Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:20, 26 lis 2012

Do góry
Gratulacje i serdeczności... Ściskam mocno, Danusiu z okazji setuchny...
A światło mam, ale nie świecę roślinom, tylko jak po coś wchodzę... Zimują w ciemności...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 00:18, 26 lis 2012

Do góry
Witajcie
Zima nie przychodzi i dobrze ,ale z drugiej strony szkoda roślin - mają za ciepło i zaczęły puszczać pączki i nowe pędy (czy u was też?...tak sobie myślę że znowu dużo roślin pomarznie

Lilak

Nasz przydomowy ogródek 00:05, 26 lis 2012

Do góry
I ja dołączam się do gratulacji...
choć rzadko się wpisuję
ciekawostek u Ciebie
Zbyszku wypatruję

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:05, 26 lis 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Danusiu, nie w korze, tylko w żywym drzewie zimują, jak znajdą pękniętą korę, a tej zawsze dostatek... Więc nie wyrzucaj kory, tylko spokojnie nią podsypuj, co tam potrzebujesz...

ha,ha ale dałam plamę .cała ja ,,gapciuch jeden .Juz wiem Dorciu jak nazywa się ten krzew ,nawet zdjęcie ci pokażę To kielichowiec wonny

Mój jest ładniejszy choć dużo mniejszy ale liście ma większe nie takie drobne
Krowy, staw i my... 23:50, 25 lis 2012

Do góry
Tak było 2 lata temu. Borówka gigant, do odmłodzenia jak się da Te dwie małe mogę spokojnie przesadzić. Oczywiście to wszystko prowizorka, bordy były koniecznością ponieważ trawę kosiliśmy raz na dwa - trzy tygodnie, jak to mój mąż mówił po co częściej przecież tu jeszcze nie mieszkamy Ale w tym roku zmienił zdanie, chociaż nadal nie mieszkamy.

A tak wyglądał ten kąt jak zaczynaliśmy budowę, działka żyła własnym życiem przez kilka lat

Sama gołymi rencami tzn. w rękawiczkach, doprowadziłam ten kąt do jakiegokolwiek wyglądu.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:39, 25 lis 2012

Do góry
Aniu, Vito, Irenko pozdrawiam. Moja nowa kotka Cynamonka.

Ogród w Holandii 23:14, 25 lis 2012

Do góry
Witaj jesiennie Agatko: Cieszę się że zajrzałam, bo piękne zdjęcia u Ciebie

Rzeczywiście magicznie...
Dzięki takim widokom na razie nie tęsknię za wiosną...
U nas całkiem ciepło jak na listopad, dzisiaj ok. 6 stopni, ale muszę powoli się zebrać i opatulić ogród na zimę. Buziaki
Bajkowy ogród Weroniki 23:08, 25 lis 2012

Do góry
wadol napisał(a)

Bratki sieją się same...
size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/89727/original.JPG[/img]

Witaj Weroniko! Twój ogród to moje marzenie. Od razu zapytam jak to robisz, nawet bratki rosną pół metrowe.
O tym,że same się wysiewają nie wspomnę.
Daj mi kilka lekcji. Plis. Jak wyhodować takie kwiaty???????
Pozdrawiam Dorota

Bratki piękne.Ja z kolei zaszalałam .Wysiałam całe mnóstwo dzwonka karpackiego bo dostałam sporo nasionek.Bratki też mi się pojawiają w nieoczekiwanych miejscach bo kiedyś wysiałam takie chabrowe.Bardzo je lubię .
Bajkowy ogród Weroniki 23:03, 25 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Wadol, oto moja lekcja powitalna: posadź ulubione kolory bratków, podlewaj, czasem daj im nawozu do kwiatów, usuń chwasty. Potem znajdziesz w pobliżu małe sadzonki, wtedy wykop im dołeczki, daj kompostu, wsadź i patrz jak rosną. Pozdrawiam.
Bogdziu, jeszcze go nie znasz, brzmi jak byś chciała go poznać bliżej...on jest chętny zawsze.
Tymczasem cieszymy się, że do nas zaglądasz i też pozdrawiamy Ciebie i M. i Twój zawsze piękny ogród.

Listopad w moim ogrodzie...srebro i złoto, i brylanty.

Weroniko piękne zdjęcie z kryształkami lodu.Miskant,rozplenica i chyba kostrzewa piękne przybrały barwy.Takiego miskanta dostałam małą kępkę jesienią i mam nadzieję,że dość szybko się rozrośnie.Wstawiłam nowy awatarek i zdjęcie ,wiem miło się pisze z jakimś uosobieniem a nie tak anonimowo .Mam tylko dwa zdjęcia w ogrodzie bo bywam najczęściej sama .No ale skoro przypadek sprawił to chyba było takie przeznaczenie.Dziękuje,za miłe słowa.Dziś nadrobię zaległości w podziwianiu u ciebie.Pozdrawiam gorąco.
Krowy, staw i my... 22:45, 25 lis 2012

Do góry
Dzisiaj trochę zastanawiałam się nad tym zaznaczonym kawałkiem. Wstawiam w powiększeniu:

Kółka oznaczone jako 3 to thuje podobno brabant. Skoro już tu rosną (chociaż nie są duże, ostatecznie można przesadzić) to myślałam, że dosadzę kolejne i stworzę kawałek żywopłotu strzyżonego w kształcie "L" tak jak zaznaczyłam zieloną linią. Pomysł niby niezły tylko, że numerki 4 to borówka amerykańska, która potrzebuje słońca, a jak ją tak obsadzę to za jakiś czas będzie to mocno zacieniony kawałek W tej chwili ten kawałek to patelnia zresztą jak cała działka.
Więc może jednak zrobić tak i stworzyć jedną linię:

Chciałabym również posadzić obok borówek jeszcze jakieś krzaczki owocowe i stworzyć tu kącik owocowy.

Podsumowując, jeśli komuś będzie się chciało zerknąć na moje wypociny , to mam pytania:
1. Czy nie będzie za dużo cienia, jeśli thuje posadzę w jednej linii? (góra zdjęcia to południe, dół to północ)
2. Jakie owocowe krzaki byście polecili?

Z góry dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie.
Ogród dla Agusi 22:44, 25 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Danusiu ,na dowód ,że ja też potrafię "górki przenosić" wklejam .Gromadzę kamień ,mam pomysł.

Akanto, bardo mnie ucieszyło to zdjęcie i nowy awatarek z buzią. Twoje róże wciąż kwitną, u mnie już tylko bratki i ciemiernik w kwiatkach. Róże przesadzałam, więc trochę skróciłam i zakopczkowałam. Czekam na śnieg.Pozdrawiam.
Ogród Sylwii od początku :) 22:43, 25 lis 2012

Do góry
Na dobranoc coś lekkostrawnego
W cieniu - zacieniona 22:43, 25 lis 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...dzisiaj pierwsza partia pierniczków serduszkowych trafiła do pieca.

Fakt, na pierniczki czas! W święta będą w sam raz!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:36, 25 lis 2012

Do góry
Justyna- dzięki wielkie za ciekawą inspirację

Na dobranoc Moja słodka kotka

W cieniu - zacieniona 22:32, 25 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
TRzy siódemki, tyleż pierniczków ! Gratuluję!
Ogród na Leśnej Polanie 22:27, 25 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

No i ta rabata do poprawy, chciałam posadzić cis na nóżce ale czytam w waszych wątkach że często przemarza, może bukszpan?tam sa 3 miskanty, nie wiem czy nie za blisko
.

Witam ja u siebie mam cisy szczepione na pniu i powiem , że u mnie mają się dobrze i nic a nic po zimie im nie wymarza ani jedna igiełeczka natomiast w tym miejscu coś piennego by się przydało .... Bukszpan wydaje mi się bardziej delikatny od cisa ale można się również zastanowić nad thują szczepioną na pniu ... Są takie kulki dostępne w sprzedaży ... Pozdrawiam

W to miejsce trzech trawek dałabym jedną większą i bardziej zieloną. Drzewko na pniu - ja kupiłam ostatnio tuje, żółtawą. Jest dużo tańsza od cisa - zapłaciła jakieś 40 zł.
I rabatka lux
Pszczelarnia 22:24, 25 lis 2012

Do góry
I rozwiązane zagadki prawdziwy wielo-wiejsko-jajeczny makaron domowy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:21, 25 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Doniczka z motywem lawendy - ładna seria na stół i do ogrodu

Danusiu wspaniała jest twoja gościnność.A jak patrzę na ten różany kubeczek na dłoni to sobie myślę.....ty masz "serce na dłoni" i dlatego ludzie tobie podobni lgną do ciebie.
Pszczelarnia 22:20, 25 lis 2012

Do góry
I przedpole dalszych robót: za szopami nad strumieniem jest tak. Co tam można posadzić? To jest część stricte gospodarcza: kompostowniki, sortowanie złomu, cięcie drzewa się tu odbywa. Coś wąskiego zasłaniającego od wiatru (jak wieje nie da się pracować i kompostownik fruwa), ale nie wysokiego.

Burza mózgów bez zbytecznych rozmyślań mile widziana.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:19, 25 lis 2012

Do góry
Mam tylko takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies