Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 16:51, 16 gru 2012

Urszulla napisał(a)
GRATULACJE za skórkę! Rano jak będzie gęsta i błyszcząca to możesz zagotować i do słoików. Gdyby syrop był zbyt gęsty dodać odrobinkę wody.....rano będziesz widziała jego stan

Ula - skórka już w słoikach! Wygląda bardzo dobrze i smakuje tez super! Dzięki za przepis jeszcze raz
agata_chrosc... 16:52, 16 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Agato, a ja do tej pory mam zabawki takie z kolorowego papieru, które robiły moje dzieci w szkole podstawowej. A najbardziej mnie rozczula przeplatany koszyczek a w nim orzech. Koszyczek zrobił mój syn, i już ledwie zipie, ale nie mogę go wyrzucić. Po prostu nie mogę.

Bożenko, ja też już zaczęłam zbierać ozdoby autorstwa mojej córki. W tym roku sa dwi malowane szyszki, papierowa gwiazda z kolorowymi papierkami i papierowa choinka z papierowymi bombkami. W przedszkolu zrobiła
agata_chrosc... 16:53, 16 gru 2012

Celina napisał(a)

Ja nie z małopolskiego..............bańki to po prostu bombki.......nigdy się nad tym nie zastanawiałam.........to tak jak pójść na pole czy na podwórko.

ja chodziłam jeszcze na dwór

ja też, całe życie na dwór!
agata_chrosc... 16:58, 16 gru 2012

byliśmy wreszcie na świątecznym kiermaszu w moim ulubionym centrum ogrodniczym. Żałuję, że nie zabrałam aparatu. Bardzo było fajnie, kolorowo, bardzo dużo róznych fajnych rzeczy, najczęściej zrobionych ręcznie przez różne zdolne osoby. Zakupiłam jeszcze jednego aniołka na choinkę - no nie mogłam się oprzeć:

a tak wygląda w blasku choinkowych lampek:

do tego dwa słoiki dżemów domowej roboty - morelowy i pigwowy oraz malutkie gwiazdy betlejemskie na wigilijny stół. Takich jeszcze nie widziałam - zupełnie białe:

agata_chrosc... 17:05, 16 gru 2012

a moje dziecko wybrało sobie ptaszka, którego nazwało Klaasje czyli Mikołajek

Joanka 17:42, 16 gru 2012

Cudowna ta białą gwiazda
Kremowe widziałam, ale takiej śnieżnobiałej nie.
beta 18:27, 16 gru 2012

Agatko choinka cudniasta ja najbardziej lubię właśnie takie kolorowe u mnie tez taka się szykuje planuję ubierać w środę lub w czwartek, jeszcze nie wiem ale na pewno pokarzę

pozdr
Urszulla 18:36, 16 gru 2012

Piękna ta biała gwiazda...też bym taką chciała....a ja widziałam w markecie aniołki gipsowe i cały czas o nich myślę Ptaszek cudniasty.....dzieci lubią takie różności na choince.....ja sama pamiętam że patrzyłam wieczorami przed zaśnięciem na te wszystkie postaci.

I cieszę się, że Ci się skórka udała.....pierwsze koty za płoty To będzie u Ciebie wspaniała Wigilia.....przyjęcie na całego......zaskoczysz wszystkich tradycyjnymi daniami
agata_chrosc... 18:43, 16 gru 2012

Joanka napisał(a)
Cudowna ta białą gwiazda
Kremowe widziałam, ale takiej śnieżnobiałej nie.

ja też nie, a w tym roku w ogóle kilka zupełnie nowych odmian wprowadzili - na przykład taką cieniowaną - kremowo rózową i w kolorze magenta czyli wściekłego różu. No i ta biała, ale tylko takie malutkie były, co zresztą akurat dla mnie jak znalazł, bo się na stole z cyklamenami zmieszczą. Problem świątecznych dekoracji polega na nadmiarze i niemozności wyboru - no wszystko by człowiek na tym stole ustawił, i na ścianach i w oknach i cały dom by jak choinka wyglądał. resztki zdrowego rozsądku powstrzymują mnie przed kupowaniem kolejnych świecących, słodko-głupawych ozdóbek ale dziś rozsądek mnie jednak opuścił Pozdrawiam Joanko
agata_chrosc... 18:43, 16 gru 2012

beta napisał(a)
Agatko choinka cudniasta ja najbardziej lubię właśnie takie kolorowe u mnie tez taka się szykuje planuję ubierać w środę lub w czwartek, jeszcze nie wiem ale na pewno pokarzę

pozdr

Pokazuj, choinki to wdzięczny temat ściskam Beta