Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Typografia ogrodu 22:16, 06 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Nadrobiłam. Kurczę, Asia... ciężko być u Ciebie na bieżąco. Ty chyba naprawdę nadrabiasz te wszystkie lata czytania forum z ukrycia

To jak już zaległości nadrobiłam to tylko mam siłe przywitać się
Typografia ogrodu 20:49, 06 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Asia ciągle nie mogę się zdecydować czy seslerię kupić tą co Madżenka ma czy taką jak Twój Sadleriana. Zależy mi na zielonej, więc bliżej mi do takiej jak Twoja. Czy ona po przekwitnięciu cały sezon tak wygląda ładnie jak na Twoim zdjęciu?

ta moja ma kolor takiego wielkanocnego owsa. intensywna młoda zieleń, ale nie seledynowa jak jesienne. ja sadziałam rok temu gdy miała juz przekwitnete kwiaty. jedyne co z nią robiłam to po zimie lekko wyskubałam
tak wyglądało rok temu

tak w czerwcu
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:53, 06 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
taaak jasne schowam się za taczką i tyle

zawsze możesz sobie zażyczyć zdjęcia jak ma Madżenka w avatarze
Z Pszenicznej ... 17:46, 06 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Agata a czy nie bedzie za póżno na sadzenie jak go odbiore dopiero 22-go?

Madżenka sadziła w maju więc i Ty też możesz
Typografia ogrodu 15:21, 06 kwi 2016

Do góry
Asia ciągle nie mogę się zdecydować czy seslerię kupić tą co Madżenka ma czy taką jak Twój Sadleriana. Zależy mi na zielonej, więc bliżej mi do takiej jak Twoja. Czy ona po przekwitnięciu cały sezon tak wygląda ładnie jak na Twoim zdjęciu?
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:51, 06 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Domi tymi fotkami o tylu sprawach mi przypomniałaś
Trawę Purple Maestry od Alicji muszę wysiać, mam nadzieję, że nie jest za późno.
Fajnie masz przyciętą lawendę i kostrzewę, lawendę też będę cięła w kulki jak już podrośnie.
Madżenka pisała, że kostrzewa po dwóch, trzech sezonach się brzydka robi.
Hosty u mnie jeszcze nie wschodzą Czy to możliwe, że mogły wymarznąć?

Tam gdzie się budujesz to widać, że nowe osiedle powstaje tak jak u mnie
ja wczoraj wysiałam rozplenice Moudry - zobaczymy co będzie a purple majesty bardzo szybko wschodzi - mi wzeszła dosłownie już po kilku dniach
u mnie kostrzewa już trzeci sezon zaczyna - ciekawe jak to z nią będzie
wg mnie nie zmarzły, ani sie obejrzysz a wzejdą, no chyba, że je coś zjadło (ale to ta najgorsza opcja) - ja myslę, że może potrzebuja jeszcze troszkę ciepełka i rusza z kopyta

zgadza się osiedle powstaje - ciesze się
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:45, 06 kwi 2016

Do góry
Domi tymi fotkami o tylu sprawach mi przypomniałaś
Trawę Purple Maestry od Alicji muszę wysiać, mam nadzieję, że nie jest za późno.
Fajnie masz przyciętą lawendę i kostrzewę, lawendę też będę cięła w kulki jak już podrośnie.
Madżenka pisała, że kostrzewa po dwóch, trzech sezonach się brzydka robi.
Hosty u mnie jeszcze nie wschodzą Czy to możliwe, że mogły wymarznąć?

Tam gdzie się budujesz to widać, że nowe osiedle powstaje tak jak u mnie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:04, 06 kwi 2016

Do góry
I moja gwiaździstą wczoraj cieszyła oczy. Dziwne ze spotkała się w kwitnieniu z Soulanginea. Zawsze pierwsza była. To nic obie cieszą bardzo a jak Henryk? Zaczyna kwitnąc?
Nawet moja Yellow River juz planuje zakwitnac. Oby wiatrow. Tym roku nie było, bo orzymrozków w ciagu dwoch tygodni nie zapowiadają ale równie niedobre dla moich magnoli sa wiatry
Lawendowy zawrót głowy 07:55, 06 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj już szaro buro i wieje.... Ale chciaz rośliny podlewa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:44, 06 kwi 2016

Do góry
Rewelka te donice!!!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:41, 06 kwi 2016

Do góry
A moje roze nadal w wodzie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:40, 06 kwi 2016

Do góry
Danusiu nie moge sie doczekac Twoich nowych kompozycji doniczkowych
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:38, 06 kwi 2016

Do góry
Te niebieskie hiavpcynty jak w Keukenhof
Coś jeszcze, coś więcej... 07:36, 06 kwi 2016

Do góry
Sebek ja wiem żeś nieczasowy zaczepnie napisałam

Moje pelargonie zamowione do donic juz w paczce czekają . U mnie w tym roku biało trawkowo, donic sztuk trzy!!! Reszta z bukszpanmi. Nie będe latac z konewkami dwa razy dziennie skoro lato ma byc upalne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:32, 06 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
O magnolie! Kocham magnolie Nigdy dość oglądania zdjęć

Inspirujesz Madzenka Wydawało mi się, że dużo krokusów sadziłam, ale po zdjęciach Twojego ogrodu pozbyłam się hamulców Chyba powinnam na osobne konto odkładać kasę na jesień

Bambusy tez inspirujące. Od zawsze o nich marzyłam i miałam, w planach ale od dłuższego czasu mam taki problem, ze nijak mi nie pasują do tego co mam w ogrodzie. Zazdroszczę więc i będę się Cieszyć Twoimi

Posadż bambusy do donicy tak jak ja

Krokusów nigdy dość, po zimie gdy szaro buro nic tak nie cieszy jak te kolorowe strumyki i rzeczki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:31, 06 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak zwykle skromne ilości

Jak mi Amazon Mist padły to już wiem w co będę celować, już od dawna kuszą mnie te montany

Jestem rozczarowana amazonami po zimie, ale dam im czas do przekwitnięcia czosnków
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:30, 06 kwi 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
Wystarczyło kilka ciepłych dni i wszystko ruszyło.
Podziwiam magnolie, bo moje marne w tym roku, wyschły w czasie sierpniowego urlopu, musiałam je reanimować po powrocie.

Jak u ciebie stipa i werbeny?
Moja stipa bardzo wymarzła, dosłownie kilka zielonych siewek mam, a w pod koniec lutego było ich całkiem sporo.
Werbeny chyba wszystkie padły.

Stipy raczej orzeżyje, podmarzły młode siewki ale trzeba jeszcze chwilkę poczekać oceną

Werbeny nie widać aby żyły. Chyba mnei to nie martwi, z siewek i tak coś ruszy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:27, 06 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Jest pięknie, a gwiaździsta mnie zachwyca

Od roku mysle czy tej gwiazdzistej bardziej nie wyeksponowac przy tarasie, ale poczekam co z klonami. Slicznie wyglada równeiz latem ze swoimi ciemnozielonymi drobnymi liśćmi.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:26, 06 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie carex Elata już prawie kwitnie.
Na magnolie się napatrzyłam i znowu mam fazę żeby kupić, w zeszłym roku zauroczyła mnie w jednej szkółce Raspberry Fun, tylko gdzie ją posadzić, koncepcji nie mam zbytnio.

Mam teorie aby teraz kupiwać magnolie gdy widać, ze maja paki kwiatowe. Mozesz ja potrzymać w donicy i posadizć gdy sie pojawi koncepcja.
Magnolia moze robic za drzewom wielopniowe jak u mnie soulangina Raspberry nie znam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:24, 06 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Pieknie jest u Ciebie Z tymi magnoliami czad
A ten carex montana bardzo mi się podoba ale czy ona ma podobny pokrój jak amazon mist?

Montana to takie ładne peruczki, nie maja długich listków, pokrój bardziej zblizony do zimozielonych carexow. Amazony mam pierwszy sezon i podejrzewam że ich nie odróznię od forsted curls, czyli chyba będa miały dluuuugie włosy???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies