Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 22:00, 26 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
jutro ma być u mnie śnieg... ale na razie jesień...

winobluszcz już chyba maksymalnie przebarwiony, a metasekwoja zaczyna zmieniać kolor...

Mój winobluszcz już zupełnie bez liści, gdzieniegdzie jeszcze owoce wiszą. A było ich w tym roku wyjątkowo dużo. Aż się dziwiłam.
U Was dłużej ciepełko było i wolniej jesień odchodzi.
A od jutra ma być śnieg, takie nagłe zmiany najgorsze
Ogród w Holandii 21:59, 26 paź 2012

Do góry
Agato, gratulacje, dużo jeszcze fajnych stronek życzę.
Ogród w Tarnowie 21:58, 26 paź 2012

Do góry
Wyprowadzka doniczkowych przed zapowiadanymi mrozami, zdecydowanie za wcześnie...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:51, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród z okien

[i

Przyznaję, że mam coś wspólnego z ogrodem Szefowej........................... możliwość zrobienia zdjęcia ogrodowi z okrągłego okienka
Chociaż tyle
Jutro zrobię, jeśli Danusia pozwoli skopiować pomysł oczywiście.
ogrodoweimpresjejolki 21:51, 26 paź 2012

Do góry
Brrrr, czy to znaczy, ze sandały, koszulki bez rękawów i krótkie spodenki maja powędrować na dno szafy?

Mój jesienny ogród 21:50, 26 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie. Uff wszystkie paczki puściłem dziś hurtem, mogę spać spokojnie w sumie to i tak spałem snem kamiennym a zasypiam już kładąc się, jestem tak narobiony że o 22 zasypiam na stojaka przy maszynie. Jeszcze dwa tygodnie i będę miał wszystko w nosie, Nareszcie będę mógł się wyspać chyba przez pierwszy tydzień będę spał po 12 godzin, teraz śpię 4-5. Narobiłem dziś ostatnich zdjęć z liśćmi, po dzisiejszym mrozku już wszystko obleciało jeszcze z rana były a sypały się jak śnieg. Po wsadzałem dziś co przywiozłem w niedzielę i przy okazji kopania host do paczek podzieliłem sobie kilka.
Majka, fakt że dawno Cię nie było w nagrodę puściłem Ci pakę

Robercie ! Zrób nam przyjemność i pokaż te drzewa bez liści... Strasznie jestem ciekawa jak sie zmieniły.. Wiem ze nie masz czasu, ale jak będziesz miał i będziesz robił zdjęcia to zrób proszę to samo ujęcie tylko aktualne.. To musiałoby byc niesamowite zreszta zawsze uwielbiałam tzw, cztery pory roku ( te same pejzaże tylko w czterech porach roku) zawsze mnie to fascynuje... Gdy popatrzylam na te Twoje CUDNE drzewa od razu pomyślałam jakie piekne muszą byc zima .... I wiosna gdy są żywo zielone młode listki.... I widzisz jak działają Twoje zdjecia Pozdrawiam serdecznie M
ogrodoweimpresjejolki 21:45, 26 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Brrrr .. na minusie.. u nas ma być tak dzisiaj.. i liście z drzew zrobią sruuuu ...... .. a żółte chryzantemy zimujące też są...
Jakby co to mogę Ci wiosną też podrzucić kawałek... tylko powłaziły między płotek i tak się poniewierają.. Maryśki je dogniotły..przekwitłych kwiatków nie obrywam ... ale daja radę....

Edytuję.. bo zapomniałam napisać, te inne chryzantemy wieloletnie dopiero zaczęły kwitnąc, a ta żółta kwitnie od lata..
Oooooooooooooo w radiu mówią, że nad morzem pada.......

No ja tam wole jak liście spadają jak cienki plasterek żółtego sera w bajce Disneya jak nastał głód. Ale wiatr zapowiada raczej to "sruuuu"
A w sprawie chryzantemy żółtej to czekam na wiosnę
Jutro w planie wykopanie dalii, bo pewnie już nie zdobią
bidulki ...
Rajski ogród Ani 21:43, 26 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

W ogrodzie robi się pustawo i widać krecią robotę, zmasowały chyba swój atak ;(

Jakie pustawo!? Jeszcze sporo barw masz. A te niebieskości i różowości, to co? bo nie rozpoznaję
U mnie kretów od dawna nie ma. Wyniosły się w lepsze, żyźniejsze pod względem zdobycia pokarmu miejsca I dobrze dla nich i dla mnie
Basiu to jest szałwia trójbarwna, wysiała się sama, urosła nie wiem kiedy i jak wyrwałam cynie i astry to się ujawniła i dobrze, bo smutno już by było
Rajski ogród Ani 21:42, 26 paź 2012

Do góry
800 -setka! Nie zauważyłam. Poprawiam się i gratuluję!

Moje roślinki 21:38, 26 paź 2012

Do góry
Majeczko, mój duet to też niczego sobie łobuzeria, ale kocham je nad życie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:37, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przyznaję,że mnie zaskoczyłaś tym ujęciem.
Rajski ogród Ani 21:37, 26 paź 2012

Do góry
Zaglądam do Ani, a tu święto. Serdeczne życzenia z okazji 800 stron wątku. Aniu, zawsze pięknie pokazujesz swój ogród i uroczy domek.

Ogród do odświeżenia 21:36, 26 paź 2012

Do góry
A to już Bakota stąd do Mołdawii "rzut beretem" . Niesamowity zbiornik wodny (zalano kilkanaście wsi) tworzący swoisty mikroklimat, a do tego monastyr sprzed prawie 800 lat

i droga do monastyru

i sam monastyr

a w wykutych skałach kapliczki...różnych wyznań

Rajski ogród Ani 21:35, 26 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
W ogrodzie robi się pustawo i widać krecią robotę, zmasowały chyba swój atak ;(

Jakie pustawo!? Jeszcze sporo barw masz. A te niebieskości i różowości, to co? bo nie rozpoznaję
U mnie kretów od dawna nie ma. Wyniosły się w lepsze, żyźniejsze pod względem zdobycia pokarmu miejsca I dobrze dla nich i dla mnie
Mój ogród 21:34, 26 paź 2012

Do góry
Jest takie patio na starym mieście, gdzie często zaglądam. Mimo, że słońce dzisiaj było piękne na patio było dosyć ciemno. A jest tam naprawdę pięknie.

Na schodkach stały byty z wrzosami.

A to piękne okno, może za chwilę pojawi się panienka z okienka.
Kolorowe rabaty 21:31, 26 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...bardzo...bardzo energetyzujące....

Super połączenie kolorków
Mój ogród 21:27, 26 paź 2012

Do góry
Basiu, ten biały zawilec kwitnie w czerwcu. U mnie bardzo dobrze poczuł się na skarpie pod klonami i ładnie się rozrasta. Sprawdzę odmiany w necie, które mi podałaś. Może rozpoznam swojego półpełnego zawilca.
Aniu, ten zawilec który ci dałam to zawilec wielkokwiatowy.
Agato, ty to masz szczęście, zawilce same przychodzą do twojego ogrodu. Na pewno pięknie ci będą rosły.
Marzeno i Aniu, wszystkie kwiaty pięknie wyglądają w grupie, zawilce też.
Na pewno będę w miarę możliwości będę powiększała kolekcję zawilców. Jutro jedziemy na działkę, ale też jutro wracamy. Ma być zimno i M nie chce nocować. Pójdę jeszcze na grzyby, w Toruniu przed sklepami masę sprzedających grzyby. Niektórzy mieli naprawdę piękne okazy..

Byłam w Toruniu, dzisiaj było zimno, ale słonecznie. Zrobiłam kilka zdjęć, bo chociaż na forum pięknych jesiennych zdjęć pełno, to już ostatnie tak kolorowe jesienne zdjęcia.
Stare klony przed muzeum etnograficznym.

Złoto, złoto, leży wszędzie - tylko brać.

Niebo jest dobrym tłem dla gałęzi i liści.

W cieniu - zacieniona 21:23, 26 paź 2012

Do góry
...na wyprzedaży były jeszcze różne cebulki...a ja jak zwykle nie mogłam się oprzeć...po 1,79? Co ta za cena!!!! Może coś z nich wyrośnie....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:22, 26 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Buk sięga drutów, będzie ostre cięcie w stożek

Pobawię się w rzecznika i Kondziowi pokażę gdzie była mowa o buku

Ja też zawsze cichutko wchodzę i wychodzę.. by nie zakłócić tej harmonii..... ale tulipanowiec... śliczniasty.... też mam i też będzie się przyglądał w wodzie..... piszę będzie, ale przędziorek mi go załatwił.. nie było jak opryskać ze względu na oczko wodne i rybki Ale już oczami widziałam swojego
Rododendronowy ogród II. 21:22, 26 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne zdjęcia ptaszków, u mnie coraz częściej więcej siedzi przy karmniku i już tak nie uciekają a czy kowalik to malutki ptaszek? bo takie rudawo szare maleństwa na boku skrzydełka maja piórka biało czarne chyba, po brzoskwini latają i cosik na niej dziobią, chciałam zrobić zdjęcie, ale pies zaczął szczekać i spłoszył je dzisiaj było fajnie, pracowałam w ogrodzie, pozdrawiam

Aniu one z profila wyglądają jak wrzeciono tzn na końcach ostro zakończone a w srodku grubsze. Wielkosc podobna do sikorki bogatki ale kształt inny. Porównaj z sikorką.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies