Witam... Tak się zapracowałam, że czas wreszcie odpocząć... W moim przed ogródku zupełne zmiany... Wszystkie rośliny z wyjątkiem Kosodrzewiny, usunęłam... Poukładałam kamienie i myślę przynieść jeszcze takie duże, białe... Rozjaśnią to miejsce... A o roślinach pomyślę później... Fotek z tego miejsca nie mam, bo mgła dziś okropna i aparat nie robi (znaczy się ja) dobrych zdjęć...
Ale inne zdjęcia ogrodu jeszcze mam, więc zapraszam do oglądania...
Wiosna w moim ogrodzie 2012...
W tym wątku pokazujemy w jaki sposób przenosimy rośliny tarasowe i inne na zimowanie i w jaki sposób i gdzie spędzają zimę.
Przenosimy takie rośliny jak:
kaktusy, agawy i inne sukulenty, oleandry, fuksje, agapanty, kordyliny australijskie. Wszystkie wymienione w tym dziale, bo one nam w gruncie nie przezimują.
Zawijasek, trawki i żurawki... wkupne już jest, więc witam serdecznie. Ogród z możliwościami, bo nie trzeba nic przesadzać, ale można tworzyć od początku, więc planuj, a od wiosny do dzieła Pozdrawiam
Kochana podlasianko..... u nas (bo ja też z Podlasia) w takim pierwszym pomieszczeniu zawsze była letnia kuchnia, gdzie przenosiło się całe życie od wiosny do jesieni. W chałupie się tylko spało
Chałupy, budynki gospodarcze, stodoła.. moja młodość u dziadków stanęła przed oczami... i ta ziemianka..
W Łomży mam rodzinę
Witaj na Forum
Ja też lubię foksiki i takie tam bylinki
One sprzątają....... fajnie masz ułożone te płyty i kostkę..... i ten mech gdzie nie gdzie... lux. Dbają by dalej było ładnie.. tylko u mnie śmieciuchy robią grajdoł na maksa... kora z rabat wyrzucona na 30 cm w trawnik
U mnie korę rozrzucają kosy... chyba. Bogdzia by lepiej wiedziała, jedne czarne z żółtymi dziobkami, drugie bardziej brązowe z jasnymi dziobkami, chyba jakieś drozdowate. Biegają na pieszo po rabatach i tarmoszą tą korę, aż wióry lecą...
Bożenko, dziękuję za wspaniały wiersz i witam po przerwie, ciut zajęta jestem, ale chwilę mam na odwiedzinki
Dobrze że od razu przyszłaś z kwiatami bo inaczej chyba bym się nie dała przeprosic za tak długą nieobecnośc bez usprawiedliwienia.Ale mine mam nadal marsową.
One sprzątają....... fajnie masz ułożone te płyty i kostkę..... i ten mech gdzie nie gdzie... lux. Dbają by dalej było ładnie.. tylko u mnie śmieciuchy robią grajdoł na maksa... kora z rabat wyrzucona na 30 cm w trawnik