musi być czysto biały?
Ten wpada w cytrynę, ale jest piękny, ma duże kwiaty http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=836
A jak czysto biały to Clematis Riga, ale kwiatki już mniejsze i krócej kwitnie
Alba Luxurians wydaje mi się piękny, ale go nie znam osobiście. kwitnie latem.
Elf jeśli nie musi być czysto biały- cudnie pachnie, ma taki lekko fioletowy nalot na zewnątrz płatków. Ale musiałabyś go trochę przed bluszczem chronić ( wycinać), żeby go nie zeżarł bluszcz, zresztą wszystkie przegrają konkurencję z bluszczem.
Może jakieś pręty czy linki w odległosci kilkunastu cm od płotu?
Magnolia....w donicy....nadal. Jutro będę szukać miejsca. Kurek naszyłam i jeszcze mam materiały, więc będzie szycie. Do Goni też uszykowałam żółte. Miałam dziś do niej jechać, ale jutro rano o 8 przychodzą majstry, więc dziś robię miejsce w pokojach.
Mnie przede wszystkim nie pasują tu linie rabat. Dookoła linie falujące i okrągły placyk a na środku kwadratowy plac, z prawej strony znów jakiś kwadratowy plac.
Jakoś mi to wszystko nie pasuje
Być może masz dalszy plan o którym ja nie doczytałam
Martynka ma na imię moja córka,
Ja też z roślin będzie tam jeszcze magnolia, coś zimozielonego z drzew na miejsce cedru, paprocie, hosty , zawilce, a na następnych gajowiec, runianka, kokoryczki....reszta wyjdzie w praniu sama....zobaczymy co się sprawdzi
ja sie nie czyje na silach poki co zeby cos tam doradzic, ale patrzac do przodu to wydaje mi sie ze masz tm wygwizdow troche ?
moze wstrzymaj sie z magnolia zanim iglaki przy ogrodzeniu nie zageszcza sie troche ?
My wertykulacji w tym roku nie robimy. Będziemy rozkopywać 1/3 trawnika bo kładziemy płyty chodnikowe i robimy dodatkowe rabaty po bokach tej ścieżki więc eM powiedział że w tym roku nic z trawnikiem nie robi.
Magnolia piękny kolor miała. W tym roku może więcej kwiatów będzie miała.
Magnolie kupiłam jako NN w markecie budowlanym. Od razu była uformowana w drzewko, rosnie juz w tm miejscu 6 lat dlatego sporo podrosła. Prawdopodobnie jest to magnolia Susan ewentulenie Betty