Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 12:39, 12 lis 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzisiaj mamy wielkie Święto Narodowe
Czy je uczcić społeczeństwo jest gotowe ?
Może jak rok temu w naszej stolicy
Staną po dwu stronach przeciwnicy ?

Pójdą w ruch pały i inne oprzyrządowanie
Czy coś z tego rozumiecie - bo ja nie.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:36, 12 lis 2012

Do góry
I ostatni mój niepokój z`to sosenka.
Czy ona sobie tak zimowo pożółkła, czy choruje?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:33, 12 lis 2012

Do góry
Kolejnym problemem jest jałowiec.
Na początku sierpnia zrobił się od środka bardzo jasno zielony, potem żółty, potem zbrązowiał.
Nie usechł i tych igieł brązowych nie da się otrzepać.
Spryskałam go topsinem, mikoryzą ale to nie pomogło.
Czy da się to drzewko jeszcze uratować?

Kolorowe rabaty 12:31, 12 lis 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Marto, dziękuję Ci za miłe słowa. Pragnę pogratulować 3 setki, bo później mogę nie mieć okazji i oczywiście jesiennie Cię pozdrawiam Jak będe miał możliwość na pewno się odezwę.

No nie Robercie 2:30 przez kolano bym przełożyła

Bardzo cieszy mnie zdjęcie od ciebie,ale i nie mniej gratulacje w końcu po woli dochrapię się okrągłej cyfry ))))
Mój zielony świat 12:29, 12 lis 2012

Do góry
odsłaniania ogrodu ciąg dalszy...

odętka wirginijska variegata

szkarłatka jagodowa, wiosną, latem, jesienią

guzikowiec

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:26, 12 lis 2012

Do góry
Bardzo proszę o pomoc mam kłopoty z kilkoma iglakami
Te serby sadziłam na koniec września.
Sadziłam z gruntu, w ziemi obojętnej i niezbyt głęboko.
Wyglądają niezbyt zdrowo
Już jeden świerk (w innym miejscu) mi zbrązowiał całkowicie.
Ratunku! Co robić?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:24, 12 lis 2012

Do góry
Wilczomlecze fajnie wyglądają

Parę jeżówek zostawiłam - ładnie wyglądają pod śniegiem:

Rozgrzebałam kopczyki różom... za parę dni będę zasypywać z powrotem na pierwszym planie ubiegłoroczny cis - sporo podrósł:

Ostatnie poziomki:

I kocimiętka kwitnie (moja własnoręcznie wyhodowana z nasionka, tegoroczna)

Ostatnie róże:

Wrzosy i trawki:

I chwasty - hakone podsypałam kompostem z dużą ilością nasion chwastów na to wygląda
Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:52, 12 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Wypisz wymaluj mój Tomi przed fryzjerem !!!!!

Oto i Tom

i Rózia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:40, 12 lis 2012

Do góry
O jejku jejku, modelki to u nas są Ogrodowisko to same modelki Pozdrawiam cieplutko

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:32, 12 lis 2012

Do góry

Perfekcyjna Pani Ogrodu Danusiu, u Ciebie zawsze tak pięknie i schludnie. Można jesienią piknik robić
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 11:27, 12 lis 2012

Do góry
Ciąg dalszy jednej z rabat. Oczywiście nie skończona. Brakuje po lewej stronie czegoś wyższego. Wiadomo wiśnia kulista lub miłorząb szczepiony. Tylko co mogłoby być innego w tym miejscu bo tamte już mam gdzie indziej i planuje jeszcze gdzie indziej. Chodzi o coś dość małego ale szczepione wysoko takie podobne do powyższych gdzie nie ma dużo słońca (ale jest do ok. 14).
I oczywiście zostaje wypełnienie pustych miejsc. Wokół stożka po lewej posadziłem runiankę japońską.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:20, 12 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Aniu ja też nie mogę patrzeć na te szaro-buro-mgliście za oknem
piękne masz hakone, ile ma lat?

Miłego dnia i tygodnia!
pozdrawiam

Posadzony w zeszłym roku z małej sadzonki........ trawki.pl
To jest foto z końca maja zeszłego roku... posadzona kępka to takie mikro żółte pomiędzy pierwszym i drugim kamieniem.. nad zielskeim w szczelinie... praktycznie nie widać...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:11, 12 lis 2012

Do góry
Trochę dzisiejszych fotek
Ostatnie dni chryzantemy na schodach:

Morwa już łysa...

Berberys:

Badylek który kiedyś był Marikenem

Młode jeżówki (siewki moje) i proso:

Jeden wrzosiec kwitnie teraz zamiast na wiosnę, ale on chyba tak miał:

Hortensje, dąbrówka i bukszpan

jw.

Nelumbo - lotos 11:06, 12 lis 2012

Do góry
Bolestraszycki lotos Też go oglądaliśmy
Nelumbo - lotos 10:57, 12 lis 2012

Do góry
Ponieważ ukazała się fotografia nowej rośliny wodnej, postanowiłam założyć nowy wątek.

przemekg napisał(a)
Mariusz czy mógłbyś pomóc w identyfikacji tej rośliny o okrągłych dużych liściach znacznie wystających nad powierzchnię wody, rosnąca za liliami wodnymi.
Zachwyciła mnie cała ta aranżacja, jak również ta roslina , ciekawe czy przeżyłaby w naszym klimacie.

Lotos, tyle można powiedzieć nie widząc kwiatu. Nelumbo lutea pochodzi z Ameryki Północnej oraz Nelumbo nucifera z Azji - w zasadzie od delty wołgi do Japonii. Ten drugi często uprawiany jest w Europie zachodniej i południowej w klimacie nieco cieplejszym od naszego. W naszej strefie klimatycznej wstawiamy go do oczka gdy woda osiągnie 20*C, na zimę liście ścinamy i przechowujemy w chłodnej piwnicy (0 - 4*C) bądź w polu pod grubym okryciem liściowym i foliowym.
Uprawiam te dwa gatunki wymienione wyżej, nie jest łatwo osiągnąć ładne kwitnienie - trzy lotosy wydało w obecnym sezonie 14 kwiatów.
Ten kwiat wielu z Was już widziało na żywo, to jest moja fotka z dnia pobytu Ogrodowiska w Bolestraszyckim ogrodzie - jaki ten świat mały.
Ogród z lustrem 10:49, 12 lis 2012

Do góry
Dziękuję za wpisy, zdjęcia tegoroczne jeszcze będą A tymczasem trochę najlepszych kolorów tego ogrodu.

ogrodoweimpresjejolki 10:42, 12 lis 2012

Do góry
Dla zaglądających

Niech ten dzień będzie dla Was ciepły i kolorowy
A miało być tak pięknie.... 10:13, 12 lis 2012

Do góry
Te rabatkę zmień trochę- zrób z niej pasek. Narysowałam to, tylko róg zaokrągl, jak masz w innych miejscach.
zielonastrefa 10:07, 12 lis 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
no to wrzucam zdjęcia z planu zdjęciowego niestety z wiadomych powodów nie mogę dać tych docelowych, ale może chociaż te będą dla kogoś interesujące Jak się pojawią, to wrzucę link, żebyście mogli sobie je obejrzeć "w pełnej krasie", a teraz trochę partyzantki
taniec z lampą

na basenie byliśmy tego dnia parę razy, przebierając się raz w klapki, raz w kozaki, tak średnio co parę minut, wchodząc i wychodząc raz na 5 stopni, raz na 31

Każdy listek musiał być ułożony perfekcyjnie

Witaj Milena
super donice i piękne aranżacje jestem na etapie szukania kwiatów do salonu i mam z tym duży problem , bo pomieszczenie do jasnych nie należy ... te Twoje są świetne .... teraz wpadam na chwilkę, ale wrócę, żeby poczytać Twój wątek od początku pozdrawiam

edit:
czy to sztuczne ? ...teraz przeczytałam post Karoli
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:52, 12 lis 2012

Do góry
Nadrabiam nadrabiam i chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić

Dziękuję za odwiedziny. Do Holandii jedziemy na Boże Naropdzenie, więc będą świateczne zdjęcia. Już się nie mogę doczekać tych pięknych przystrojonych ulic. Wszyscy ubierają domy w blasku białaych lampek. Ja osobiście nie widziałam nigdy w Holandii kolorowych, tylko białe. Pewnie Agata mnie poprawi, bo jest tam przez cały czas i widzi więcej, ale przez 7 lat jak tam jeźdże nigdy innych nie widziałam i bardzo mi siuę to podoba. Klasa i styl.

Marzenka dzisiaj mnie natchnęła szaleństwem bnambusowym i latam z donicami po domu ( tymi z ogrodu haha). Zobaczymy jak będzie. Niestety bambusy mam dwa i każdy w innym rozmiarze, więc nie będzie tak jak bym chcviała. Zobaczymy. Pierwszy przystanek...salon.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies