Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 21:24, 06 wrz 2012

Do góry
Straasznie długo nie zaglądałam do mojego wątku. Miło mi że mnie nie zapomnieliście. Tyle ciekawego na forum, wolę po prostu podglądać co u was w ogrodach i ogródkach oraz działkach słychać.

Martku, widziałam już to zdjęcie z różami na forum. Bardzo mi się podobają. Znasz ich nazwę?

Urszulla, domek malował M. Biały kolor to kupiony w którymś z marketów (Castorama, OBI lub Auchan) impregnat LUX DECOR produkowany przez jakąś polską firmę. Są różne kolory. Szary kolor to zwykła farba olejna. Impregnatu w tym kolorze niestety nie udało się kupić.

Mój kawałek ziemi porośnięty chwastami. Udało mi się zrobić kilka niewielkich rabatek, ale w większości to prowizorka. Poupychałam na nich rosnące w doniczkach rośliny z poprzedniego ogrodu oraz kupione nowe okazy. Jeszcze sporo rośnie w doniczkach i pewnie nie uda mi się ich w tym roku posadzić do ziemi z powodu braku wolnego czasu. Pomimo to cieszy mnie (i mojego M również) bardzo to nowe miejsce na ziemi. Za starym ogrodem i mieszkaniem nie tęsknię.
Aktualnych zdjęć mam niewiele.

Ogrodnik mimo woli 21:21, 06 wrz 2012

Do góry
Odpowiedż hurtem

Bogdziu... moje obserwacje w takim razie prawidłowe..... ale widok obłedny........ bo to duży ptak, który nic nie robi tylko fontannę.. i jako jedyny wchodzi na głebszą wodę do kąpieli....

Betysiu.... uwielbiam patrzeć na ptaki...... taki relaks......

Martek.... hasło strzeliłaś dobre..... aż razem z M wybuchnęliśmy śmiechem..... zupełnie jak przy tekstach Izy Śmiech to zdrowie

Marzenka.. to zajęło mi tyle co strzelenie fotek..... a z obserwacjasroki i cykaniem fotek dla sójek.. tyle co przerwa na nałoga czyli 5 minut odpoczynku dla oczu od komputra ....... i to dobry odpoczynek.. No i 5 minut na wstawienie zdjeć....... ptaków jest dużo, a że woda w zasięgu mojego wzroku, to i o obserwacje nie jest trudno.... tylko aparatu pod ręką nigdy nie ma.. bo głupio go trzymać na polu...

Wczoraj "ekipa sprzątajaca" czyli sierpówka próbowałą siąść na liściu lili wodnej.. i co siadała , to listek w dół i tak walczyła ostro.. w końcu się poddała i pofrunęła do strumyczka Ale banana na twarzy od strzału

Izuś, Eliza.... też byłyście na poprzedniej stronce..... i cieszę się, że mój poczochraniec się spodobał..... foto po powiększeniu ..... rozwaliło mnie na łopatki.......

Wycięłam foto...... możę będzie lepiej widać...

Zimozielony ogród przy białym domu 21:20, 06 wrz 2012

Do góry
Safoya napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.

Wolę napisać że nie zimuje kochane, bo u nas w Warszawie niestety kiepsko z tym. Młode egz. najlepiej dobrze okrywać lub wynosić do garażu.
Lecę w kulki... 21:19, 06 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Ostatnie zdjecie....wieczoru...
Co przejeżdżaliśmy przez Racibórz....zachwycaliśmy się wisienkami...to tam zwróciłam na nie uwagę pierwszy raz....
wczoraj M przejeżdżał..., było już późno...ale zrobił mi fotę...Kochany M

A dlaczego odległości pomiedzy nimi nie zmierzył
Ale w Rybniku ładniej uczesane
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:18, 06 wrz 2012

Do góry
A tak wygląda odpoczynek Andrzeja
Ogródkowy chaos u monitki 21:17, 06 wrz 2012

Do góry
Asiu mam foty ale aż wstyd pokazywać...ta rabata będzie powiększona i zmieniona. Będą tam brzozy, wrzosy, berberysy, trawy...na razie jest misz masz... jodła po przejsciach, rozmnażalnik żurawek, jednym słowem bałagan...

tu też będą zmiany...

na życzenie córci pszczółka uchwycona w akcji

no i jesienne marcinki...

Gazony jak obsadzić? 21:17, 06 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie wszystkich miłośnikow ogrodów. Podczytuję Was od dawna,ale dopiero dzisiaj, zachęcona cudowną atmosferą na forum ośmielam się prosić o pomoc. Mam przy tarasie południowym dwa gazony o wymiarach 170x100cm i brak pomysłu na ciekawą ich aranżację. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Pokażę jak to wygląda. Pozdrawiam, Kasia.

Mój ogród 21:15, 06 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Okolice mojej działki jak już nieraz pisałam są malownicze. Ziemia jest tam kamienista, piaszczysta, co widać po piaszczystej drodze. Wiem, że gmina ma plany położyć asfalt na tej drodze. Może będzie lepiej się jeździło, mnie będzie jednak żal tych piszczystych dróg.. Te drogi przypominają mi moje dzieciństwo. Tylko, tam gdzie teraz rosną lasy samosiejki, były suche łąki porośnięte macierzanką piaskową i wytrzymałymi trawami.

Może już niedługo znikną malownicze, wiejskie drogi.

Rosną tu trawy, które kochają nieurodzajne piaski.

Bardzo, bardzo malownicze tereny, u mnie też się jeszcze takie zdarzają, ale jest ich coraz mniej... piękna ta nasza Polska...a maślaki są w tych samosiejkach?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:11, 06 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Zobaczcie co znalazłam dzisiaj przy naszej drodze, do tego wypatrzyłam je z samochodu, wracając z przedszkola

Jak widzę te grzybki to przypomina mi się marzenie syna o zupie grzybowej.
Ogród Sylwii od początku :) 21:09, 06 wrz 2012

Do góry
Paczcie co znalazłem Przed

I po

Przed

i po

Ogródek Hanusi po zimie 21:08, 06 wrz 2012

Do góry
Haniu, dzięki za odwiedziny i troskę. Niestety jesień puka ...
Rozpoznawanie roślin domowych 21:06, 06 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie Wszystkich
Proszę o odpowiedź co to za roślinka?

Uploaded with ImageShack.us
Kolorowe rabaty 21:04, 06 wrz 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Martusiu, ode mnie na Twoje 200 stronek cynia Envy - może o tej mówiła Bożenka? Kolor trochę przekłamany, jest bardziej limonkowa... I dość trudna w uprawie, kwiaty bardzo się różnią...
Buziaki ślę, o matko...

O Córko jakie piękne !
Dziękuję Elfiku
Ogródek Hanusi po zimie 21:03, 06 wrz 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ewelinko,

dla Ciebie bez pająków!

Takie to mogę oglądać
Pozdrawiam
Kolorowe rabaty 21:02, 06 wrz 2012

Do góry
Martusiu, ode mnie na Twoje 200 stronek cynia Envy - może o tej mówiła Bożenka? Kolor trochę przekłamany, jest bardziej limonkowa... I dość trudna w uprawie, kwiaty bardzo się różnią...
Buziaki ślę, o matko...

Hydrosiew trawnika 20:59, 06 wrz 2012

Do góry
Witajcie, mój trawnik nie wyląda tak wspaniale ,ale troszkę zieleni jest

Mój ogród 20:57, 06 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Żurawkę "Marmeladę" dostałam w kwietniu dwie sadzonki. Jedna ładnie rosła, a druga tyle tylko co siedziała w ziemi. Pod koniec lata ruszyła. Na wiosnę pójdą w inne miejsce. Mam do nich ambitne plany.

Bardzo wytrzymała roślina, posadziłam u siebie wiosną w palącym słońcu, ani jeden listek nie ucierpiał i zrobiła się z niej wielka kępa.

A ta piaszczysta droga jest w całkiem dobrym stanie, aż faktycznie szkoda zalewać ją asfaltem.
Kolorowe rabaty 20:52, 06 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Marta jak to się stało, że przegapiłam Twoją dwusetkę? już się rehabilituję same serdeczności na mały jubileusz tak trzymaj

Aniu jaki mały ? To szczyt moich możliwości ))))))))Ledwo przyczłapałam do takiej mety
Dziękuję Aniu serdecznie piękne róże
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:50, 06 wrz 2012

Do góry
To i Tobie życzę wszystkiego najlepszego z okazji imienin - 3 dni spóźnienia to chyba nie grzech?

Kolorowe rabaty 20:48, 06 wrz 2012

Do góry
Marta jak to się stało, że przegapiłam Twoją dwusetkę? już się rehabilituję same serdeczności na mały jubileusz tak trzymaj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies