Pani Danusiu,
mam kolejne pytanie
Proszę podać nazwę czarnej trawy, która jest przed żurawką pomiędzy srebrnymi kulami oraz odmianę białych tulipanów, które widziałam też w Pani ogrodzie.
Bardzo mi zależy na odpowiedzi.
Monika
Moniam, ta trawka nazywa się Ophiopogon planiscapus "Nigrescens" - konwalnik.
A tulipanki, jeśli wcześniejsze to były białe liliokształtne 'White Elegance'. Podaj stronę, bo miałam różne, także zielono białe "Spring Green"
Nie wiem, czy widzieliście, wczoraj także strzygłam kulki cioswe na kijkach, dzisiaj Zbyszek swojego jałowca i Rysio też. Jakiś dzień kulkowy nastał. Superowo to wygląda.
Ładnie i równo wyszło, zagęści się i będzie świeżuteńki.
Czy zrobiłeś Zbyszku zdjęcia z podziału żurawek? Bo mam prosbę, żeby to skopiować także do wątku o żurawkach, albo nawet założyć rozmnażanie żurawek, żebyśmy mieli instrukcję.
No właśnie sobie przeglądam!ale zazdroszczę Tobie takiej sąsiadki!Cholibka, dlaczego wszyscy mają żurawy pod ręką tylko ja wszędzie daleko!????idę coś zjeść na żurawkowy nerw
Bogda, jest sprzedaż wysyłkowa, zabytaj Monteverde.
Ja także opierałam się czasem na tym co znalazłam w sklepie, przywiozłam i potem zastanowiłam się gdzie to wsadzić. Kaczory kupiłam nie mając na nie pomysłu, potem wybudowałam w tarasie dziury-donice i rosną
I po co Ci było Marzenko jechać do tego Sosnowa ?
Wpadłaś jak śliwka w kompot - już musisz serfować.
Komputer będzie pracował noc i dzień cały
I żarł prąd jak oszalały .
Goście i sąsiedzi też poniosą straty
Będziesz ich przyjmować ale tylko na raty .
Ale z drugiej strony szala pełna słodyczy
W perspektywie ogród bajkowy . I tego Ci życzę.