo kwitnie i pięknie w dużych kępach wygląda. Te kwiatki na zdjęciu, to już resztki z tego, co było...

Jeśli dobrze pamiętam, to w bylinach jest poświęcony mu wątek.

Znalazłam:
Weroniko, tu jest opisana ta roślina:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/395-zlocien-czerwonawy-clara-curtis-chrysanthemum-grupa-rubellum
Jeśli Ci się podoba, to wiosną mogę Ci podesłać. Może 'machniom' byśmy zrobiły? Ja Tobie złocienia, Ty mi różowego marcinka
Róż za róż

Basiu, długo wczoraj spacerowałam po Twoim ogrodzie i prawie jestem pewna, ze widziałam przymiotno w kolorze niebieskim i chyba różowym (podobne do marcinków, ale kwitną wcześniej). Widziałam też niebieściutką rutewkę, ładną.
Oczywiście, że chętnie wymienię na czerwonego (karminowego)marcinka, średnio wysokiego, bo jest jeszcze różowy, wysoki...
Zielona odskocznia 20:52, 17 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Dzisiaj sadziłam platana. Miałam odpowiednią pomoc.

Dołek przygotowany

Platan czeka grzecznie

...przyleciałam się przywitać...
Bardzo podoba mi się nowa odmiana platana...
Pozdrawiam...

Mam nadzieję, że jak będzie dobrze podlewany to wyrośnie na dużego i mądrego mężczyznę.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:38, 17 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Dzieki Dziewczyny

Ta skarpa jeszcze bedzie dopieszczana, brakuje paru glownych elementow, pare rzeczy zniknie (ale o tym sza, bo M moze nie wytrzymac napiecia )

Dzisiaj mam chwile luzu, moi chlopcy po wczorajszym blamazu znowu na Stadionie kibicuja naszym lebiegom, w domu mega sajgon bo mam remont, wiec co ja bede sobie wyszukiwac zajecie, jak moge te pare chwil spedzic milo i sympatycznie na forum

Zaczne od widoku jaki mam z wysokosci tarasu. Madzenko, sugerowalas, zeby sie zaslonic od pola. Z tej perspektywy to naprawde wielkiego sensu nie ma A widok na las nie jest najgorszy - zgoda tunele sa koszmarne, ale co poczac

O balamażu nie wspominaj cale szczęście, ze M ktory na szkoelnie do Wawy pojechał nie załapał sie na bilet bo by miesiąc do siebie po nerwacji dochodził
A naiwązując do Twoje trawiastej to nawet tego tunelu nie zobaczyłam nie dziwię się, że widoku lasu nie chcesz zasłaniać Tylko takie chwaściory pewnie Ci ogródek atakują???? U mnie to samo za płotem dlatego żywopłot grabowy posadziłam i na razie jest do wysokości plotu, czyli widzę dalszą perspektywę a bliską z chawściorami zasłoniłam.

Rododendronowy ogród II. 20:36, 17 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Po ostrej ogórkowej,kawałek murzynka......jak najbardziej! Jutro muszę podejrzeć przepis w kuchni.....
Miłego wieczoru
i dzięki za życzenia grzybowe! Marnie to w tym lesie widzę,ale.......zajrzę,żeby potem nie żałować,że nie byłam.

Haniu koniecznie trzeba zajrzec bo grzybobranie to kusząca propozycja. A murzynka penie bez problemu zrobisz. Piękny zachód słoneczka.To do jutra.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 17 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rozplenica little bunny

Karmnik stale udeptuję

Marzenko ! Niesamowite te rabaty !! Cudnie wyglądają ! Pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 20:22, 17 paź 2012

Do góry
Zakwitnie tez skrętnik, krórego rozmnożyłam z uszkodzonego liścia skrętnika od Bogdzi Z kawałka liścia mam dwie nowe roślinki

Mój 4 arowy azyl... 20:20, 17 paź 2012

Do góry
Niedawno pisałam, że rozsadziłam skrętnika od Eli-Elfika.
Dzis mogę pokazać obie rośliny:
ten główny skrętnik

i ten odsadzony z pączkiem

Rododendronowy ogród II. 20:19, 17 paź 2012

Do góry
Po ostrej ogórkowej,kawałek murzynka......jak najbardziej! Jutro muszę podejrzeć przepis w kuchni.....
Miłego wieczoru
i dzięki za życzenia grzybowe! Marnie to w tym lesie widzę,ale.......zajrzę,żeby potem nie żałować,że nie byłam.

Dla odmiany czas na zmiany... 20:17, 17 paź 2012

Do góry
trochę zdjęć

za płotem warzywniak i przechowalnik
na końcu tego płotka bramka jest do ogródka
pomysł z ławką odpada , bo po raz widok na drewutnie okropny, po dwa okna sąsiada, po trzy na wprost brama, która na wiosnę ma co prawda być wymieniona, w planach mamy że będziemy się zasłaniać, bo jednak sąsiedztwo boiska nam przeskadza, wię ogrodzenie będzie wyższe i bardziej zabudowane
tu widać bramę na przeciwko

pozdrawiam
narazie tylko tyle, gdyz zależało mi na wklejeniu tych zdjęć, odezwę się później jak się uda

Ozzii, Milenko
-buziaki
Mój 4 arowy azyl... 20:12, 17 paź 2012

Do góry
Mały wypad M do lasu. Opieniek dużo, innych grzybów mniej ale i tak smażonka spora była

Opieńki marynowane na słodko-kwaśno

Zrobiłam nowy zalew pigwówki

Ogródek na trzy lata 20:09, 17 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Zdublowało mi się, więc wrzucę jeszcze jedne:

Wczoraj oglądała to właście zdjecie u Ciebie a dziś koleżanka pokazywała zdjecia z Wysp Kanaryjskich. Miała identyczne zdjęcie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:08, 17 paź 2012

Do góry
Bocius....merci...kochana ty moja, dziekuje za wielkie serdusio!!!!!!!
alez ile zdjec!!!!!
...i jakiez plany....bedzie cudnie !!!!! choc dylematow z przesadzaniem nie zazdroszcze...

na slodki sen ....

Mój ogród 20:07, 17 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Ten dereń jest najładniejszy właśnie teraz, jak liście zlecą zostaną purpurowe gałązki. Na wiosnę zetnę go, żeby tych gałązek było więcej. Bardzo dobry bezproblemowy krzew.

Gałązki derenia białego świetnie nadają się na podkład do wianka
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 20:05, 17 paź 2012

Do góry
Eluś
Ten wczorajszy deszcz poobijał większość kwitnących róż.
Ocalały tylko Blue Velvet

I Indigoletta

Ale nie wyglądają najszczęśliwiej
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 20:05, 17 paź 2012

Do góry
Dziewczeta....Bonsoir ....

Ulenko, Beatko
...wirtualnie kawusie pilam w waszym towarzystwie...ta kolo poludnia rowniez....

Bocku
....skarbie...az sie wzruszylam,ze kisle slac chcialas!!!!!! ja wiem, dlaWas to takie smieszne...a dla nas za kazdym razem uczta!!!!!!

p.s
zabusie nie takie zle...serio!!!! noz ktogo jak kogo ale bocka przekonywac nie musze!!!
....sciskam i tuliskam dobra dusze!!!!!!!!!!

Milenus
...czyli i ty znasz tesknoty emigracji....chleb akurat kupuje pyszny a w zasadzie najczesciej bagietki...ale wedlin brakuje, bardzo!!!!!

KOchani...dzisiaj tak ciut mi smutniusio....chyba przyjazd mojej siosrty sie przesunie w czasie....i to o dlugo...wiem, wiem...takie zycie...
...mialam dzisiaj tyle porobic w ogrodzie a ztego wszystkiego nie zrobilam NIC... musze sie jakos zmotywowac i do dzialania, i do lepszego nastroju i do...zwiekszonej dawki optymizmu...
ale co tam DAM RADE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sciskam Was straszliwie mocno i buziam slodko i na...slodki sen ostatnie juz chyba kwitnienie mojej krolewny ....

Dobranoc....cmok

Ogród Sylwii od początku :) 19:42, 17 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia, co to za piękna trawa - cudnie pobłyskuje w promieniach słońca !

A zajawki ogrodu zimowego i altany już wyglądają imponująco - oj, będzie się działo w przyszłym roku !!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies