Dziękuję Danusiu
Nie zauważyłam wcześniejszego wpisu chyba,że mówisz o tym gdzie jeszcze jedna była kulka ta pierwsza.
Nie da się wcisnąć czwartej,nie na moje ręce też ruszać świerka
Kulę będę formowała w trzech rozmiarach i podściółkę dam z żurawek .Jak jasne to Lime Marmelada będzie bo się nie przypala jak np.Lime Elektra ,które dwie widać przy kulkach.
Jeszcze raz dziękuję za wizytę i fachowe oko
Znalazłam takie tam malutkie porównanie \
ależ te roślinki rosną aż się buzia cieszy
Witaj. To mój pierwszy wpis w innym wątku. Twój ogród już przeglądałam wcześniej i od ciebie się zaraziłam kupowaniem małych roślin i rozmnażaniem. Na zdjęciach najlepiej widać różnicę jak rosną. Bardzo ładne roślinki
Zdjęcie robocze, kulczę mają być w trzech rozmiarach,a konika o wiele smuklejsza.
Pytanie tylko czy ja to dobrze posadziłam ???
Dobrze, ja już to pisałam Tobie Martku
Po prawej stronie tego świerka przydałaby się duża kula. Większa od tych trzech. Ale widać że się n ie zmieści, pociągnij więc te żurawki aby otoczyły, i stworzyły podstawę.
Z mojego ogrodu wzięłam do zdjęć tylko 1 żurawkę, bo była w doniczce Caramel wiele razy uratowała sytuację A tego irysa to po prostu muszę mieć! Jest cudny
Jeszcze taki widoczek
No i taaaaaa trawka
Milena, na tym pierwszym zdjęciu to irys, o takich liściach?
czekam jak wszyscy na fotki, będa wyjatkowe
Tak Irenko, to irys - jest przepiękny serce mi pękało jak musiałam oddać te rośliny no ale mus to mus - nie mam już niestety miejsca w ogrodzie.
Trzeba drzewo odpowiedniego gatunku (lipa, platan, grab, buk) wyprowadzić przy kiju na wysoki pień i potem odpowiednio formować przy płaskich bambusach i wycinać wszystko do pewnej wysokości, aby powstał pień, przyginać, przywiązywać, aby konary rosły po kiju.