Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogródek Janiny 13:28, 17 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Janino, pojęcia nie miałam, że Twój ogród przeszedł tak niesamowitą metamorfozę!
Bardzo mi się podobają, zarówno efekt, a i postępy robót - przeczytałam wszystko od 63 strony.
Super! Gratuluję!

(zdjęcie wnusi - rwewlacyjne!)
Dziękuję Tess za miłe słowa. Metamorfoza totalna choć jeszcze nie skończona a zdjęcie wnusi też mi się podoba taka była jak miała 2 tygodnie teraz by się do tej szuflaki nie zmieściła
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:24, 17 lis 2014

Do góry
Mira - dziękuję za tak długi wpis.. dłuższy niż odcinek Za to ja już krótko...bo ranek będzie, a w poniedziałki budzikom nie mogę powiedzieć Śmierć!

Napia - na szczęście Everestowi było wszytko jedno czy był czy go nie było.... męża czyli pomocy przy nagrywaniu jak była Maja też nie było... przyjechał jak już wyjeżdżali.. dobrze, że moja synowa zawsze jak trzeba to przyjedzie i pomaga.. sama bym nie ogarnęła..

Margarete - a jaka ja byłą dumna, że chciało Ci się z Bogdzią, Anitą i Nikitą przyjechać do mnie.. to kawał świata.. i liczymy na powtórkę Jeszcze mam banana na samo wspomnienie Zresztą wyliczyłaś wcześniej główne atrakcje ... szmapany, faje i takie tam.. nic tylko przysłowiowy banana na ryjoku Gierczusia (jej doniczek też nie było, a się podobały za każdym razem... musi wystarczyć moje słowo, że tak było)

Dzidka - na Twój ogród czekam... bo lubię klimaty takie jak u Ciebie.. ja wszytko na forum pokazuję, a Ty tak skąpisz fotek.. na szczęście Kondzio sporo pokazał.. gapiłam się w każdą po kilka razy .. to będzie też super odcinek.... piszmy już te petycje o wydłużenie programu

Kasial - jesteśmy umówione od dawna.. i nie ważne czy lipiec czy jakiś tam inny termin.. jestem elastyczna

Dorciabe - i jak kiszki?? bez operacji się obeszło?? Mam nadzieję..

Tess- nawet nie wiesz jak się pilnowałam... ja wszytko robię za szybko, wiem o tym, wiec się pilnowałam, aż się zmęczyłam tym pilnowaniem.. a synuś po obejrzeniu odcinka skwitował, że powinnam zostać komentatorem sportowym.. ... Ciekawe po kim ma tę złośliwość??? Chyba nie po Małej Mi??

Kasiu siakowa - najchętniej to bym powiedziała, że tam był jakiś mój nieudany klon.. ale ... jeszcze ludzi nie klonują... szkoda, bo jeden by pisałą na forum, a drugi poszedłby spać..

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 11:11, 16 lis 2014

Do góry
Może kogoś zainteresuje.
Dzisiaj widziałam całkiem ładne cisy Hicksi po 39 zł wys. około 80 cm. Kopane z gruntu, w doniczkach.
Policzyłam - było 20 sztuk.
Plantico Bronisze, więc to raczej info dla osób z zachodniej strony Warszawy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 16 lis 2014

Do góry
Aniu, nawet mój eM oglądał!
Po zakończeniu programu myślałam, że był jakiś o wiele krótszy, niż zazwyczaj. Tak szybko zleciało i tak wiele się działo.
To że nazwy pomylone, to nic a nic nie jest nieważne.
Przyznaj, trochę hamowałaś temperament, co? Bo mi się jeszcze energiczniejszą wydajesz

Muminek cudowny, szczególnie z rybkami.
A Everesta jakim cudem ominęli?
Ogród nad Rozlewiskiem 22:36, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Niedługo będzie wschód słońca, ale na pewno nie będzie tak piękny, jak ten:

Dla takich widoków to ja bym się przeniosła nad rozlewisko na stałe
Pozdrawiam i lecę do Twojego ogródka przydomowego
Co z tym ogródeczkiem począć 22:26, 15 lis 2014

Do góry

Spadaj do łóżka.
Buziaki
Co z tym ogródeczkiem począć 22:16, 15 lis 2014

Do góry
Się nie martw i leć już lulać, bo zaśpisz, lokalu wyborczego nie otworzysz, kart nie przeliczysz i w tv o Tobie gadać na całą Polskę będą
Co z tym ogródeczkiem począć 22:04, 15 lis 2014

Do góry
No nie mów
To spać pójdziesz nad ranem.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:58, 15 lis 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Madziu jak sie ma trzy rabatki na krzyz to tak własnie jest

Idę liulać ,jutro ciężki mam dzień
Jestem nadgorliwą i rządną dodatkowych pieniędzy obywatelką Polski, więc zasiadam w szanownej komisji wyborczej

Toż to żaden wstyd
...Niedaleko Krishana... 21:53, 15 lis 2014

Do góry
Madison napisał(a)
Witaj Toszka, Witaj Tess

Sadząc świerki w szpalerze pierwotnym moim zamiarem było stworzenie żywopłotu o konkretnej wysokości-też widziałam taki żywopłot i bardzo mi się spodobał.
A że nie mając pojęcia z jakich jeszcze iglastych mogłabym stworzyć żywopłot pasujący do leśnego krajobrazu, padło na świerki- nie chciałam żadnych tuj a cisy odpadły ze względu na mój zwierzyniec.

przyznam, że o zacienieniu działki nawet mi nie przyszło do głowy, więc chcąc nie chcąc będę ciąć, tylko muszę doczytać po jakim czasie,żeby był gęsty jak na tym zdjęciu

O, no właśnie o czymś takim pisałam,
Będzie świetnie pasować do leśnej działki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:45, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Też miałam rabatę bylinową, która mnie wkurzała i była okropna - wcale jej nie pokazywałam w całości, bo aż zęby bolały.
Mój typ na drugi łan - przegorzan. Można dodać jeżówki.

Och Tesiu, nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale... jakie to pocieszające, że nie tylko ja poniosłam bylinową porażkę W kupie raźniej
Idę doszkolić się z przegorzanu (jaka ja gooopia bylinowo jestem ). Kolejna pozycja na liście.

EDIT: No przecież wiedziałam jak przegorzan wygląda, tylko nie wiedziałam, że echinops to on
Oczywiście cudny jest, tylko... na suche, wapienne stanowiska A u mnie mokro i gliniasto
...Niedaleko Krishana... 21:40, 15 lis 2014

Do góry
Witaj Toszka, Witaj Tess

Sadząc świerki w szpalerze pierwotnym moim zamiarem było stworzenie żywopłotu o konkretnej wysokości-też widziałam taki żywopłot i bardzo mi się spodobał.
A że nie mając pojęcia z jakich jeszcze iglastych mogłabym stworzyć żywopłot pasujący do leśnego krajobrazu, padło na świerki- nie chciałam żadnych tuj a cisy odpadły ze względu na mój zwierzyniec.

przyznam, że o zacienieniu działki nawet mi nie przyszło do głowy, więc chcąc nie chcąc będę ciąć, tylko muszę doczytać po jakim czasie,żeby był gęsty jak na tym zdjęciu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:07, 15 lis 2014

Do góry
Świetne te poduchy. Lepiej by konweniowały z bieloną wikliną.
Ogród do kwadratu 21:03, 15 lis 2014

Do góry
Aguś, czy jesteś zadowolona z prosa?
Nie wykłada się?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:56, 15 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Reasumując - bałagan, który mnie męczy.

Jedynie do werbeny nie mam zastrzeżeń, stąd mój pomysł (uwaga, uwaga, przechodzę do sedna wreszcie ) - aby zamiast tych wszystkich bylin posadzić łan werbeny. I potrzebuję jeszcze drugi gatunek, który będzie kwitł od wiosny przynajmniej do lipca, czyli do zakwitnięcia werbeny.
I co to miałoby być?
Warunki udziału w castingu : długo kwitnące, kolor kwiatów biały/róż/fiolet, niekłopotliwe...

Też miałam rabatę bylinową, która mnie wkurzała i była okropna - wcale jej nie pokazywałam w całości, bo aż zęby bolały.
Mój typ na drugi łan - przegorzan. Można dodać jeżówki.
...Niedaleko Krishana... 20:48, 15 lis 2014

Do góry
Ale świerki można przecież ciąć i w ten sposób ograniczyć ich siłę wzrostu.
A widziałam też żywopłot ze świerków - utrzymywany na wysokości około 1,5 metra.
Bez cięcia rzeczywiście znacznie zacieni działkę.

Witaj, Madison
Ogródek Janiny 18:50, 15 lis 2014

Do góry
Janino, pojęcia nie miałam, że Twój ogród przeszedł tak niesamowitą metamorfozę!
Bardzo mi się podobają, zarówno efekt, a i postępy robót - przeczytałam wszystko od 63 strony.
Super! Gratuluję!

(zdjęcie wnusi - rwewlacyjne!)
Ogród do odświeżenia 18:00, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Już jest przyszły tydzień.

Ale siem jeszcze nie skończył
Ogródek Iwony 22:20, 14 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Tak zrób koniecznie, bo popełniłam w tym roku tę samą nieroztropność. Odległości wydawały mi się odpowiednie, a to tylko roślinki były małe.
Lawenda wyłożyła się na buksiki. W samą porę zauważyłam, że coś się zaczyna dziać z obwódką bukszpanową.

W takim razie wiosną musowe przemeblowanie rabaty.
Ale żeby nie popełniać błędów:
Przy płocie trawy, potem perovska, potem róże, potem lawenda, potem obwódka? Czy jeszcze inaczej?
Ogródek Iwony 22:15, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Toszka, jeśli chodzi o lawendę, to wiosną ją odsadzę w takim razie, tam jest dość miejsca. Jak sadziłam, były malutkie sadzonki, to wydawało mi się, że dość miejsca mają.

Tak zrób koniecznie, bo popełniłam w tym roku tę samą nieroztropność. Odległości wydawały mi się odpowiednie, a to tylko roślinki były małe.
Lawenda wyłożyła się na buksiki. W samą porę zauważyłam, że coś się zaczyna dziać z obwódką bukszpanową.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies