Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 09:13, 11 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)
I ja gratuluję i pozdrawiam

Anitko ,dzięki , orlik żółty to nietypowy i zdjęcie slicznie zrobione.
Ogródek Hanusi po zimie 09:08, 11 lis 2012

Do góry
Witam Cię Haniu w ten późno jesienny piękny poranek, jestem spóźniony ale już nadrabiam, gratuluję Ci fajnego wątku, ilości fanów, doświadczenia,humoru....itd
Ja też jestem Twoim fanem tytko teraz wypadłem trochę z obiegu, teraz zamieniłem forum na skype gadam z Kanadą i cały czas kończę robotę, zostało mi 2 dni dopiero teraz widzę że zdążę zrobić, choć wczoraj dowiedziałem się znów o małej zmianie. Jeszcze raz wszystkiego dobrego i pozdrawiam Cię serdecznie. Jesienne owocki przesyłam.
Rododendronowy ogród II. 09:07, 11 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Moi najdrożsi Goście którzy odwiedzacie mnie nawet jak długo milczę. Dzięki za te odwiedziny Agnieszko. Jolu, Haniu, Elizko, Marzenko i Urszulko. Bardzo mi miło że Was tu zobaczyłam. Ja prawie cały dzień pracowałam w kuchni, a jeszcze wcześniej zakupy robiłam, a potem wyłączyli mi telefon i nie miałam internetu ale na szczęście szybko naprawili i wszystko jest w porządku. Widzę ze rozstrzygnęłyscie sprawę ,,ile kafli ma kobieta" i dobrze bo beze mnie mniej wyszło. Ja po dzisiejszym obżarstwie nie mieszcze sie w żadnych normach. Miałam robic dziś gołąbki z kapusty włoskiej ale jak ją kupowalam nagle żal mi się zrobiło że nie bedzie ich z białej , więc kupiłam obydwie-największe. potem ogromną ilośc miesa i dlatego mogłam już dzis najeśc się do oporu bo gołąbków zrobiłam nieco ponad 50.Zapraszam na obzarstwo: jest sernik na zimno z brzoskwiniami, tiramisu z amaretto, dwa rodzaje gołąbków, placek z agrestem i jabłkami i jeszcze sałatka jarzynowa i brukselka -pychotka, ale tym dwóm ostatnim zdjec nie zrobiłam bo dopiero jutro je przyprawie.Miło mi się dziś pracowało bo równocześnie przez pół dnia gadałam z Anią asc- w końcu specjalistką od gotowania.

Bogdziu ale pychotki wstawiłaś, ja dzisiaj w nocy też gołąbki robiłam z białej, coby mieć wolny dzień na ogród a które Ci bardziej smakują , bo mnie z włoskiej pozdrawiam od ciast odwracam głowę, bo zaraz polecę do spiżarni po porządny kawal swojego, bo to aż ślinotoku człowiek dostaje

Ja wolę z białej bo włoska mi rosół przypomina a rosołu nie lubię.
Rododendronowy ogród II. 09:06, 11 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Bogdzia, różyczki dla Ciebie
i dziekuję za przepis może się odważę zrobić...

Dzięki za róże. Marzenko tu odwagi nie potrzeba bo nie da sie nic zepsuc.
Rododendronowy ogród II. 09:04, 11 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu, żeby lubić tiramisu, trzeba lubić kawę. Ja akurat za tym ciastem też mocno nie przepadam i już kilka razy próbowałam z różnych źródeł. Zjem, ale jak skończę to zawsze stwierdzam, że szkoda było grzeszyć.

No właśnie, i tu tkwi przyczyna dlaczego nie jadam tiramisu... kawy pić nie mogę a rozmoczonego ciasta nie lubię Poza tym mnóstwo kalorii w nim siedzi))
Tak więc o usprawiedliwienie Bogdziu proszę, za to pierożki były wysmienite!

O MATKO! TO JUŻ 400- setka minęła!? Kwiatek się należy, następnych, ciekawych stronek życzę

Basiu dzięki za zyczenia. Kazdy ma swoje smaki . Tiramisu jak inne porawy można lubic lub nie.Ja nie znoszę drobiu w żadnej postaci a Ty pewnie lubisz.
Rododendronowy ogród II. 09:02, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja dokładam takie

Danusiu wielkie dzięki że do mnie zajrzałaś choc wiem że byłaś u Kondzia w realu a potem jeszcze w jego wątku.Śledziłam wszystko ale nie dotrwałam do końca i poszłam spac. Dziś dokończę ale po wyjeździe wnuków bo teraz musze obiad gotowac. Nie wiem jak Ty to robisz że wszędzie zdążysz ale bardzo za to dziękuje.
Rododendronowy ogród II. 08:58, 11 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jeszcze niedawno było przed 400. Zasnęłam z dziećmi a tu taka impreza i takie jedzenie
GRATULUJĘ i nie wychodząc ze szlafroka wpadam na impezkę i częstuję się gołąbkiem

Ula miło że w tym szlafroku wpadłas na imprezkę. Nakładam Ci na początek gołąbki a potem już sama sobie radz. Pozdrówka.
Anthurium 08:57, 11 lis 2012

Do góry
Kilka tygodni temu dostałam poniższy okaz. Stał na południowo-zachodnim parapecie i było mu tam dobrze, wypuszczał nowe pędy. Jednak po włączeniu centralnego okazało się, że konieczna jest przeprowadzka. Ciepłe i suche powietrze powodowało usychanie końcówek liści. Teraz stoi troszkę dalej od okna i myślę, że będzie żył. Co parę dni robię mu spryskiwaczem wodną mgiełkę, ale samej rośliny staram się nie przelać, bo podobno tego wyjątkowo nie lubi. Część naświetlona ma większe liście i mam wrażenie, że roślina przytula się do światła, wobec czego trochę ją przekręcam. Podoba mi się, że cały czas intensywnie rośnie, pojawiają się nowe kwiaty i liście. Na razie niczym jej nie nawoziłam.

Czy ktoś jeszcze ma ten kwiat i może podzielić się swoimi doświadczeniami?

Rododendronowy ogród II. 08:53, 11 lis 2012

Do góry
mira napisał(a)
Bogdziu pozdrowienia na te 4 stówki i przesyłam Ci wszystkie kwiatki z tej łaczki

pomarzyć można - mocna kawa i Twoje tiramisu, kocyk na trawce i nic do roboty - chyba by nudno było
tirmaisu uwielbiam z mocną kawą

pozdrawiam

ps. dziękuję za odpowiedź w sprawie rh - zapisałam, ale gdzie ja to zdobędę - będe szukac - pa

Mirus takie piekne łączki są np w Szczawnicy w drodze na Trzy Korony, a jakie tam pachnace i przezroczyste powietrze.... Miło posiedziec na takiej łące i wcale by nudno nie było bo przecież towarzystwa ogrodowiskowego by nie zabrakło.A rh należą do tych bardziej popularnych i powinnaś je łatwo kupic a jak nie to na pewno są do dostania w internecie np w Pracowni Ogrodniczej.
Rododendronowy ogród II. 08:49, 11 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Gratuluję 400 No i tiramisu....mmmmmm A ja sernik znów mam

Sebciu miło że znalazłeś czas by wpaśc do mnie podczs wielkiego świętowania zdanego egzaminu. Dzieki .
Rośliny do sypialni 08:48, 11 lis 2012

Do góry
Miesiąc, może dwa, temu dostałam od Mamy jukę. Stoi przy południowym oknie, na kaloryferze wisi nawilżacz, podlewam niezbyt często. Praktycznie od razu po przeprowadzce zaczęły jej od dołu opadać liście i żółknąć na końcówkach. Domyślam się, że nie spodobała jej się zmiana i mam nadzieję, że się poprawi. Czy coś mogę dla niej zrobić? Czy wiosną nawieźć? Wcześniej te liście sterczały równolegle do podłoża....

Rododendronowy ogród II. 08:47, 11 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Oj,Bożenko! Ruch u Ciebie! I nie dziwota,po Danusinym,to jeden z najpoczytniejszych wątków,
Przyrodę każdy lubi,a w dodatku pokazaną w taki sposób,że buzia sama się rozciąga,i nie w grymasie ,a do śmiechu całą gębusią!
Trzymaj więc pion i fason! I tak dalej nas zabawiaj,bo my przy Tobie.... jak ten piesek Weroniki przy skałach!

Haniu dzięki za tyle miłych słów ale ostatnie zdanie??? Wyrównujemy pieska i skały bo przesadziłaś.........Ślę buziaki.
Rododendronowy ogród II. 08:43, 11 lis 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)

Pozdrawiam Bożenko, oddałabym teraz wszystko za takie tiramisu.

Wsiadaj w cokolwiek i przyjedz jeszcze gołąbki dołożę.

Chętnie zrobiłabym to. Dzisiaj uciekłabym od domu nawet na koniec świata.

Aldonko masz pewnie jakies problemy. Problemy mijają , często się same rozwiązują. Może i teraz tak będzie? Tego Ci życzę i ślę buziaki.
Rododendronowy ogród II. 04:19, 11 lis 2012

Do góry
I ja gratuluję i pozdrawiam

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 04:00, 11 lis 2012

Do góry
Kwiatuszek z maja

Na dzisiaj koniec. Muszę się zdrzemnąć -zanim mnie szkraby moje obudzą
Pozdrawiam serdecznie i życzę słonecznej niedzieli.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:52, 11 lis 2012

Do góry
Wisteria

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:47, 11 lis 2012

Do góry
Rzut okiem.....

i odwrotnie....

Wyrwałam winobluszcz (zbyt ekspansywny był)i teraz myślę wsadzić clematisy..zobaczymy

Rh - chyba mu dobrze w tym miejscu

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:35, 11 lis 2012

Do góry
Czy ktoś wie jak nazywa się ten kwiatek???

Poziomka - pewnie ostatnia

Rozchodnik okazały od Karoliny (dziękuję) jeszcze ma piękne kolory

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:26, 11 lis 2012

Do góry
Dalsza część jesieni ....

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:15, 11 lis 2012

Do góry
Jeszcze takie znalazłam zdjęcie Deliverance, z września

nie lubi zbyt dużo słońca, dość szybko rośnie, bardzo ją lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies