Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania i róże i cała reszta :) 14:46, 16 paź 2012

Do góry
Może chwilowa przerwa, bo pewnie już macie dośc mojego główkowania na temat zmian na rabatach
Kilka jesiennych kwiatów niech będzie na tej dwusetnej stronie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:45, 16 paź 2012

Do góry
dziękuję Ula

a to jest róża o nazwie Lichtkonigin Lucia, ale nazwa

Moje zmagania ogrodowe 14:45, 16 paź 2012

Do góry
Tak pisze na kilka postów, ale nie łączy mi coś internet prze pogodę i bałam się, ze pokasuje mi to co napisałam.
Jesień nieubłaganie wkracza
Po drodze mijam piękne żółte krzaczki, chyba pęcherznice

część jeżówek przekwita, ale są i nowe pąki

Nie mogę uchwycić pięknego koloru liści trzmieliny, chyba codziennie robię jej zdjecie, ale nie oddają jej uroku
Katalpa - Catalpa 14:45, 16 paź 2012

Do góry
Ooo dziękuję za zainteresowanie Myślę, że będzie wszystko w porządku. Dopieszczałam ją jak mogłam. Teraz przygotowuje się do zimy.
Ania i róże i cała reszta :) 14:44, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, z okazji 200 strony buziaczki Moja NN, która miała być Rosarium Uetersen
Moje zmagania ogrodowe 14:35, 16 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jeszcze jedna seria pytań - co to - wrzos czy wrzosiec (Sebek mi kiedyś tłumaczył, ale zapomniałam)? W jakaś ziemie to wsadzić? Kiedy się tnie - wiosną? Czy jest jakoś sztucznie barwiony, bo ten pomarańczowy jakoś mało naturalnie wygląda?

Dzięki za wizytkę w moim nowym wątku...... A przy okazji może się przydam.... na foto to WRZOS. Są takie wrzosy (jak ten twój ) co się przebarwiają na zimę właśnie na taki kolor.... potem sie robią aż w kolorze ciemnobulelkowym, wiosną i latem są zielone w odcieniu żółto-seledynowym (kolory to moja słaba strona... prawie jak facet).
Drugi wariant, że on usycha.... trudno coś napisac, bo takie foto to za mało.. trzeba jeszcze znać odmianę.
Wrzosy się sadzi do ziemi kwaśnej i przepuszczalnej...

Aniu, jeszcze nie wsadziłam go, nie miałam kiedy i nie mam wizji gdzie go ulokować. Nie wiem czy usycha, ale chyba nie, bo jakieś nowe kwiatki widziałam.Dziś u mnie pada, więc pewnie jutro dopiero go wsadzę.
Kasik, zobaczę jak się zachowa wiosną jak przetrwa zimę to później napisze czy był farbowany czy tak ma z natury
Elu, ja za wrzosami wcale nie przepadam, ale jak coś to lubię te białe, niestety w sklepie, w którym dzieciaki go kupowały były tylko takie i nie mieli wyboru.
Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:23, 16 paź 2012

Do góry
Z wątku Anuli
https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=581#reply

anula_wn napisał(a)
ufff ....
co za weekend !!!

dziękuję serdecznie za życzenia w imieniu Jubilata
dziecko szczęśliwe, bo otrzymało swój wymarzony tort ANGRY BIRDS
wstawię fotki, bo nawet mi wyszedł

a dla Gosi specjalne podziękowania za wskazówki, porady, namiar na sklep i podtrzymanie na duchu !

widoczne dziurki są po świeczkach, bo wyjęłam do fotek
Ogród do kwadratu 14:22, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu
Plan był taki by kolumny cisowe "pływały" w hakone. No może brzmi to surrealistycznie, ale... to do mnie gada Każdy cis to odrębna kolumna - nie wiem tylko czy różnicować ich wysokość, czy wszystkie ciąć jednakowo. I wiem, że to trochę potrwa.

Tak, teraz jest oki, tnij w takim razie kolumienki już od wiosny, będą pływały w Hakone jak tutaj.

Danusiu - znam to zdjęcie. Pamiętam nawet dyskusję dotyczącą roslinki z tyłu - to cornus alba. Mam go i myślałam nad takim podsadzeniem, ale rabatę mam za wąską i nie zmieści się .

Werbena fajnie wygląda .
Danusiu a jakiego koloru żurawki z przodu posadzić? Myślałam o odm. muscat, ale czy nie będzie za zielono?
Ania i róże i cała reszta :) 14:20, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A ja mam dużo juk... podobają mi się

Ania - zaraz 200tka, różyczka NN ode mnie

Piękna, dziękuję, prawie trafiaś Karolinko na tę stronę co trzeba
Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:20, 16 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aha i jeszcze popełniłam kolejny tort właśnie dla Teściowej bo Ona też Jadwiga Jutro dostawa... mam nadzieję, że się spodoba Te jest zdecydowanie lepszy niż pierwowzór

Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:19, 16 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

A miało być tak pięknie.... 14:18, 16 paź 2012

Do góry
Ta biała pnąca, też mam nadzieję dojdzie do siebie,wyrwałam ją ze szponów wisterii.
Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:18, 16 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Suszą się hortensje i róże

Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:17, 16 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Zdjęcia okropne ale wstawię
Kwiaty ale do dwóch tortów

Torty artystyczne - dekoracje tortów 14:17, 16 paź 2012

Do góry
z wątku Gosi:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/470-kubusiowo?page=668#reply

kaisog1 napisał(a)
....słuchajcie odpowiem na posty wieczorkiem bo "zarobiona" jestem A to dlatego, że towar dotarł i robię

Oto towar

Głowki zrobione

I róża

Ania i róże i cała reszta :) 14:14, 16 paź 2012

Do góry
A ja mam dużo juk... podobają mi się

Ania - zaraz 200tka, różyczka NN ode mnie
A miało być tak pięknie.... 14:12, 16 paź 2012

Do góry
Aniu-monteverde- nie mam pojęcia jak się nazywa ta róża. Dotychczas byłam całkowitym ignorantem do nazw rośli,róża pnąca-to róża pnąca
Tak ona wygląda kiedy kwitnie

Kwitnie dopiero na drugorocznych pędach.i ma kwiaty zebrane w kiście,jak bukiet.

Mam jeszcze taką,też nie mam pojęcia jak się nazywa.Regeneruje sie bidulka.

Takie ma kwiaty

Pod starą jabłonią 14:11, 16 paź 2012

Do góry
Graszka napisał(a)

Ale jest coś z czego jestem dumna Z wymienionych okien, na stare ale większe i moje wymarzone kochane okiennice. I tym mogę sie pochwalić

Graszko, witaj. Piękne masz słoneczniki i piękna jesteś osobą. Zajrzałam do ogródka (jak dobrze, że tak mało stron jeszcze i wątek dopiero się zaczyna, ), zajrzałam też na Twój blog - można czytać i czytać i pewnie w Twoim ogródku jest tak samo - można w nim być i być... i nie chce się wychodzić...
(Bardzo mnie wzruszył wpis "Bycie mamą", ustawiłaś mnie nim do pionu. Dziękuję.)
Ania i róże i cała reszta :) 14:10, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Jak możesz to poradź jeszcze - co z tymi cisami i jałowcem?
Jakie te odstępy między cisami i jak widzą Ci się te juki w tym miejscu?

Przy jukach, po obu stronach posadziłam rozchodnik i owies wiecznie zielony, żeby było symetrycznie i powiedzmy 'powtórzyło się'. Wolne miejsca zostały na róże (zaznaczone kamieniami) i na niebieskości.
Perovskia, szławia, ostróżki czy lawenda.

Jukki mi się nie widzą wcale, ja ich nie sadzę nigdzie, tylko na życzenie jak ktoś chce.
Z niebieskości wybieram lawendę, ale Hidcote - najmocniejszy kolor. Blade będą kiepskie.

Pozostałe niebieskie mogą się pojawiać gdzieś, ale lepiej nie.

Cisy "na styk" sadzimy, jeśli ekran ma powstać.

Z jałowca może zrób kulę na pniu? albo innego topiara, Tak czy inaczej i tak "wyleci" z Twojego ogrodu.
Ania i róże i cała reszta :) 14:07, 16 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu- nie mam róż na Twoją 200, która nieuchronnie nastąpi dzisiaj.
Ale za to ostatnio ładnie się prezentuje Rozchodnik od Alinki więc załączam z życzeniami 200, aby Twoje zamierzenia się dokonały po Twojej myśli

Jaki piękny, dziękuję ślicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies