Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 10:42, 08 gru 2012

Justynko i Agnieszko dziękuję za pamięć i odrobinę lata pozdrawiam Was serdecznie
MilenaP 10:01, 09 gru 2012

Hu, hu, ha nasza zima zła! Wciąż jest -17C !!
gusiarz 10:06, 09 gru 2012

Milenko - u nas -15 w nocy było. Teraz -10. Pozdrawiam gorąco
Lena 10:25, 09 gru 2012

Dziękuje za sklepik
Milenko,z okazji 100 stron życzę kolejnych i spełnienia ogrodowych marzeń

akanta 18:08, 09 gru 2012

To i ja serdecznie pozdrawiam zostawiając tym razem ślad pobytu u ciebie.

Enya73 18:15, 09 gru 2012

Gratki z okazji pierwszej setki ode mnie

akanta 18:34, 09 gru 2012

MilenaP napisał(a)
Uwaga, uwaga przedstawiam moją ostatnio wykonywaną murarską robotę, która przyczyniła się do mojej bani na prawej dłoni
Do mojego domu wiodą szerokie betonowe schody, które moja siostra 10 lat temu postanowiła odnowić, malując na zielono farbą do betonu. Co roku od tamtej pory, na wiosnę trzeba było je odmalowywać na nowo, bo farba się łuszczyła. Rok temu mojej mamie znudziło się skrobanie ich i ponowne malowanie, dlatego jakąś "betonową mazią" próbowała zamalować zielony kolor i spowodować by te schody wreszcie przestały być mega śliskie. Po pół roku "betonowa maź" zaczęła odpadać. Nie powiem co mnie wtedy trafiło i powiedziałam DOŚĆ! Nie mogłam patrzeć na wejście do domu, które wyglądało jak obraz nędzy i rozpaczy. Nie dysponując żadnymi środkami finansowymi na ten cel, obmyśliłam plan i i wzięłam się za odnawianie stopni i podstopni klejem do gresu. Robiąc to pierwszy raz w życiu, mordowałam się cały dzień. W między czasie, po odkręceniu drewnianej kratki na clematisa, okazało się, że bok schodów ma podejrzanie popękany tynk. Prę razy stuknęłam młotkiem i odpadło co miało odpaść

Wyrwę w ścianie zaklejałam trzema warstwami, za każdym razem czekając na totalne wyschnięcie.

W między czasie wyrównałam drugą warstwą stopnie i podstopnie. Nabrały też jednolitej barwy Nie mogłam się doczekać, aż narzucę mojego baranka, czyli strukturę
Milenko ależ z ciebie pracowita dziewczyna.Widzę,że i ty nie przestrzegasz podziału prac na te męskie i bardziej kobiece.Podziwiam zapał i umiejętności.
akanta 18:49, 09 gru 2012

MilenaP napisał(a)
łany cebulicy

Cudnie,uwielbiam taką naturę zwłaszcza jak na ostatim zdjęciu .
MilenaP 19:47, 09 gru 2012

Lenko dzięki Ci za pamięć i odwiedziny
Enya73 bardzo mnie ucieszyłaś tą liatrą bardzo ja lubię i mam u siebie
Akanta, witam po raz pierwszy mam nadzieję, że ostatni pozdrawiam i zapraszam częściej
akanta 21:13, 09 gru 2012

MilenaP napisał(a)
Lenko dzięki Ci za pamięć i odwiedziny
Enya73 bardzo mnie ucieszyłaś tą liatrą bardzo ja lubię i mam u siebie
Akanta, witam po raz pierwszy mam nadzieję, że ostatni pozdrawiam i zapraszam częściej

Milenko już nie będę wspominała o różach,ale o pięknych odmianach żurawek,liliowców,lilii i wielu ciekawostkach jakie sobie odnotowałam ku pamięci.Cieszę się z tych odwiedzin u ciebie ,wieczór był miły i z pewnością nawet nie zaproszona wrócę.