Evchen, specjalnie dla Ciebie.....zielona nadzieja
Byłam u Ciebie, widziałam, że pracujecie nad odbrzeżem, będzie trawnik...!!!
...choć zdawało mi się, że mieliście już siać....?
Trawnik brata siany końcówką sierpnia...
zdjęcia robione o różnych porach dnia...stąd taka różnica w kolorach...
Na rabacie BB czyli brata i bratowej pojawił się już żwir...roślinki zginęły wprost...więcej pokażę wieczorem bo muszę zdjęcia wgrać...
OMG .... cudny !!!!
Aniu, czy pomiędzy trawą, a kamykami masz ekobord?
Matulu, jak ja bym chciała taki trawnik! Bo mój to tragedia
Aniu asc, mam! To Wieczernica szczawiówka (Acronicta rumicis).
Ta kolorowa gąsienica po przepoczwarzeniu się nie będzie już tak kolorową. Będzie nocnym, szarym, niepozornym motylem, czyli ćmą!
Tu można ją obejrzeć:http://www.fotowilga.pl/displayimage.php?album=53&pos=4
A to jej gąsienica
Tym razem gąsienica dużo ładniejsza od motyla.... Tych ciem mam pod dostatkiem........
Basiu pierwszy raz widzę owocki konwalii moje róże podjadają jakieś zielone liszki
Aniu, nie mów! To takie pospolite owocniki, musiałaś nie zwrócić na nie uwagi, bo konwalie z pewnoscią masz
Jeśli z silnie objedzonego liścia pozostaje tylko nerw główny, to szkodnikiem tym jest obnażacz różówka. O tym szkodniku mozesz poczytać tu: http://choroby-szkodniki.pl/?p=176
Matko jakie zakupy Jestescie bardziej zakręcone niz ja
Mam taką samą korę
Ta kora jest świetna, szukałam jej w zeszłym roku, ale nie sprowadzili, zresztą w tym roku te zaledwie jedna, czy dwie palety przyjechały, więc trzeba będzie zrobić zapasy pewno jutro jeszcze z 6 worków dokupi mój mąż.
A ja właśnie siedzę z grzanym piwkiem, bo dzisiejszy dzień pogodowo był okropny, a towarzysko i ogrodowo FANTASTYCZNY i czuję się jak na urlopie, więc pozdrowienia z Ustronia : D
Matko jakie zakupy Jestescie bardziej zakręcone niz ja
Mam taką samą korę
większość to Megi, ja skromniutko, cebulki, koszyki, budleja, fuksja i hosta i kilka patyczków z róży, która ładnie pachniała i rosła na rabacie przy jednym z centrów budleja i hosta oczywiście nazwy nie było jak to u nas w zwyczaju bywa, ale widać , że jest z małych co mi pasuje i za 12 zł ma 5 dużych sadzonek w tej donicy
Kukliku jesteś zadowolona z tej kory czy też dopiero ją sobie kupiłaś?
a tu szczepiona wierzba hakuro otoczona szpalerkiem z bukszpanów. Za bukszpanami posadzone cebulki tulipanów ( jak będą przekwitać to bukszpany je ładnie zakryją). Przed bukszpanami natomiast cebulki szafirków
Tam gdzie są posadzone tulipany i szafirki widnieją woreczki z nazwami odmian przytwierdzone patykami- przynajmniej tymczasowe rozwiązanie - muszę sobie sprawić tabliczki