Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:10, 19 lis 2012

Do góry
Irenko, gratuluję 2 setki na nowym wątku!!!
Tulipanki od Ciebie - dla Ciebie Ależ mają niesamowity, głęboki kolor!
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:05, 19 lis 2012

Do góry
Witam ponownie po pewnym czasie..
Drodzy koledzy i koleżanki prosze o pomoc bo być może ktoś się spotkał i zwalczył temat..

W tym roku zakładałem trawnik.. Nie jest jeszcze "wykończony", ale sama trawa już jest i mam pewien problem, a właściwie zmartwienie.. Mianowicie różny kolor trawy...

Początkowo, gdy trawa wschodziła miała ładny intensywny kolor na całej powierzchni.. natomiast obecnie jest tak jak widać..

Domyślam sie, że to jest spowodowane pewnymi różnicami w glebie.. ale czy da sie coś teraz zrobić?? nawozy, jakieś specjalne środki..??
Mój kawałek raju II 19:59, 19 lis 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Dobranoc

CUDO!!!
Czy już wszystkie nasionka rozdysponowałaś (bo to o te ostatnio pytały dziewczyny?), bo jak jeszcze zostały to chętnie sprawdzę czy na mojej glinie będą rosły
Pozdrawiam

Chyba jeszcze coś tam znajdę
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:55, 19 lis 2012

Do góry

Oj Elizo ale to smakowicie wygląda : ) Uwielbiam ciasta i co niedzielę staram się coś piec. Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 19:54, 19 lis 2012

Do góry
I ławka co nie musi być schowana na zimę.

Rododendronowy ogród II. 19:50, 19 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Jakis czas temu dziewczyny narzekały że rh gubia liscie , potem ze drzewa gubią liście a nikt nie narzekał na iglaki. Dziś zrobiłam zdjecia jednej z moich kosodrzewin takiej której gałęzie wychodzą na kostke i zobaczcie ile było igieł , a w tym roku już dwa razy wygarnialiśmy spod niej igły i było ich jeszcze wiecej i są to igły tylko z kostki bo te co spadły na ziemię to już tam pozostały.O wiele bardziej lubię sprzatac liście z lisciastych.

Masz rację Bogdziu, igły są starszne do sprzątania. Mam sosny na żwirowej rabatce, gdzie nijak nie można igieł pozamiatać. Już się zastanawiałam czy nie podłożyć pod nie czegoś, żeby później tylko wytrzepać. Są takie okrągłe maty z dziurką na środku na pień z włókniny zabezpieczające bryłę korzeniową przed mrozem i/lub parowaniem wody. Może coś takiego popodkładam...

Bogdziu pstryknij bliżej gałązkę bo nie wiem czy dobrze widzę ,igły mają jakieś plamki ?Przypadłością sosen jest jesienna osutka lub powodem mogą być szkodniki :Miodownica szpilkowa lub tarcznik sosnowiec.

Nic im nie jest Akanto , tylko karmniki są w pobliżu to i ptaki się załatwiają.Zobacz na pierwszym zdjęciu na ziemi , a co najgorsze to i tak obcięłam.
Pszczelarnia 19:49, 19 lis 2012

Do góry
Donica przy domu ma się dobrze:

Ledwo (jeszcze nie) uporałam się z liśćmi, a już modrzewie sypią złotymi igłami.

Ogródek na trzy lata 19:48, 19 lis 2012

Do góry

To zdjęcie szczególnie mi się podoba, z chmur wyzierają szerokie pasma promieni, pozdrawiam Ewo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 19 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

jakie to śliczne! miałam ochotę na takie zdjęcie : ) Pozdrawiam Sebku
Pszczelarnia 19:44, 19 lis 2012

Do góry
Walczyłam z podagrycznikiem i perzem oraz kamieniami.
Powstał bowiem pomysł na prostą rabatę za ulami (tam, gdzie klon, ambrowiec, miłorząb) z dereniami i cisami złotymi w skarpie w roli głównej oraz rannikami.

Mój ogród 19:42, 19 lis 2012

Do góry

Poziom wody jest dalej niski. Widać to na tym zdjęciu.

Wspaniałe obrazy Bożenko, światło rzeczywiście niesamowite. kolory takie ciepłe... pozdrawiam
...niekończąca się opowieść... 19:42, 19 lis 2012

Do góry
Pierwszy śnieg.

Rododendronowy ogród II. 19:36, 19 lis 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Jakis czas temu dziewczyny narzekały że rh gubia liscie , potem ze drzewa gubią liście a nikt nie narzekał na iglaki. Dziś zrobiłam zdjecia jednej z moich kosodrzewin takiej której gałęzie wychodzą na kostke i zobaczcie ile było igieł , a w tym roku już dwa razy wygarnialiśmy spod niej igły i było ich jeszcze wiecej i są to igły tylko z kostki bo te co spadły na ziemię to już tam pozostały.O wiele bardziej lubię sprzatac liście z lisciastych.

Masz rację Bogdziu, igły są starszne do sprzątania. Mam sosny na żwirowej rabatce, gdzie nijak nie można igieł pozamiatać. Już się zastanawiałam czy nie podłożyć pod nie czegoś, żeby później tylko wytrzepać. Są takie okrągłe maty z dziurką na środku na pień z włókniny zabezpieczające bryłę korzeniową przed mrozem i/lub parowaniem wody. Może coś takiego popodkładam...

Bogdziu pstryknij bliżej gałązkę bo nie wiem czy dobrze widzę ,igły mają jakieś plamki ?Przypadłością sosen jest jesienna osutka lub powodem mogą być szkodniki :Miodownica szpilkowa lub tarcznik sosnowiec.
ogrodoweimpresjejolki 19:35, 19 lis 2012

Do góry

mmmmmmniam! Pozdrawiam serdecznie : )
Pszczelarnia 19:34, 19 lis 2012

Do góry
A ja troszkę pracowałam.
Listopadowy krajobraz. Zwróćcie uwagę na to drzewo na horyzoncie - piękny pokrój.

A to początek wytyczonej przez nasze Stowarzyszenie ścieżki historyczno-przyrodniczej. To była ciężka harówka ale efekt jest. Zaprawiliśmy się w karczowaniu, koszeniu, murowaniu, kopaniu i próbowali rozwikłać historię nieistniejącej już wsi.

W cieniu - zacieniona 19:14, 19 lis 2012

Do góry
...gorąca szarlotka ...prosto z pieca ...sorbet cytrynowy...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:08, 19 lis 2012

Do góry
Irenko gratuluję pędzisz jak struś pędziwiatr, kwiatek dla ciebie

ogrodoweimpresjejolki 19:02, 19 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A wracając do spraw ogrodowych, to rozsypaliśmy dokupiony dolomit i wygrabiałam jeszcze liście z trawnika. Grabki jeszcze nie czyszczone bo jabłonka nie chciała pozbyć sie jeszcze wszystkich liści

Joluś moje narzędzia tez jeszcze w użuciu
O....! 18:59, 19 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)
i zachód wczorajszy...niebo w pięknej kolorystyce...
dobranoc...
Marzenko lubię takie widoki niebo ogniem malowane....
Rajski ogród Ani 18:43, 19 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Poczytałam... zakładkę zostawiam..

Aniu cieszę się z twych odwiedzin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies