Mala_Mi
18:03, 03 gru 2012

Nic nie robię

Poczekaj zakwitną

Mam w innym miejscu jukę , która przesadzałam kilkakrotnie, bo nigdzie nie pasowała..wylądowała na wrzosowisku!!!!! I po 4 latach zakwitła.. i to w kwaśnej ziemi... a mówią, że jej nie lubią....
A ta juka jest obłożona pod kamykami agro... muszę powiększyć otwór bo juka się rozrasta i nie ma gdzie... kwitną tylko na nowych rozetach...
Zabrałam sąsiadce wykopane juki..... po zimie zgniły!!!! Wiec wykopałam i wyrzuciłam.. z resztek co zostały się w ziemi..... odbiły piękne juki w ilości dużej.. obdarowałam nimi trochę osób.. jedna jeszcze tkwi pod cyprysami... którąś wetknęłam na skalniak, ale to głupi pomysł, bo są do tego miejsca za duże.... i tak rosną z pociapanych korzonków, a raczej resztek kłaczy co się ostały w ziemi.....
Po prawej za kostrzewą.... nie podlewam, nie nawożę..... u kolegi rosną nad oczkiem wodnym!!!!! Ale to jakiś wybryk natury...... wolą jednak sucho