Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na trzy lata 23:18, 25 wrz 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

Hej! U Ciebie klimat zdecydowanie inny... U mnie liliowiec juz dawno przekwitł a rozchodnik okazały jest w pełni kwitnienia!!! u nas jesień szybciej zawitała co mnie wcale nie cieszy...

Nie, Moniko, nie jest aż zdecydowanie inny - te zdjęcia to jeszcze sierpniowe. Tutaj głównie zimy są łagodniejsze, a lata bardziej deszczowe. Teraz też już jest po liliowcu, a nawet rozchodnik już lekko przekwita.

A jesień przyszła już, przyszła....Poszłyśmy dzisiaj z moją małą M. na spacer w deszczu poszukać jesieni - no i była.
W kolorowych owocach:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:13, 25 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
tawuła i żurawki juz urosły; na tej rabacie posadziłam białe tulipany i krokusy, niskie fioletowe tulipany i fioletowo białe krokusy; posadziłam też moje samosiejki orlika i ostróżki;
i jesień u mnie

i chciałam mieć bliżej to takiej slicznej jesieni ... rabata gazonowa ... no cóż ... a nie mówiłam ... a to dopiero początek ich szaleństwa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:11, 25 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Niespodzianka Twoje zdjęcie wiosną
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=125

a jesienią to miejsce jest tu ... jak ja lubię te porównania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1442-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi?page=962

a tam ... organoleptycznie ... w końcu obrazki sa u siebie

Mój ogród 23:10, 25 wrz 2012

Do góry
Vivo, mam nadzieję że ogród zyska na moich przemyśleniach i realizacjach.
Małgosiu, to znaczy że jednak jedziemy? Fajnie, oby tylko pogoda dopisała, ale co tam ciepło się ubierzemy.
Marcinki, smutna byłaby bez nich jesień. Niektóre kwitną aż do przymrozków.
Nie mam ich za dużo, ale nie wyobrażam sobie ogrodu bez marcinków.

Ogrodomania Oli 23:08, 25 wrz 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 23:00, 25 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)

Ania, widzę u Ciebie kobeę, strasznie późno u mnie zakwitła, chociaż dorodna. U Ciebie też tak późno. Zastanawiam się, czy jej nie wykopać na zimę do donicy, tak jak werbenę, byłaby wtedy dużo wcześniej, jak sądzę, a nie tuż przed przymrozkami, bez sensu.
Gabrysiu pierwsze kwiaty kobei pokazały się w połowie sierpnia, to i tak wcześnie, w ubiegłym roku przed 10 września możesz ją przechować w piwnicy, jest szansa, ze przezimuje, mnie się nie udało

te fotki są z 19 sierpnia

witaj Aniu - przywiodła mnie ta kobea u Hani - bardzo mi się podoba ale marne mam efekty uprawy - w tym roku nawet nie sadziłam, ale znów się pokusze i jak mówisz można przechować ? ale sadzisz do gruntu czy w skrzynkach

pozdrawiam
Mira trzeba ją zostawić w donicy, próbowałam przechować ale bez efektu, ni mam odpowiednich warunków w piwnicy, jest za ciemna, wilgotna a ostatniej bezśnieżnej zimy dostała sie do niej mróz ;(
Ogrodomania Oli 22:58, 25 wrz 2012

Do góry
Kolorowy początek jesieni (chyba nawet zbyt kolorowy?).
Kolorowy ogród na piasku 22:57, 25 wrz 2012

Do góry
Viva.. i szukając pozytywów, nawet w niegrzebaniu są dobre strony
Ta smagliczka rozsiała się sama.. tu jej nie widać ile jej jest.... ale pieknie sie sieje .... i jest tego duzo
Za rok też pozwolę się jej wysiać...... trudno łyse placki bedą wiosną, chyba ze cos dosadzę z cebulowych
ogrodoweimpresjejolki 22:56, 25 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)
Jolu jesieni u Ciebie nie widać
ale masz rację trzeba wsadzać aby było na co czekać - spodobało mi się - i już się nie martwię że jeszcze wszystkiego nie wsadziłam co chcę - im później wsadzę będę krócej czekac i to tez pocieszenie dla Ciebie - u mnie szykuje się upał na ostatnie dni września
pozdrawiam i tez słońca życzę

Jutro też ma być u mnie ładnie Już umówiłam się z M., ze znowu po południu pojedziemy na działkę Tylko szkoda, ze dzień już coraz krótszy

A jeśli chodzi o czekanie, to nie tylko na cebulowe, ale na ...

i inne

ogrodoweimpresjejolki 22:56, 25 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)
Jolu jesieni u Ciebie nie widać
ale masz rację trzeba wsadzać aby było na co czekać - spodobało mi się - i już się nie martwię że jeszcze wszystkiego nie wsadziłam co chcę - im później wsadzę będę krócej czekac i to tez pocieszenie dla Ciebie - u mnie szykuje się upał na ostatnie dni września
pozdrawiam i tez słońca życzę

Jutro też ma być u mnie ładnie Już umówiłam się z M., ze znowu po południu pojedziemy na działkę Tylko szkoda, ze dzień już coraz krótszy

A jeśli chodzi o czekanie, to nie tylko na cebulowe, ale na ...

i inne

Rajski ogród Ani 22:55, 25 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Ania, widzę u Ciebie kobeę, strasznie późno u mnie zakwitła, chociaż dorodna. U Ciebie też tak późno. Zastanawiam się, czy jej nie wykopać na zimę do donicy, tak jak werbenę, byłaby wtedy dużo wcześniej, jak sądzę, a nie tuż przed przymrozkami, bez sensu.
Gabrysiu pierwsze kwiaty kobei pokazały się w połowie sierpnia, to i tak wcześnie, w ubiegłym roku przed 10 września możesz ją przechować w piwnicy, jest szansa, ze przezimuje, mnie się nie udało

te fotki są z 19 sierpnia

witaj Aniu - przywiodła mnie ta kobea u Hani - bardzo mi się podoba ale marne mam efekty uprawy - w tym roku nawet nie sadziłam, ale znów się pokusze i jak mówisz można przechować ? ale sadzisz do gruntu czy w skrzynkach

pozdrawiam
Ogród... reni 22:51, 25 wrz 2012

Do góry
reni napisał(a)
Jesiennie...

Na drugim zdjęciu to chyba astry? Wyjątkowo drobne i prześliczne. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 22:51, 25 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny. Bardzo mi miło, że pamiętacie. Przesyłam świeżutkie akwarelki roślinne (autorką jest pani Magdalena, artystka kochająca rośliny).

akwarele pani Magdaleny bardzo subtelne i idealne do galerii kuchennej ... Ewuś ale zmysłami zawładnął całkowicie ów kubeczek w poziomki a może truskawki ... kubeczki to mój fiś (milion enty) ... i gdybym kiedyś miała zwariować na rzecz ceramiki to ten eksponat idealnie się nadaje ... i jeżeli mnie pamięć nie myli ... to podobny mignał mi ostatnio w TK MAX ... tylko wówczas był tylko kubeczkiem na haku a nie dumnie podpierającym akwarele eksponatem ... ehhhh ... no to mam jutro spacer
Rajski ogród Ani 22:46, 25 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To ostatnie zdjęcie cudne. Pytałam bo kiedyś w telewizji słyszałam o miechunce jako o warzywie.
Jak przyjedziesz do mnie to zobaczysz właśnie się pięknie wybarwiają a może będziesz chciała mieć je w swoim ogrodzie? Miechunka nadaje się tez do zasuszenia i można dodawać ją do suchych kompozycji

Ogród szmaragdowy 22:42, 25 wrz 2012

Do góry
Cichy wodogrzmot.

Rajski ogród Ani 22:37, 25 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, dzwoniłam do Małgosi, powiedziała mi, że oddzwoni do mnie i powie jak z tą pracą jej M. Czy będzie mógł jechać czy nie. Mam nadzieję, że się odezwie. Jak tylko będę coś wiedziała, to cię zaraz powiadomię. Aniu, śliczne masz te miechunki. Czy one są w środku puste? Nigdy ich nie widziałam na żywo.
Bożenko miechunka ma środku owoc koloru pomarańczowego i jest jadalny, można go kandyzować i stosować do dekoracji ciast a to takie stare jej foto z owocem w środku, z marca 2010

Pszczelarnia 22:34, 25 wrz 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedziny. Bardzo mi miło, że pamiętacie. Przesyłam świeżutkie akwarelki roślinne (autorką jest pani Magdalena, artystka kochająca rośliny).

ogrodoweimpresjejolki 22:30, 25 wrz 2012

Do góry
Wróciło dzisiaj lato A wraz z nim zapachy i kolory

Ogród w Tarnowie 22:30, 25 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Co co Ty Rysiu będziesz robił jak nie masz chwastów i nawet już podlewac nie musisz? Wrzosy faktycznie prześliczne. Pozdrawiam.

Bogdziu, Mira już częściowo mnie wyręczyła bo zawsze jak się chce to jest co robić. Chwastów mam rzeczywiście mało ale trawę trzeba kosić, opadające liście zbierać, wycinać usychające rośliny wodne, obcinać przekwitnięte kwiaty itd. Ale dużą pomocą okazało się aut. podlewanie i dlatego biorę urlop od ogrodu i wyjeżdżam na 2 tygodnie nad Bałtyk zażyć trochę jodu i popatrzeć na fale

Dzisiejszy zakup, bardzo spodobała mnie się ta kalina na pniu bordowe liście i białe kwiaty, nie mogłem się oprzeć...

Kolorowy ogród na piasku 22:28, 25 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)

Wrzesień to czas dla powojnika Bill Mac Kenzie

Vivo czy ten powojnik łatwo sam się wysiewa? jest śliczny

Aniu siewek nie zauważyłam, natomiast rozłazi się po rabacie korzeniami (nie tak bardzo kłopotliwie), próbowałam te odrosty przesadzić ale niestety nie przyjęły się. On ma korzenie zupełnie inne niż wszystkie powojniki, nie takie wiązkowe tylko długie i gołe, może dlatego trudno się przyjmują. Ja swój kupiłam ale widziłam w sklepie nasiona więc pewnie można wysiewać. Tylko to pewnie będzie gatunek a nie odmiana - powojnik tangucki.
Dziękuję zapisałam sobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies