Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:47, 09 paź 2012

Do góry
Z okazji 100 kwiatek ode mnie

I jestem zaskoczona przymrozkiem! Prawie jak niemożliwe..a jednak prawdziwe
Żywopłot strzyżony z cisa 20:46, 09 paź 2012

Do góry
Sadziłam dzisiaj żywopłot z cisa pośredniego odmiana Hicksii. Sadzonki były bardzo dorodne, a ustawione jedna przy drugiej, od razu dały efekt zwartego żywopłotu.
Z prawej część już posadzona i przycięta wstępnie, a z lewej w przygotowaniu.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:41, 09 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a tu wysokośc moich róż Chopin

Witaj Irenko, nareszcie nowe zdjecia w nowym wątku To wspaniałe do awatarka!!!!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:40, 09 paź 2012

Do góry
martika napisał(a)

Witam Wszystkich odwiedzających i serdecznie pozdrawiam
kilka wrześniowych (już niestety) fotek z działki

Kasiu na jakiej wysokości masz szczepioną pissardi ?

śliczne fotki

pozdrawiam

Cześć Madzia
dzięki za odwiedziny
ja kupowałam to drzewko jako Prunus cerasifera "Nigra" chociaż podobno pissardi podobna, albo zamiennie używa się tych nazw. Jest szczepiona na 2 metrach a może nawet wyżej, muszę dokładnie zmierzyć
Pozdrawiam

Witaj Kasiu. piękne nasadzenia i te hortensje. Ta śliwa super, własnie wybieram drzewko do rogu w ogrodzie i na tle Smaragdów. Chciałam Cie zapytac ( bo chyba tez jest w rogu) w jakiej odległości od swierków jest posadzona?

Witaj Marta miło mi, że podoba Ci się tegoroczna rabata z hortensjami muszę przyznać, że mi również o wiele bardziej się podoba w stosunku do tego co było rok wcześniej ) oczywiście rabata wymaga kilku zmian, ale to już w przyszłym roku
Co do odległości -jest jak już Tobie pisałam Nigra rośnie po przekątnej od narożnika i chociaż dokładnie nie pamiętam jaka jest odleglość od siatki to na oko mogę stwierdzić, że od siatki ok. 5 m, a od hortensji ok. 2-2,5 m. Brałam pod uwagę, że wiśnia ma mieć kiedyś podobno koronę ok. 3 m średnicy.
Pozdrawiam!

Ogród u stóp klasztoru 20:29, 09 paź 2012

Do góry
Dziękuję Ci za przemile spędzony dzień...nabrałam nowych emocji i energii do prac ogrodowych. Pogoda nam dopisała znakomicie....myślę że zdrowie Ci się polepszyło jak poszwędałyśmy się tyle po ogrodzie jak na jakiejś wycieczce górskiej. Masz przepiękny trawnik....to na początek, rabaty o różnym nachyleniu i wzniesieniu bardzo mi się podobały.....u mnie płasko, więc u Ciebie zachwyca mnie to czego ja nie będę miała. Ten ogrom roślin u Ciebie mnie zachwycił..też bym je przesadzała bez końca... ale te jesienne wspaniale się wpisały w krajobraz ogrodu. Chciałabym aby zdjęcia które zrobiłam u Ciebie znalazły swoje miejsce w Twojej wizytówce ogrodu (choć nie jestem fotografem i jakość nie jest znakomita....z czasem najwyżej wymienisz na lepsze).
I jeszcze jedno: mam nadzieję, że ten mój mały nie był wielkim szkodnikiem ogrodowym, za to zrehabilitował się ładnym zdjęciem Twojego pieska,które Ci wysyłam
A to dołączam na pamiątkę spotkania w jesienny dzień
Ogrodnik mimo woli 20:27, 09 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

oczywiście jeżeli jakiekolwiek narzędzie pokona te hektary tłuszczu i celulitu i do żeber dotrze ) ...

Kobito na tych Twoich hektarach...to by sie nie wyżywił.....już tak sobie nie słódź..... są kraje gdzie kobiety cenią na "kilogramy" ........ żaden by Cię nie chciał........ i chwała, że żyjesz w Polsce
Zresztą co ja bym bez Ciebie zrobiła........ taki rzecznik......

nienacierpię zdjęć ze mną w roli głównej ... powód wiadomy ... i nagle patrzę ... i coś mi nie daje spokoju ... pomimo brzucha numer 1 i poniżej brzucha nr 2 ... szczęśliwie podbródek tylko jeden się ukazał ... w każdym razie pomimo pomimo coś w tym zdjęciu sprawia, że je lubię ... ... wspomnienia ? też ... ale nie tylko ... w końcu wołam Adamo i pytam
"co w tym zdjęciu jest takiego, że ono mi sie podoba"??? A wie o mojej awersji autofoto ... więc liczę na eurekę ...

i mam eurekę ... nagle razem krzyczymy ... "TŁO" !!! ...

hmmm ... sama widzę, że tło ale wobec zupełnie niepotrzebnej szczerości Adamo foch .............
Ogrodnik mimo woli 20:19, 09 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
U Ani DS była dyskusja o kocimiętce wiec pokażę swoją z dzisiaj...... . alez mi się jej nasiało....... bedzie do oddawania..... nie jest wysoka..... odpowednio przycinana kwitnie cały czas... jeszcze teraz...z tym, że ja odpowiednio jej nie przycinam.......

RObinia Małgorzaty rośnie jak drzewo.. ale akcje lubią przyciania wiosną, ładniej kwitną.... niestety potrzebują miejsca sporo.... Mądra ksiazka podaje w wieku 10 lat.....7-12m i 5-6m szerokosci......

bardzo podobna do szałwii, mam ją w ogródku, też przycinam i ciągle kwitnie

ale ci się rozrosła, niesamowicie
Nigdy nie mów nigdy 20:17, 09 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Szkoda, że nie mogę oglądać tego codziennie.

Piękny ten widok Kasiu, chyba tęsknicie za takimi wyjazdowymi weekendami?
Pszczelarnia 20:06, 09 paź 2012

Do góry
Ten jesienny,owocowy grzybek jest jedyny w swoim rodzaju.
Ogrodnik mimo woli 19:59, 09 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Witam, zasiedziałam się trochę u Ciebie, bardzo mi się spodobały te trzy ostatnie zdjęcia. Ile lat ma Twój ogród?

Zaczęłam jesienią 2008 roku , kilka drzewek posadziliśmy w grudniu 2007....... jodły wzdłuż płotu wiosną 2008 roku... akacja jest w lewym skraju zdjecia.....tzn teraz jest, bo wtedy to jej jeszcze nie było....
To 29 lipiec 2008... wierzyć się nie chce.......... to tylko 4 lata...... jak chwyciłam za łopatę

A to foto z 4 pażdziernika z tego samego miejsca.... nawet taras wyładniał....

4 lata...aż się wierzyć nie chce, bo przecież dla ogrodu to nie tak dużo, a jednak wszystko pięknie urosło i wydaje mi się, że teraz jest tak w sam raz.
Drzewa i krzewy nie za duże i nie za małe. Taki ogród podoba mi się najbardziej, bo jeszcze nie wymaga tak radykalnego cięcia, rośliny mają naturalny pokrój, a wtedy są najpiękniejsze.
No, chyba, że ogród jest bardzo duży, ale to już inna bajka.
Ogrodnik mimo woli 19:56, 09 paź 2012

Do góry
Dabecja chyba zostałą za póxno przycięta, albo zmarzła, bo liście ma piekne, ale kwatków jak na lekarstwo...

Pieris chciałby zakwwitnać.. ale znów zmarznie.....

Chryzantemy mówią, żę już napewno jesień......

A zawciąg nadmorski.. temu przeczy......... i tyle na dziś..bo jakoś fotek beznadziejna.. za ciemno....

Ogrodnik mimo woli 19:48, 09 paź 2012

Do góry
Moja malutka hortensja..... już wiem że nie Great Star....... i wiem, że nie wiem jaka....... wiem natomiast, że najładniejsza z hortensji...

Delosperma pomimo zimna i pochmurnego dnia..... jeszzcze trzyma kolor..

To jesiennie..ale ładnie

Spóżniona hosta..

Bajkowy ogród Weroniki 19:43, 09 paź 2012

Do góry
Gosiu, Haniu, Mirko, Bożenko, Elizo, Marto, Betysiu i Karolino, DZIĘKUJĘ!
Wielu seteczek stroniczek ja tu nie obiecuję, ale coś jeszcze powolutku pokażę.
Pierwszą "100-kę" obchodziłam na wyjeździe do wód termalnych w Uniejowie...skąd Was pozdrawiam,
i proponuję to miejsce na jesienną chandrę i inne dolegliwości ( i trochę bliżej niż do Rajeckich Teplic czy Zakopanego)

Ogrodnik mimo woli 19:39, 09 paź 2012

Do góry
Kwitną jeszcze 2 lilie wodne...

Zawilec przytulił się do lilaka (bza)

Piwonie pięknie sie przebarwiają

A rybki krzyczą jeść.....

Nigdy nie mów nigdy 19:35, 09 paź 2012

Do góry
Eliza pisała o przymrozku w naszych okolicach. Ciekawe jak tam u nas wygląda. A jak wyjeżdżaliśmy w niedzielę, to nawet wczesne powojniki kwitły pojedynczymi kwiatami

i tęcza po deszczu się pokazała

zaraz potem słoneczko zaszło

Szkoda, że nie mogę oglądać tego codziennie.
Ogród Ginger 19:32, 09 paź 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
[img

jak ci się udało tak ładnie tą tuję przyciąć?

aa to chyba nie jest tuja, jałowiec?
Ogrodnik mimo woli 19:32, 09 paź 2012

Do góry
U Ani DS była dyskusja o kocimiętce wiec pokażę swoją z dzisiaj...... . alez mi się jej nasiało....... bedzie do oddawania..... nie jest wysoka..... odpowednio przycinana kwitnie cały czas... jeszcze teraz...z tym, że ja odpowiednio jej nie przycinam.......

RObinia Małgorzaty rośnie jak drzewo.. ale akcje lubią przyciania wiosną, ładniej kwitną.... niestety potrzebują miejsca sporo.... Mądra ksiazka podaje w wieku 10 lat.....7-12m i 5-6m szerokosci......
Ogród Ginger 19:30, 09 paź 2012

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/23/239198/original.JPG[/img]

oooo cebulki super tez kupiłam, ja same tulipany
Ogrodnik mimo woli 19:20, 09 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witam, zasiedziałam się trochę u Ciebie, bardzo mi się spodobały te trzy ostatnie zdjęcia. Ile lat ma Twój ogród?

Zaczęłam jesienią 2008 roku , kilka drzewek posadziliśmy w grudniu 2007....... jodły wzdłuż płotu wiosną 2008 roku... akacja jest w lewym skraju zdjecia.....tzn teraz jest, bo wtedy to jej jeszcze nie było....
To 29 lipiec 2008... wierzyć się nie chce.......... to tylko 4 lata...... jak chwyciłam za łopatę

A to foto z 4 pażdziernika z tego samego miejsca.... nawet taras wyładniał....

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:19, 09 paź 2012

Do góry
Znalazłem ciekawą trawę muhlenbergia capilaris, może miał ktoś z nią do czynienia?

Zdjęcia pochodzą ze strony: http://www.futuregardens.pl/muhlenbergia-capilaris-wlosowata-rozowa-trawa.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies