Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:55, 16 paź 2012

Do góry
Wiankowe inspiracje wchodzą do wnętrz

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:54, 16 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Boćku, pięknie Ci wyszły te "schodki". Gratulacje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:48, 16 paź 2012

Do góry
Róg między domem a garażem:

Morwa pendula w zawijasku z bukszpana; cyprys Lawsona, przed nim 5 kulek z bukszpana variegata i niedawno sadzony wiąz Wredei.

Karolinko, właśnie u siebie pisałam do Ciebie o Twojej morwie - zerknij proszę -plissss
Mój jesienny ogród 08:47, 16 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)

Piękne zdjęcia, zwłaszcza to. Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:44, 16 paź 2012

Do góry
Ha ha ha - 12 stycznia ma być 10 stopni na plusie jeszcze . Obierzcie późniejszy termin. Aniu trawy cudownie kwitną !!!!!!!!!!!!
Dzięki za wsparcie budowlane - gnojownik/kompostownik ma wymiary 4x4 i wys 0,8 m . Oddalony od granicy działki 6 m a od naszych okien 12 m !!!! No to baba dostanie za swoje . Pięknie pozdrawiam i lecę do roboty .

A to dla Ciebie w podziękowaniu skromny prezencik.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:41, 16 paź 2012

Do góry
Pada... myślę że podlewanie cisów może okazać się zbędne Taka pogoda mogłaby się jeszcze trochę utrzymać, im dłużej tym lepiej!

Zrobiłam wczoraj parę fotek "z wysokości" - z balkonów i z okien... ku pamięci. Z góry też lepiej widać że kształt rabat jeszcze do korekty...

Północno-wschodni róg, kwaśna rabata z borówkami, wrzosami, kiedyś obwódka z trzmieliny...

Róg działki z lewej strony, przed różami nie skończyłam sadzić mozgi (zabrakło sadzonek); po lewej kiedyś żywopłot z cisa (rośnie od wiosny): Kominek od rekuperacji kiedyś osłonią 3 cisy cięte w półokrąg.

Róg działki po prawej; ławeczkę chyba schowamy w garażu na zimę (jeśli się zmieści), trampolina do schowania... no i nad trawnikiem popracuję - może

Róg między domem a garażem:

Morwa pendula w zawijasku z bukszpana; cyprys Lawsona, przed nim 5 kulek z bukszpana variegata i niedawno sadzony wiąz Wredei.
Ogródek na trzy lata 08:30, 16 paź 2012

Do góry
A to przy tym nie mogłam sobie przypomnieć, że hatifnaty nazywały się właśnie hatifnaty:

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:27, 16 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

zamieszczam dzisiaj
czerwiec - zanczyłam kólkiem

lipiec z tyłu kuli

A moją uwagę na tych fotkach przykuł potwór Vertigo - w czerwcu jeszcze ładna, acz niewinna trawka, taki potworek zaledwie, a po miesiącu wielka trawa, a jak wyglądał na koniec swego żywota? No potwór po prostu

17 sierpnia - bukszpan zjedzony przez potwora

A swoją drogą kochana, wiesz ile stron ja się musiałam cofnąć, żeby znaleźć to ostatnie zdjęcie potwora????? Do 676 strony!!! Nie żeby to cofanie było nieprzyjemne, ale 200 stron w niecałe 2 miesiące???
Ogródek na trzy lata 08:24, 16 paź 2012

Do góry
No właśnie, całkiem ładny, z takimi zielonymi dzwoneczkami
a potem się taki zrobi:

Takie żółte szczoteczki.
Dla mnie w ogóle wiele kwiatostanów po przekwitnięciu nadal jest ładnych, tylko już inaczej, nie tak kolorowo.

(Edit: uświadomiłam sobie z opóźnieniem, że Cie wygnałam na dwór po ciemku tymi wpisami,. Zimno chyba?)
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 08:24, 16 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Kiedyś wpadłem na pomysł, by mieć na ogródku jak kiedyś jakieś miejsce na zioła, warzywa i owoce jak truskawki czy poziomki... Więc z pomysłem i wizją poszedłem do garażu i zacząłem tworzyć i tak powstała półeczka... pomalowałem ją czerwoną lakierobejcą (tak zwana szwedzka czerwień). W środkowej doniczce u góry na zdjęciu jest ostnica wsadzona tylko do zdjęcia w jej miejsce była posadzona bazylia W przyszłym roku chcę do tych wszystkich doniczek posadzić truskawki, bo zioła okazały się nieużyteczne, niestety kucharce nie chciało się zrywać a szkoda... a najlepsze było, że kto wszedł na ogród myślał, że ją kupiłem albo, że komuś zleciłem jej wykonanie... wcale nie wygląda na kupioną

No to masz rękę do ogrodu i do majsterkowania. Faktycznie wygląda jak kupiona
Mój jesienny ogród 08:10, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, w tych pierwszych brzózkach to nie, tam bagno jest ale w tych trzecich już jest sucho a grzyby zbierałem na wydmach w sosnowym lesie, byłem kilka minót w koło samochodu i znalazłem dobrą garść.
2 pierwsze to droga którą jechałem nad bagno a na 3 jest las sosnowy podgrzybkowy, na brzegu lasu było poletko z muchomorami za poletkiem już zaczyna się olz a za nim bagno. Przed olzem zobaczyłem lisa. Zdjęcia drogi robiłem w czasie jazdy przez szyber dach i nie są super jakości.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:50, 16 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W co je teraz zapakować? W worki?

...i jak buzia ma sie nie usmiechac???????????????????????
nie nie da rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uwielbiam, uwielbiam, uwielbiammmmmmmmmmmmmm te Wasze spotkania i patrzec na Was!!!!
sciskam Was trzy i znow zazdrosze...fajowo macie cudne dziewczynki!!!!!

p.s
o modzie kaloszowej tez poczytalam i nawet na stronke dla Sebusia tez weszlam popatrzec...noz cos trzeba chyba samemu zakupic...te z Maji to tez moje ulubione....

pozdrawiam Mrzenko, tulisiam mocno choc z daleka...ale MOCNO !!!!!!!!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:23, 16 paź 2012

Do góry
Ale żeś się rozpisała z rana!Samo zaglądnięcie do wpisów zajęło ci cały ranek ,a jeszcze sensowne odpowiedzi.......Trzeba mieć talent!
Miłego dnia!

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:51, 16 paź 2012

Do góry
Wiktorio znów zachwycające zdjęcia! Co to za róża?
Znowu na wsi 01:24, 16 paź 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Ten fragment ma już ostateczny kształt (przynajmniej tak mi się w tej chwili wydaje ). Obrzeża póki co prowizorka, ścieżki to plan na przyszły sezon.

Nie ma to jak tworzyć coś od podstaw.
Najgorsze są przeróbki))
I ja je mam
Kolorowe rabaty 01:10, 16 paź 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 01:04, 16 paź 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 01:02, 16 paź 2012

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 00:57, 16 paź 2012

Do góry
Kwitną jeszcze pojedyńcze róże
okrywowa The Fairy

Gloria Dei

Mont Shasta
zielonastrefa 00:48, 16 paź 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
A tutaj moje królestwo (prawie w całości)

No i parę sztuk Peace w towarzystwie bukszpaników. Jak zdążę to je dziś zadołuję.

Milenko, kiedy robilaś te sadzonki róż?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies