Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje Takie Tam w Ogródku 16:19, 18 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)
to jeszcze troszkę fotek

Aguś piękne ujęcie. Powiem Ci, że gdy zobaczyłam te modrzewie - już na pierwszych stronach Twojego wątku - tak mi się spodobały, że poważnie zastanawiam się nad włączeniem ich do mojego ogrodu. Wyglądają zjawiskowo. Znałam modrzewie - w klasycznej wersji - i niezbyt je lubiłam, ale płacząca wersja drzewka piękna jest mimo, że zrzuca igły.
Rajski ogród Ani 16:11, 18 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
późnojesienne kolorki w moim ogrodzie

Fajny widoczek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:08, 18 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No i mam coś dla ptaszków

Dla mnie bomba! Normalnie hicior
Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 15:31, 18 lis 2012

Do góry
Jeszcze taki przykład

Ogródek Janiny 15:30, 18 lis 2012

Do góry
Dzisiaj była piękna pogoda i razem z wnuczką porobiłam parę fotek.

To mój judaszowiec, któremu zostały dwa listki

Kotek ostrzy sobie pazurki.

Ola wspina się na drzewo.
Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 15:29, 18 lis 2012

Do góry
Tutaj co jakiś czas jest żółta tuja 'Aurescens', a Smaragd po kilka sztuk Ogród z wrzosowiskiem

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 15:27, 18 lis 2012

Do góry
Ja też się zgadzam, bo taki kolorowy żywopłot wprowadzi niezłe zamieszanie w ogrodzie, bo to tło i teraz nie wiadomo co posadzić przed tym żywopłotem, jak naćkasz różności to wszystko razem będzie i tak do przeróbki i za chwilę trafisz po kolejną poradę a nawet ratunek

A tak - zobacz.

Przed zielonymi tujami posadzisz rośliny białe (hortensje bukietowe, dereń biały Elegantissima, kolorowe krzewy o żółtolistnym zabarwieniu (cyprysiki groszkowe Filifera Aurea czy Platycladus orientalis Aurea Nana).

Przed żółtymi też masz sporo możliwości. Tutaj czerwone berberysy, niebieskie i zielone iglaki i także kolorowe krzewy kwitnące.

Tutaj podaję jedne z moich pierwszych realizacji, teraz używam nieco innych roslin, ale myslę że inspiracja będzie dobra.

Skromny ogród, a raczej jego szkielet, który później uległ dużej metamorfozie

W cieniu - zacieniona 15:17, 18 lis 2012

Do góry
...pierwszy narcyz zakwitł..9 kwiatów będzie na jednej łodyżce...pozostałe w pąkach...
W cieniu - zacieniona 15:13, 18 lis 2012

Do góry
Ogródek Janiny 14:59, 18 lis 2012

Do góry
A oto widoki z mojego okna:
W cieniu - zacieniona 14:43, 18 lis 2012

Do góry
...w domu też kolorowo...
Nasi sąsiedzi :) Fauna zamkn. 14:24, 18 lis 2012

Do góry
anna_zimniewska napisał(a)
"JA CHCE DO DANUSIII"

obiecałam wiec prosze Danusiu - jeżyk i go teraz przytul

Jeże to superświetne i sprytne stworki. W dzieciństwie hodowaliśmy jednego u babci pod kaloryferem

Jedząc - niemiłosiernie mlaskają, chrząszczami, dżdżownicami i wszystkim innym co się trafi... ale przytulania nie polecam - oprócz igieł niestety jest ulubionym nosicielem dla stada wszy, armii kleszczy i innych chorób.

Żeby rozwinąć jeżową ,,kulkę" trzeba go, trzymając nisko nad ziemią - chwycić za tylne łapki. Wtedy chcąc dosięgnąć podłogi przednimi łapkami - będzie musiał się rozprostować
(wg poradnika postępowania z dzikimi zwierzętami dla służb porządkowych...)
Zielony Punkt - ogród Finki 14:21, 18 lis 2012

Do góry
finka napisał(a)
Jestem, jestem...praca mnie pochłania, więc zaglądam tu tylko czasem. Cały czas zabezpieczamy przed zimą rosliny na szkółce i dla ogrodu znalazlam czas dopiero w sobotę. Posadziłam sporo cebul (wreszcie) ale dużo jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że zdążę.

A poniżej kilka zdjęć z pięknego poranka (ostatni wtorek lub środa)

Wróciłaś spektakularnie !!!
Pozdrawiam
Zielony Punkt - ogród Finki 14:19, 18 lis 2012

Do góry

i jeszcze raz wrzosowisko i kwoka z kurczątkami

A mnie się kojarzy z Harry Potterem....brak tylko czarnej nocy
Co to jest? 14:04, 18 lis 2012

Do góry
andzia napisał(a)

Mam szczęście do wykopywania w polu różnych dziwnych siewek. Teraz znalazłam TO. Ten liść jest mi dziwnie znajomy, ale przekopałam w necie wszystko o liściastych - i nie znalazłam liścia o takim kształcie. No to co to? Na razie hoduję...

jakaś winorośl jak byk, można sadzić przy ogrodzeniu bo zazwyczaj te dziksze szybko i zdrowo rosną. Tylko docelowo może być za ciężkim pnączem np. na zwykłą siatkę drucianą.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 13:50, 18 lis 2012

Do góry
Szefowa zrobiła piękne fotki pięknych zakątków, powalają mnie angielskie ogrody, a ogród skropiony deszczem dodaje większej soczystej barwy, lubię podeszczowe fotki z ogrodu.

Chciałem tutaj też zaprezentować Wam takie fotki z ogrodu angielskiego skąpane deszczem, i co z tego chciałem, i się wszystko spierniczyło.
Do tej pory jestem załamany, nie mogę sobie wybaczyć utraty karty SD ze zdjęciami, gdzie miałem porobione fotki roślin z tabliczkami ich nazw , a jak posiadam parę fotek robionych drugim aparatem, to występuje na nich moja rodzinka.
Byłem u rodzinki w Devon i siostra zapewniła mi piknik i atrakcje ogrodnicze w kompleksie
Castle Drogo Gardens.
Akurat pięknie kwitły okazy RH. Ale ja tam wrócę !

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:42, 18 lis 2012

Do góry

Ławka widoczna z ulicy

Czy na pierwszym planie to świerk serbski?
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:41, 18 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzień dobry wszystkim przy niedzieli.
Ja już po porannej kawce, którą piłam z "Mają w ogrodzie"... i muszę się przyznać, że nie mogłam się oprzeć, aby nie spróbować ciasta, które zrobiłam w nocy. Piszę zrobiłam, bo ciasta się nie piecze.
Życzę wszystkim udanego dnia

narobiłaś mi Elu apetytu Maję oglądałam przy śniadaniu, a kawka była przed i bez tak pysznego ciasta pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 12:55, 18 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Boski taki jak myslałem
Kondziowy Ogród :) 12:54, 18 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, znalazłam w zdjęciach warzywnik

Śliczny tylko cieżko jest to odczytać podoba mi sie i to bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies