Ale musimy poczekać do kwitnienia, wtedy zaznaczę które to, bo teraz nie zgadnę niestety. To w czerwcu zrobimy "machniom" Próbuję ustalić coś ze zdj. ale nie uda się. Tu z przodu jeszcze nie kwitną - to mogą być one. Ale jeszcze pod koniec tego rządka na pewno też były. Trzeba czekać do wiosny.
Magnolio, może rzeczywiście skorzystam z patyków hortensji, będzie przynajmniej pewne, że to ona. Nie wiem kiedy najlepiej ukorzeniać hortensje. Derenie, krzewuszki itp. krzaczki rozmnażałam pod koniec czerwca z młodych na pół zdrewniałych przyrostów tegorocznych i prawie wszystko się ukorzeniało. Jak myślisz, z hort. tak samo zrobić?
To co, zamawiać 3 szt. królowej? Wystarczy na ten kawałek?
Te białe babcine narcyzy mam u siebie, nawet sporo, mogę się podzielić. One są niezawodne.
Przeglądnęłam zdj. z wiosny i widzę, że mam posadzone razem w rządku dwa rodzaje tych babcinych i ciężko będzie zgadnąć które cebulki są które. Te z pomarańvczową koronką są późniejsze. To te, tak?
Mimo, że lało jak z cebra, po pracy pojechałam odetchnąć na działkę. Pogoda to jednak jest złośliwa, jak człowiek ma wolny weekend pada i pada. Popatrzyłam jedynie na roślinki, posadziłam tulipany, zrobiłam jedno zdjęcie i wróciłam przemoczona do mieszkania z betonu
Jeśli to dziurawiec , to naprawdę jest przepiękny, i troszkę mi jest jego szkoda bo mieszka sobie u mnie pod płotem
No i 'słowo się rzekło, kobyłka u płotu' - miałam jechać na grzyby i pojechałam! Trochę nazbierałam i M także, ale co się nałaziłam, nawdychałam sosnowego i rześkiego znad Warty powietrza, to moje!
Do północy lało, wiało a nawet grzmiało!
Ale ranek, choć ponury, suchy był...