Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty polne 12:13, 11 lis 2012

Do góry
Joanko, maki pokazałaś pięknie. A ja dorzucę zasuszone już kwiaty, ich nazwę podała mi Basia. Ona zna się na polnym kwieciu.
Dziewiećsił pospolity

Mój ogród 12:06, 11 lis 2012

Do góry
Niedaleko jest opuszczone gospodarstwo, obok zapuszczonych budynków i zarośniętego ogrodu rosną piękne świerki. Takie dostojne.

Te same świerki we mgle.

I żółte z niebieskim. Zawsze te kolory ze sobą współgrały.

Mój ogród 11:59, 11 lis 2012

Do góry
Ładna jesień trwa dalej. U mnie warzywniak posypany został dolomitem, trawka wygrabiona dokładnie, iglaki kolumnowe obwiązane, aby się pod wpływem śriegu zdeformowały. Oby śniegu było więcej niż zeszłej zimy. Zostało jeszcze zabezpieczenie niektórych roślin przed zimą, ale na to jeszcze za wcześnie. Trzeba poczekać na przymrozki. Ogólnie był to miły pobyt na działce. Dzisiaj przy śniadaniu już w domu, były omawiane plany na wiosnę i na przyszły rok. Będzie co robić.
A tak wyglądała działka wczoraj.
Ta rabata na pewno będzie ulegała zmianom. Będzie więcej na niej traw, niektóre zostaną porozsadzane, oby dobrze tylko dobrze przezimowały.

Tego miskanta posadziłam we wrześniu. Sprzedawca podał złą odmianę. Ładnie się przebarwił na taki bordowy kolor. Chętnie bym poznała jaka to odmiana.

Karagana syberyjska bez liście. Jej konary przypominają pazury jakiegoś drapieżnego ptaka.

Bluszcz ma już spore konary, którymi szczelnie oplata klon. Porządnie przemarzł tej zimy i słabo urósł tej
zimy.
Ogród Leny. 11:35, 11 lis 2012

Do góry
Ta "sucha rzeka" to suszący się pokarm dla kur To działka M - uwielbia ptaszyska

c.d. fot:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:34, 11 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja swoje podlewam kranówką i kwitną na południowej stronie. Jeden pobił rekord 10m-cy kwitnienia. Potem jak przekwitną idą do piwniczki na 2-3 tyg. bez podlewania i w tej lekkiej ciemności wypuszczają nowe liście jak szalone.

Bo się tak rwą do słońca wytresowałaś je

Dobre tresowane są u Ani asc, a moje tylko troszkę
po prostu jak przekwitną to przecież nie są ładne, nawet jeden to miał zgniłe liście. Więc karę odsiedzą w piwniczce, nikt ich brzydkich nie ogląda. A jak się wezmą do życia......bo to rośliny uparte........to popadają w łaskę i idą na parapet......i nawet nawiozłam małą dawką nawozu do storczyków......ale tak jak Danusia uczy tylko połowa porcji lub mniej......bo wydaje mi się że te koncentraty mogą zabijać rośliny.

A ze słońcem to nie wiem czemu wszyscy odradzają bo u mnie one się obracają do słoneczka po życietylko płatki nie mogą dotykać szyby. Nie mam tyle okazów co Ania
Aniu może Ty jako znawca podasz jakieś nazwy

ta to PINK DANCER

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:33, 11 lis 2012

Do góry
Jak ja kocham te nieogrodowe rozmowy Szczerze to znalazłem idealne spodnie dla mnie - ale za 219 złotych Dlatego na wyprzedaże zaczekam - wtedy na prawdę się opłaca kupić duuużo rzeczy

A kurtkę zimową na szczęście już mam - nawet kilka - w tym roku z myślą o nartach sobie kupiłem
Ogród Leny. 11:13, 11 lis 2012

Do góry
Anulka,Agatka,Karolina,BetysiaAgnieszka,Aga,Kasia słoneczne podziękowania przesyłam - dzisiaj mamy cudowną wręcz pogodę więc i dzień będzie udany
Odnośnie dziwnego klona - zrzucił liście-te co pozostały wygladają tak:

Raczej nie jest to "Katsura" - wpatrywałam się w zdjęcia w necie i nie widzi mi się jako ON

Dalsze niedzielne zdjęcia

Lawenda Francuska ...

A to już nowa aranżacja w ogrodzie " Sucha rzeka"

ogrodoweimpresjejolki 11:06, 11 lis 2012

Do góry
mazurka napisał(a)
Jotko--narazie przebrnełam przez pół Twojego wątku i nie odpuszczę ani jednej stronki,tu tak miło,cieplutko i przyjemnie no i przesympatyczni goście,o Hanusi iZbyszku nie sposób nie wspomnieć ze względu na Wasze nietuzinkowe strofy no i ten humor.

Dziękuję Kochana Nie wiem czy na te miłe słowa zasłużyłam, ale na pewno sie starałam Mój ogródeczek na uboczu, więc nie tak często goście, ale jak już to JACY

Nie mogę Cie wyściskać to chociaż różę Ci podaruję, która wskoczyła wczoraj do mojego koszyka na górkę worków z ziemią do obsypywania róż

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:44, 11 lis 2012

Do góry
Ranek był prześliczny - liczę, że cały dzień taki będzie.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:37, 11 lis 2012

Do góry
Dziękuję, że jeszcze o mnie nie zapomnieliście.

Musiałam przewietrzyć głowę i wyszłam na spacer po lesie.
Nazbierałam trochę skarbów, a liczyłam tylko na kilka opieniek.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:01, 11 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu. pozdrawiam niedzielnie, i dzięki za wyczerpujące wiadomości uprawy storczyków, chyba znowu do nich wrócę, bo trochę się zniechęciłam, a może za bardzo się nimi przejmowałam, a podobno i kota można zagłaskać na śmierć...
Uśmiechy zostawiam i życzę słonecznej niedzieli, bo u nas pięknie

Kot się obroni pazurkami przed głaskaniem, a kfiotek - nie ....
To teraz mi kwitnie.. niestety nie jest to pora na storczykowe okna.... ale małe co nie co jest... ale głównie same patyki

A jeden ma kilka keików..... czyli storczyk wyrósł ze stroczyka.... Mam która nigdy też nie mogła dochować żadnego storczyka... zachęcona moimi ... też dochowałą sie jednego z keikami... i w dodatku jej puszcza już patyka z kwiatkami

A to keiki...

A tak wygląda jak kwitnie... bo to chyba ten....... na 80%.. i do tego jeszcze extra boczne patyki....

Miłej niedzieli..... do zobaczenia wieczorkiem

Pogaduchy skowronków 10:00, 11 lis 2012

Do góry
Bardzo trafny wiersz... a ja świętuję jak należy, flagę wywieszam i nie czynię tego z nakazu, ale z patriotycznego obowiązku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 11 lis 2012

Do góry
W takich doniczkach mam storczyki..... lub tego typu....

Doniczki ze stroczykami są w osłonkach... nie do wszystkich Felków mam doniczki przezroczyste.. wiec wstawiam w to co mam... każdy pies z innej budy... Osłonki trzymają storczyki stabilnie, bo ciężar kwatów i liści (nigdy nie rosną symetrycznie) lekkie doniczki wywraca. Woda jak po moceniu obcieknie do osłonki, to robi wilgoć korzonkom odparowując z czasem..... Jak doniczka ściśle siedzi w osłonce ceramicznej lub szklanej, to woda czasami jeszcze jest do następnego podlewania.
Osłonki mają taki postument w środku, by osłonka nie wpadłą za nisko i miałą gdzie zebrać sie woda. Korzenie nie wpowinne stać w wodzie

Pogaduchy skowronków 09:48, 11 lis 2012

Do góry
Dzisiaj mamy wielkie Święto Narodowe
Czy je uczcić społeczeństwo jest gotowe ?
Może jak rok temu w naszej stolicy
Staną po dwu stronach przeciwnicy ?

Pójdą w ruch pały i inne oprzyrządowanie
Czy coś z tego rozumiecie - bo ja nie.

Ogródek Hanusi po zimie 09:39, 11 lis 2012

Do góry
Zazdroszczę pogody,Elizo! U nas, niestety mgliście i dżdżyście.
Ale ma się przejaśnić,czekam więc .....z nadzieją na słoneczko.Pozdrawiam.
Idź,idź do lasu,może jakiegoś grzybka znajdziesz......

.....moje działkowe słoneczka zostawiam dla zaglądających...

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:23, 11 lis 2012

Do góry
Dzisiaj Święto Niepodległości, więc M wywiesił flagę. Maszt jest wysoki, więc góruje nad ogrodem i łopocze na wietrze...

Rododendronowy ogród II. 09:22, 11 lis 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Bogdziu witaj w ten późno jesienny piękny poranek, u Ciebie również jestem spóźniony gratuluję kolejnej setki, pięknych zdjęć a przede wszystkim najładniejszego ogrodu !!!!!
Przez 3 dni nie byłem na FO i narobiło się zaległości Pozdrawiam Cię jesienne trawkami.

Robert wiem że Cię nie było ,pewnie masz dużo spraw do załatwiania i tym bardziej mi miło że znalazłeś czas by wpaśc przed wyjazdem. Dzięki . Trawki jak zwykle piękne a może nawet tym razem piękniejsze?????
Rododendronowy ogród II. 09:20, 11 lis 2012

Do góry
Do zobaczenia wieczorem.

Moje Takie Tam w Ogródku 09:19, 11 lis 2012

Do góry
Madżenko, tak wygląda ten kompostownik w realu

Rododendronowy ogród II. 09:17, 11 lis 2012

Do góry
Bogdziu witaj w ten późno jesienny piękny poranek, u Ciebie również jestem spóźniony gratuluję kolejnej setki, pięknych zdjęć a przede wszystkim najładniejszego ogrodu !!!!!
Przez 3 dni nie byłem na FO i narobiło się zaległości Pozdrawiam Cię jesienne trawkami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies