Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 16:18, 16 gru 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Martuś dziękuję za życzenia. Odwzajemniam się również życzeniami spełnienia wszystkich Twoich planów. Radujmy się bo Pan jest blisko.

Dziękuję Zbyszku
Bardzo liczę,że zajrzy i do mnie
Martek 16:26, 16 gru 2012

malgocha1960 napisał(a)
Marto,fajne zdjęcie wspomnieniowe.Ja nie mam swojego zadnego z harcerstwa,nie wiem jak to się stało,ale mam z dzieciństwa jak nosiłam szarfę na Boze Ciało.Teraz chyba nie ma juz tego.

Szkoda,że nie masz takich zdjęć,ale w sumie to najważniejsze,że masz te obrazy w swoim sercu i pamięci.
Pokaż zdjęcie z szarfą nie bądź taka
Wiem co piszę nadal dziewczynki i chłopcy w czasie procesji święta Bożego Ciała niosą poduszki z szarfami sypiąc z koszyków płatki kwiatów .Najczęściej róż i piwonii.
Starsi niosą proporce z wizerunkami świętych .Oczywiście pod baldachimem najważniejsze jest Boże Ciało.
Miło cię czytać u mnie Małgocha1960
eliza3 16:27, 16 gru 2012

Marto, skoro składasz życzenia świąteczne to wypada bardzo pięknie podziękować, więc dziękuję i Tobie też cudownych i najpiękniejszych Świąt życzę.
Martek 16:35, 16 gru 2012

kasik778 napisał(a)

Ładnie kiedyś ubrałam choinkę prawda...?Czubek sztucznej choinki Odkurzyłam bo dziewczyny tak się wiankami chwalą i chwalą ...)))

piękna choinka, gdzie nie wejdę na wątek to albo wianki albo pierniki, a u ciebie już nawet choinka, święta tuż tuż
pozdrawiam

Kasik778
U mnie zgodnie z tradycją choinkę ubiera się w dniu wigilii Świąt Bożego Narodzenia.
Może kiedyś zacznę ubierać ją o jeden dzień wcześniej,żeby było mniej prac końcowych,ale ostatnio byłam wierna zwyczajom .Pomysł Niemcom się udał
To wychodzi na to,że ja nie uwiłam jeszcze żadnego wianka,ani też nie błyszczy u mnie to co w tych świętach najmniej w sumie istotne.Choinka dla mnie to element doświetlacza na krótkie,zimowe dni .Pachnący gość ,który z pewnością przykuwa moją uwagę każdego wieczora,kolejnego po gwarnych świętach i pozwala na refleksję i zadumę .Jest ważna,cieszy oko,ale może jej nie być,ważne ,żeby do domu chciał zawsze zajrzeć On
Pozdrawiam cię serdecznie
Martek 16:37, 16 gru 2012

Gabriela napisał(a)
Śliczna choinka, piękne życzenia, nostalgiczne zdjęcia w sepii... Miło się to ogląda i czyta, pozdrawiam.

Mam nadzieję,że życzenia Gabrielo przyjęłaś i w pełni się spełnią .

Zdjęci nie są w sepii,choinka jest w złocie i bieli,a fotografia zrobiona tylko w świetle bez lampy stąd taki efekt
Pozdrawia ciepło w zimy wieczór niedzielny
Martek 16:41, 16 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Marto, skoro składasz życzenia świąteczne to wypada bardzo pięknie podziękować, więc dziękuję i Tobie też cudownych i najpiękniejszych Świąt życzę.

Serdecznie dziękuję Elizo3 za pamięć i za to,że zajrzałaś.Niech się spełniają życzenia.

Chciałabym,żeby każdy odszukał ode mnie te życzenia bo wszystkim życzę dobrze.
Nie do każdego znajdę czas by dotrzeć indywidualnie na wątki.
Zaraz w sumie święta za nim się obejrzymy...
Martek 16:47, 16 gru 2012

Proszę moich szanownych Gości o przyjęcie życzeń świątecznych na str.345
Dziękuję

Oraz na wątku temu przeznaczonym
Mala_Mi 17:25, 16 gru 2012

Życzenia przyjęte..... ale ja złoże Ci później
Ależ się na mój temat odyskutowaliście z Kondziem
Ale na obozy jeździłam, ciągałam gitarę.. tyle, że nie harcerskie.... ale i tak ulubione to były obozy wędrowne..... kawał Polski zwiedziłam
barbara_kraj... 17:31, 16 gru 2012

Marto, przyjęłam i dziękuję
Melancholijnie tak jakoś się zrobiło, choć to radosne i piękne będą święta.
W półmroku choinkowych świateł warto wracać do miłych chwil naszego życia i z optymizmem patrzeć w przyszłość
Martek 17:35, 16 gru 2012

asc napisał(a)
Życzenia przyjęte..... ale ja złoże Ci później
Ależ się na mój temat odyskutowaliście z Kondziem
Ale na obozy jeździłam, ciągałam gitarę.. tyle, że nie harcerskie.... ale i tak ulubione to były obozy wędrowne..... kawał Polski zwiedziłam

Złapałaś kawał dobrego w takim razie Aniu
Nie przepadałam za wędrownymi ze względu na krótkie obozowanie w jednym miejscu i składaniu namiotów
Też udało mi się być w każdej części kraju

Ciekawe jakie miałaś uszy ?))))))))))

Życzenia umacniam