Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:43, 04 paź 2012

Do góry
Mam do Was pytanko.
Z racji tego że my z moim J kompletnie się nie znamy na ogrodnictwie , nie wiemy czy to co się podziało po wczorajszym deszczu jest normalne
Padało całą noc i ranek, do tego doszło automatycznie ustawione nie wyłączone podlewanie.
Wczoraj zastaliśmy taki widok na działce

Na kolistą rabatę ma być jeszcze dosypane trochę ziemi - ale chyba nie powinno tak to wyglądać po jednodniowym deszczu

Na działce mamy zrobiony lekki spadek terenu w kierunku lasu, gdzie za naszym ogrodzeniem jest rów odprowadzający wodę.
Podejrzewam że ilość gliny jaka jest pod ta małą warstewką nasypanej ziemi zrobiła swoje

W te kwadraty miałam wczoraj wsadzać cebulki, podejrzewam że po deszczu by mi wypłynęły na powierzchnię

Pytanie jak by to wyglądało gdyba lało równo przez tydzień???
Mielibyśmy bajoro na całej działce
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:43, 04 paź 2012

Do góry
Ewalm - Dziękuję miłym porankiem. po pchlich targach ? widziałam takie ale nie dało rady, bo byśmy do ogrodów się spóźnili Więc jechaliśmy dalej, ale w jednym z ogrodów miałam "raj drobiazgów"

Sławko - Stipa tenuissima jest po prostu niezastąpiona, nie ma drugiej takiej. Nieco (ale tylko nieco...) podobny jest śmiałek Deschampsia cespitosa "Goldschleier" lub "Goldtau" i Molinia "Poul Petersen". Mnie się podoba wielka Stipa gigantea także i właśnie znalazłam jej odpowiednik - Molinia caerulea "Overdam" trochę niższa, potem odmiana "Moorhexe" wyższa i "Cordoba" - najwyższa. Obydwie ostatnie mam

'Overdam'

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:42, 04 paź 2012

Do góry
Irenko z gratulacjami bukiecik

W ogródku Ani 08:40, 04 paź 2012

Do góry
Piękny..."moje chciejstwo".
Mój kawałek raju II 08:38, 04 paź 2012

Do góry
Aniu, bardzo Cię przepraszam za zamieszanie z różami, wczoraj dopadło mnie chyba jakieś poplątanie z pomieszaniem mózgowia i strasznie namieszałam. Róża, którą wysłałam Kondziowi to Larissa, a róża, którą Ania u mnie chwaliła to właśnie Lions-Rose. U siebie też zrobię sprostowanie.
Czy mogę u Ciebie jeszcze wizualnie naprawić błąd?

Larissa

Lions-Rose

to jest ten środek kwiatu, który tak bardzo mi się podoba

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:31, 04 paź 2012

Do góry
Irenko witaj! Masz racje!
Grzybki wczorajsze - zaraz sobie usmaze jajecznice na sniadanie (zrobie wyjatek bo zwykle jem kolo 12tej dopiero, ale dzisiaj ciut wczesniej niz zwykle sie obudzilam i juz jestem glodna

Czy ja juz pisalam ze UWIELBIAM nasz czwartkowy targ, za sprzedaz staroci? Zwykle to badziew straszny, ale czasem cos fajnego mozna wyszperac Dobrze ze pracuje od 8mej i mam tam jakies 20 minut tylko, bo bym siedziala i grzebala do 12tej, bo jest w czym
Dzisiaj upolowalam baaardzo ciezka dziewczynke z miotla

Stoi na probe, nie wiem czy docelowo tam, ale wytachalam z bagaznika i postawilam
Cena: 30 zl

I cudne metalowe ozdobki na choinke, nigdy takich nie widzialam, musialam je miec! 4 zl/opakowanie, 6 szt w kazdym, 3 paczki pani miala:

No dobra. Nakrecilam sie, wydalam troche kasy, czas wziac sie za prace zeby cos zarobic
Milego dnia!!
Mój jesienny ogród 08:26, 04 paź 2012

Do góry
Jak zwykle Robercie zachwycam się Twoimi zdjęciami i fajnych kolejnych stron życzę

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:20, 04 paź 2012

Do góry

A to kwitnąca hosta od Danusi

i już tylko pojedyncze kwiatki gdzieniegdzie

Ogródek Hanusi po zimie 06:52, 04 paź 2012

Do góry
Haniu pozdrawiam z samego ranka jak na skowronka przystało.
Miło, że jesteś już z nami spowrotem.
Kwiatuchy ode mnie za te zdjęcia co Ci zjadło niestety .

U nas grzybki wreszcie się pokazały. Wczoraj była uczta z kotlecików z kań - u mnie wszyscy uwielbiają.

Pozdrawiam i życzę miłego spaceru z psinką i wnukami po lesie w poszukiwaniu kapeluszy.
Pogaduchy skowronków 06:35, 04 paź 2012

Do góry
Hej! Pobudka! JUż nie tak rano......Jeszcze tylko łyk herbaty i.... do zajęć !

Miłego dnia!

choroba róży......
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:42, 04 paź 2012

Do góry
zielona ściana proszę bardzo jak można wspaniale zaprezentować nowości techniczne

wrzosy też są tam upchnięte
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:37, 04 paź 2012

Do góry
i jeszcze raz bambusy ) fajne miejsce do wypoczynku

a tu .... bukszpanowe bonsai wspaniałe!

i sukulenty
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:33, 04 paź 2012

Do góry
w dekoracjach królowały wytrzymałe rośliny np. fikusy, ale bukszpanów nie zabrakło

Bardzo mi się podobają bukszpany w tych donicach

a tu inna kompozycje, w równie fajnych donicach )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:28, 04 paź 2012

Do góry
coś dla miłośników bambusów w przejściach między halami są strefy wodne, które wspaniale orzeźwiają

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:22, 04 paź 2012

Do góry
Mało czasu wprawdzie było na kontemplację zieleni w różnej postaci, ale kilka fotek mam ) choć niektórzy dziwnie się na mnie patrzyli, że robię zdjęcia roślinom, bo cóż.. nie one były bohaterem targów )) przy hotelu rosły przepiękne krzewy różane i do tego pachnące, ale niestety zdjęć brak.

wspaniałe hale wystawiennicze

sufity hal szczególnie mnie zachwyciły

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:14, 04 paź 2012

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:12, 04 paź 2012

Do góry
Witajcie Moi Drodzy dzięki za pamięć! wieki mnie nie było, za dużo się dzieje. Postaram się w najbliższych dniach odpowiedzieć na wszystkie posty.
Na dobry początek kilka zdjęć z... Włoch była to podróż zawodowa na światowe targi branży ceramicznej, chociaż ja byłam jako gość kilka fotek tematycznych dla Was mam )) ale może najpierw te, które zawsze mnie zachwycają )

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:47, 04 paź 2012

Do góry
No i strzelił tysiączek jak korek od szampana, Irenko następnych tysiąca stron tak udanych

W ogródku Ani 00:34, 04 paź 2012

Do góry

sadziec

ten słoneczniczek tak mi się podoba, że rośnie jako soliter.

W ubiegłą zimę powymarzały wszystkie jeżówki z tych nowych odmian ale pokusa jest silniejsza, że znowu nabyłam je kilka

Ogród na 300 metrach kwadratowych 00:24, 04 paź 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Na planie pierwszym korony drzew, w których zieleń wkrada się nocami stare złoto i purpura. Na nieco dalszym snuje się między koronami mgła. Mgła, a może dym z pobliskich działek. A plan ostatni: z lekka poszarzała w zmierzchu, oddalona i nierealna współczesna arena cyrkowa.

Widok z okna na mój Central Park.

I miejskie "farmy".

Ewo, piękne zdjęcia. Nie masz pojęcia jakbym chciała być w Warszawie.
Nie mam tam tak pięknego widoku z okien jak Ty, ale to moje ukochane miasto.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies