Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 12:42, 06 kwi 2016

frezja napisał(a)
Gdzie będą rosły? pod czym...
nic mi nie pokazało u mnie po deszczu i świeci słoneczko
tak myslałam czy czasem nie wsadzić ich koło szczepionego na pniu glauca gloobosa, albo w miejscu gdzie mam teraz przy obrzeżu zawciągi i są kępy bardzo brzydkie to je wywale a na ich miejsce wsadzę tufciaki - i to chyba będzie najlepsze wyjście
Dominika11 12:45, 06 kwi 2016

na tej fotce widać 2 sztuki żółtego bukszpanu - jak myslicie można je ciąć w kulkę czy jednak w jakąś inną formę ????????????????????????????

MirellaB 12:45, 06 kwi 2016

Domi tymi fotkami o tylu sprawach mi przypomniałaś
Trawę Purple Maestry od Alicji muszę wysiać, mam nadzieję, że nie jest za późno.
Fajnie masz przyciętą lawendę i kostrzewę, lawendę też będę cięła w kulki jak już podrośnie.
Madżenka pisała, że kostrzewa po dwóch, trzech sezonach się brzydka robi.
Hosty u mnie jeszcze nie wschodzą Czy to możliwe, że mogły wymarznąć?

Tam gdzie się budujesz to widać, że nowe osiedle powstaje tak jak u mnie
margaretka3 12:47, 06 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
a wiesz, że o niebieskim towarzystwie dla nich to nie pomyslałam - muszę cos wykombinować dzięki za podpowiedź

ojjj grzybek u nas bezcenny

Ma jakąś szczególną historię??
I zapomniałam zapytać, jak Hameln zmusiłaś do wykiełkowania? Mnie się nadal nie udało
Dominika11 12:51, 06 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Domi tymi fotkami o tylu sprawach mi przypomniałaś
Trawę Purple Maestry od Alicji muszę wysiać, mam nadzieję, że nie jest za późno.
Fajnie masz przyciętą lawendę i kostrzewę, lawendę też będę cięła w kulki jak już podrośnie.
Madżenka pisała, że kostrzewa po dwóch, trzech sezonach się brzydka robi.
Hosty u mnie jeszcze nie wschodzą Czy to możliwe, że mogły wymarznąć?

Tam gdzie się budujesz to widać, że nowe osiedle powstaje tak jak u mnie
ja wczoraj wysiałam rozplenice Moudry - zobaczymy co będzie a purple majesty bardzo szybko wschodzi - mi wzeszła dosłownie już po kilku dniach
u mnie kostrzewa już trzeci sezon zaczyna - ciekawe jak to z nią będzie
wg mnie nie zmarzły, ani sie obejrzysz a wzejdą, no chyba, że je coś zjadło (ale to ta najgorsza opcja) - ja myslę, że może potrzebuja jeszcze troszkę ciepełka i rusza z kopyta

zgadza się osiedle powstaje - ciesze się
Dominika11 12:54, 06 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Ma jakąś szczególną historię??
I zapomniałam zapytać, jak Hameln zmusiłaś do wykiełkowania? Mnie się nadal nie udało
szczególna historia to nie jest, ale grzybek to pierwsza nasza ozdoba, dostałam ja od mamy i córcia każe ja zostawiać więc zostaje - nie pozwala go ruszyć i tak już rośnie drugi sezon

Tak Gosu, Hameln mi wzeszła - fakt, że cos koło dziesięciu ździebełek, ale zawsze coś - na fotkach kilka stronek w tył są juz popikowane razem ze stipą ciekawe czy przetrwają
kasja83 12:57, 06 kwi 2016

A dzień dobry!!
Będę dziś focić szkic fragmentami-zapraszam na wirtualną kawęA jutro pędzę po graby, żeby jeszcze wsadzić-chociaż te w szpalerku obok podjazdu.
Dominika11 13:01, 06 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
A dzień dobry!!
Będę dziś focić szkic fragmentami-zapraszam na wirtualną kawęA jutro pędzę po graby, żeby jeszcze wsadzić-chociaż te w szpalerku obok podjazdu.
to dobry pomysł - fragmenty sobie połączymy idę kafkować do ciebie
margaretka3 13:08, 06 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
szczególna historia to nie jest, ale grzybek to pierwsza nasza ozdoba, dostałam ja od mamy i córcia każe ja zostawiać więc zostaje - nie pozwala go ruszyć i tak już rośnie drugi sezon

Tak Gosu, Hameln mi wzeszła - fakt, że cos koło dziesięciu ździebełek, ale zawsze coś - na fotkach kilka stronek w tył są juz popikowane razem ze stipą ciekawe czy przetrwają

No i rację córcia ma No widziałam śliczne siewki, ale ja szczegóły wysiewania chcę Natrętna jestem
Dominika11 13:19, 06 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

No i rację córcia ma No widziałam śliczne siewki, ale ja szczegóły wysiewania chcę Natrętna jestem
hmmmmmm, no i co mam ci odpowiedzieć - pojemniczek miałam po pieczarkach nasypałam ziemi takiej zwykłej do kwiatków, bo taka miałam i sypłam troche nasionek, lekko przykryłam ziemią i delikatnie zraszałam i codziennie wietrzyłam szklarenkę - i tyle - aaaaaaaaaaaa to chyba zasługa tej kupionej w B. szklarenki dzieki, której coś mi tam wzeszło i ochroniło przed kotami, które mi zieme ciągle wygrzebują i zjadają trawę