Bozenko u nas tez pod cmentarzem jest dużo, ale najwięcej białych i żółtych, a w tym roku zamarzyłam sobie właśnie taki kolorek i całą dekorację pod niego
Codziennie patrzę przez okno i myślę, co by tu zmienić. Dochodzę pomału do wniosku, że cudów tutaj nie da się zrobić. Zatem spróbuję uporządkować to, co jest. Po prostu.
Zastanawiam się tylko z czym (znaczy z jakimi roślinami) ładnie da się skomponować tawułki i parzydło. Czy hosty byłyby odpowiednie? Ograniczyć się do jednego rodzaju host? Utrzymywać chłodną kolorystykę cienia czy raczej próbować rozweselić ten cienisty zakątek (osobiście wolałabym tu mieć nieco jaśniej)?.
Bardzo lubię hostę Fragrant Bouquet. Pięknie rozrosła mi się w innej części ogrodu:
Tylko czy one wytrzymają bez słońca?... Czy będą nadal takie limonkowe? Może lepiej posadzić citronelle? Żurawki, znaczy się ...
A tu pracujące słoje z malinówką i pigwówką Jeden gąsior z malinówką z owoców sierpniowych już też stoi, a tu z owoców z września.
A tu konfitury a kilka sposobów Od prawej sos do słodkich racuchów z syropem klonowym, potem konfitura do herbaty, ten sam słój po lewej, a drugi od lewej - zamiast cukru dodałam miodu
Bożenko jaki masz zimowy widok...pociesz się, że to nie na długo, za kilka dni znowu śniegu mieć nie będziesz u mnie wczoraj popadało po południu i wieczorem, a dziś nie ma śladu, świeci słoneczko pozdrawiam
U mnie nie stopniał choc trochę osiadł.
to moja noga w śniegu, głęboki jest.(zdjęcie dziwne bo sama swój but robiłam)
...ale mam wyobrażenie ile tego śniegu u ciebie napadało
Zdjecie jest do góry nogami, ale się porobiło . A co tam niech tak zostanie.
Sliczne cisy kupilas - te z ostatniej dostawy. Cudnie masz, narobilas sie, ale efekt powalajacy, gratuluje
U mnie milorzab tez sie rozebral do rosolu I zimno. Sloneczko przesylam
a któż to może wiedzieć najprawdopodobnie ta duża tak, ta mniejsza raczej nie... ale głowy nie dam bo mam jedną
Cisy które teraz kupowałam jakiejś innej odmiany są ale bardzo ładne. Kupowane w tym samym miejscu