Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dębowe zakątki 22:39, 13 lip 2022

Do góry
April napisał(a)

Ja za liliowcami tak średnio... chyba że są takie jak ten. Pajączki uwielbiam, choć mam tylko jednego, cytrynowego.
Ale ten twój też śliczny Pamiętasz odmianę?

A ja Jolu lubię rózne liliowce i te mniejsze i większe i pajączki też
Ten liliowiec o którego pytasz to Black Arrowhead

znowu się skusiłam na nowe roślinki
Ogród pod lasem 22:34, 13 lip 2022

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Poranna rundka

Umarłam! ❤️

Cytuję… niech inni też sobie umrą
Glina i zielsko 22:34, 13 lip 2022

Do góry
Lawenda na platanowej

Budlejowa- zaraz będzie festiwal motyli.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 22:14, 13 lip 2022

Do góry
Jeszcze przycięłam stare hakuro. 2 dolne gałęzie poszły precz i drzewko się " podniosło" Przed i po.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 22:11, 13 lip 2022

Do góry
Teraz zabrałam się za oczyszczanie miejsca pod oczko. Wodniaki rozmnażają się na potęgę w kastrze.

Wykopałam niekwitnący powojnik, paprocie i mnóstwo dziadowskiego podagrycznka. Zmora.

No i złapał mnie deszcz i po ptokach.
Bylinowa łąka 22:10, 13 lip 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
ożanka hyrkeńska i dziewanna. Podobają mi się razem. Ta trawa za nimi to molinia.

Rzeczywiście fajne zestawienie i relacją a bogato
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 22:07, 13 lip 2022

Do góry
Kłosowiec od Violi ( Ogród kwiatowy)

Tu wspomnienie żeleźniaka

Teraz tak tu jest w tym momencie. Muszę wymienić floksy na bardziej fioletowe, bo ten róż się przypadkiem tam wysiał.

Taki u mnie misz masz, przypadkowe nasadzenia " na chwilę" po pewnym czasie się wpasowały i zostały.

Roboty jeszcze dużo ale o to chodzi.
W kamiennym kręgu od początku 21:51, 13 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Kosmos leci w kosmos normalnie

O tak potrafią być piękne i ekspansywne
W kamiennym kręgu od początku 21:49, 13 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Co to za cudo?
Ślicznie u Ciebie. Tyle róż, floksów i innych kwiatów. Piekne połączenia roślin.[/quote
To kosmos.
Dwa lata temu nasadziłam ich sporo i zdominowały całe rabaty. W tym roku pozostawiłam kilka samosiejek. Na razie nie ma pełnych, a takie były.
Dębowe zakątki 21:46, 13 lip 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Ja też gratuluję i trzymam kciuki na finał

Cudnie Ci wszystko kwitnie, zachwycam się bez końca
Fajne miałyście spotkanie ogrodowe

Grażynko, dziękuję.Co będzie to będzie.
staram się co tydzień poplewić.Zielko rośnie jak szalone.Zwłaszcza w warzywniku.Niby coś zrobię i znowu mam do roboty.Tak ciągła spirala.
A zdarza się tu i ówdzie,że jakieś zielsko też zakwitnie
I jeszcze sezon ogórkowy się zaczął
I ciągle mam coś do tyłu
Spotkania ogrodniczek to wspaniały bezcenny czas
Te rozmowy na każdy temat...umm Świetna sprawa

A tymczasem w ogrodzie coś rośnie, coś zakwitło ładnie i znowu nie pamiętam co mam

I inne

Czy przycinacie już przywrotniki ?
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 21:46, 13 lip 2022

Do góry
Żeby nie było że u mnie nic nie kwitnie.

Głównie na zeszłorocznej rabacie z tegorocznymi przesunięciami. Powoli rozmieszczam to co zgromadziłam i rozmnożyłam przez 11 lat.

Wilczy ogród 21:43, 13 lip 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, smakuję sobie Twoje zdjęcia Podoba mi się, że Twoje rabaty nie są płaskie, poza kolorami, o tym już pisałam. Wracam, drepczę, zachwycam się
Znowu na wsi 21:41, 13 lip 2022

Do góry
Róża 10-letnia.
Pół karpy spróchniałe. Zobaczę jak się zachowa po cięciu. Drugie pół, pewnie żyć będzie. Ale straciłam do niej serce
Sezon 2017 u Hanusi 21:28, 13 lip 2022

Do góry
Jolu, od bramki z lewej strony. Pomarańczowa, ładna, ale zostawia owoce po kwitnieniu, I ostatnio przy niej jeleń kopyta ostrzył, wszystkie pędy poharatane, i zrobiły się czarne, nie będę trzymać zarazy, Nie mam sił, na cięcie pędów grubości "rurki z kremem"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:19, 13 lip 2022

Do góry
Dzisiaj dotarła paczka z powtórnie zamówioną trojeścią bulwiastą i nowym nabytkiem w postaci czyśćca Hummelo. Trojeść zdecydowanie się różni od tej kupionej na wiosnę. Różni się barwą kwiatów i kształtem liści. Maglesko, dzięki za naprowadzenie na właściwy trop.
Nowe nabytki znajdą miejsce na bylinowym półksiężycu. Zwolniło się tam miejsce po pierisach, które padły łupem mrówek.
Na tym półksiężycu gwiazdorzą teraz pysznogłówki, krwiściąg i perovskia.

Szałwiom z moją glebą nie po drodze. Sporo z nich w ostatnich latach wypadło. Za to przetaczniki rosną nad wyraz dobrze.

I te różowe

i niebieski Marietta.

Zadowolona też jestem z tegorocznych przyrostów bodziszka Rozanne.

Sezon 2017 u Hanusi 21:13, 13 lip 2022

Do góry
Trochę kropiło, ale-w-szklarni mus podlewać wtedy gdy potrzeba, a nie kiedy dają. Mam 2 pojemniki, tam wstawione, ale tylko 100 litrów, muszę uważać z rozpędem, żeby i na drugi raz ewentualnie było.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:06, 13 lip 2022

Do góry
Jakaż zmienna ta aura ostatnimi czasy. Ostanie dni były deszczowe i bardzo chłodne. Dziś dla odmiany gorąc w okolicach 30 stopni.
Niespiesznie zamykam lato w słoiczkach. W spiżarni wylądowały konfitury z wiśni. Powiększa się kolekcja słoików z kiszonymi ogórkami.
Wczoraj ścięłam ostatnie krzaczki truskawek i przy okazji podjadłam końcówkę owoców.
Słomę leżącą od końca zimy między krzaczkami przekopałam z ziemią. Dodałam trochę końskiego obornika.
Dzisiaj zmobilizowałam się do odsłonienia bulw selerów i podcięcia nożykiem korzeni bocznych.
Na wyrwanie czeka cebula. Mają nadejść upały. Cebula powinna się ładnie podsuszyć.
W ogrodzie ozdobnym kwitnienie zaczęły miniaturowe hortensje Bobo. Białe tawułki przekwitły. Teraz kwitną te kolorowe.

Ogród z koniczynką 20:20, 13 lip 2022

Do góry

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 19:37, 13 lip 2022

Do góry

Witam. Wsadziłem w październiku ubiegłego roku ok 110 thuj (ok. 140cm wysokości). Obecnie ok 15 z nich zaczęło chorować. Thuje dostały podczas sadzenia kwaśna ziemię ogrodową, ściółkę z kory sosnowej i nawóz organiczny (bydlęcy). Na wiosnę zostaly nawiezione nawozem mineralnym substral (garść na krzew). Czy thuje są jeszcze do uratowania? Jeśli tak co im może być, czym można wykonać oprysk?
Ogród Basi 19:29, 13 lip 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, kto przycina te jałowce?
I chyba trzmielinę na rabacie po drugiej stronie chodnika?
I co to za roślinka kwitnąca niebieskimi kwiatkami, spływająca przy róży?
Jestem w szoku, super to wygląda zamiast wyschniętej trawy
Widać że mieszkasz na fajnym osiedlu, pewnie jest tam cisza i spokój
Jakie drzewka tam rosną?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies