Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

kasik778 13:06, 16 gru 2012

Anitko weszłam i nie wiem co najpierw komentować

Wianek śliczny, bardzo gustowny, choinki z filcu strasznie mi się podobają, pierniki miodzio oczywiście, kto nie lubi pierników

postuluję o spotkanie grupy z Górnego Śląska, może w karnawale
co ty na to?
pozdrowionka
Gabriela 13:39, 16 gru 2012

O, to ja bardzo będę czekała na ten przepis na chleb. A mogłabyś go też wrzucić na wątku chlebowym tutaj na ogrodowisku, w dziale Kuchnia. To chleb na zakwasie? Pięknie wygląda, skąd ma ten wzorek z kółek na wierzchu?
Śniadanie rzeczywiście we francusko-włoskim stylu. Jak rogaliki są słodkie, to bardziej we włoskim. Kawa zawsze bardzo mi się podobała, lubię jej zapach, ale smaku nie znoszę i nie piję, nawet z mlekiem.
Ewa 13:59, 16 gru 2012

Enya73 napisał(a)
A ja Ewo tradycyjnie siedziałam wczoraj wieczorem w kuchni i piekłam na dziś chleb z ciecierzycą oraz bułeczki, rogale i ślimaki nadziewane powidłami śliwkowymi z kakao .

A tu efekty:

Miło tak zacząć dzień.

Ja dziś też wyciągam wszystkie dekoracje i zaczynam powoli stroić dom na święta. Trochę atmosfery już zrobiłam. Dziś też lukrujemy pierniczki. Wyobraźcie sobie, że prawie połowa zniknęła i chyba zrobię następną porcję, bo te co zostały też mogą świąt nie doczekać

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli

Wszystko ślicznie i apetycznie wygląda
Czy mogę rogalik.......

Enya73 14:39, 16 gru 2012

Gabriela napisał(a)
O, to ja bardzo będę czekała na ten przepis na chleb. A mogłabyś go też wrzucić na wątku chlebowym tutaj na ogrodowisku, w dziale Kuchnia. To chleb na zakwasie? Pięknie wygląda, skąd ma ten wzorek z kółek na wierzchu?
Śniadanie rzeczywiście we francusko-włoskim stylu. Jak rogaliki są słodkie, to bardziej we włoskim. Kawa zawsze bardzo mi się podobała, lubię jej zapach, ale smaku nie znoszę i nie piję, nawet z mlekiem.

Gabrysiu to chleb wyjątkowo na drożdżach, ale z użyciem mąki pszennej razowej typ 2000. Reszta informacji na priv.

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 14:40, 16 gru 2012

Ewo, spóźniłaś się, moje dzieci wyjadły wszystko Sama radość tak dla nich piec Został tylko chlebuś

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 14:42, 16 gru 2012

kasik778 napisał(a)
Anitko weszłam i nie wiem co najpierw komentować

Wianek śliczny, bardzo gustowny, choinki z filcu strasznie mi się podobają, pierniki miodzio oczywiście, kto nie lubi pierników

postuluję o spotkanie grupy z Górnego Śląska, może w karnawale
co ty na to?
pozdrowionka

Kasiu, dziękuję. A znasz się może na decoupage lub może znasz kogoś kto nam udzieli wszelkich wskazówek? Myślimy o spotkaniu w takim temacie, może w styczniu

A po więcej to zapraszam wiesz gdzie

Pozdrawiam serdecznie
Sebek 14:45, 16 gru 2012

U mnie chyba dzisiaj też będzie dzisiaj pieczenie pierniczków A rogaliki wyglądają pysznie

Koniecznie pokaż swoje dekoracje Przynajmniej na blogu
Gosiniak 15:02, 16 gru 2012

No udało mi się wreszcie przejrzeć cały twój wątek, ogródek cudo, warto było cofnąć się na początek. Dzięki za przepis na pierniczki, wczoraj robiłam z dzieciakami, miały radochę w dekorowaniu. Widzę, że ty więcej ciekawych przepisów posiadasz, bo takie pyszności pieczesz, pozdrawiam niedzielnie
Enya73 15:03, 16 gru 2012

Sebku, dekorację świąteczne już pokazałam. Pierniczki też dziś wieczorem wstawię.
Enya73 15:08, 16 gru 2012

Dziękuję Ci Gosiu za pozytywną opinię Zapraszam częściej. Zajrzyj na priv

Pozdrawiam serdecznie