Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 20:03, 19 wrz 2012

Do góry
bukszpany jeszcze poczochrane, nietóre rosliny na razie ustawione w doniczkach, żeby zobaczyć jak będzie wyglądało ustawienie innymi słowy na razie przymarki,ale i tak jestem zadowolona...

tutaj jedno z drzewek na nóżce..niestety raczej będzie do wymiany
Mój 4 arowy azyl... 20:02, 19 wrz 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Konwaliowe owocki Jakoś dużo ich w tym roku...

Basiu pierwszy raz widzę owocki konwalii moje róże podjadają jakieś zielone liszki
Ogród Sylwii od początku :) 20:01, 19 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj zostały zakończone prace nad szalunkami .....

Lecę w kulki... 20:01, 19 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Evchen, specjalnie dla Ciebie.....zielona nadzieja
Byłam u Ciebie, widziałam, że pracujecie nad odbrzeżem, będzie trawnik...!!!
...choć zdawało mi się, że mieliście już siać....?
Trawnik brata siany końcówką sierpnia...

zdjęcia robione o różnych porach dnia...stąd taka różnica w kolorach...

Na rabacie BB czyli brata i bratowej pojawił się już żwir...roślinki zginęły wprost...więcej pokażę wieczorem bo muszę zdjęcia wgrać...

OMG .... cudny !!!!
Aniu, czy pomiędzy trawą, a kamykami masz ekobord?
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 19:59, 19 wrz 2012

Do góry
tak więc pokazuję zaczątki tego co chciałabym osiągnąć...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:58, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po robocie Sebuś wybrał się do drugiej roboty

Pielenie na zielonym dachu

Sebek a gdzie cię wniosło? uważaj na siebie , nie spadnij przyjemna ta praca na wysokościach pozdrawiam z nizin..
Bluszcz pospolity - Hedera helix 19:57, 19 wrz 2012

Do góry
co do bluszczu i wilgoci - wątpię aby bluszcz ją powodował...sam potzrebuje trochę wilgoci/wody do rozwoju i wzrostu ( jak każda roślina) i tu Sebek ma rację
ja też sadzę bluszcz w różnych miejscach, przy domu też i nie obawiam się niczego...

...natomiast te korzenie bluszczu, które umożliwiają mu wspinanie się po murze to korzenie przybyszowe, czepne - nimi nie pobiera wilgoci http://pl.wikipedia.org/wiki/Bluszcz_pospolity

...korzenie włośnikowe, a raczej strefa włośnikowa występuje w korzeniach umocowujących roślinę w podłożu i właśnie one - a właściwie włośniki czyli wypustki cytoplazmatyczne skórki korzenia ( ryzodermy) pobierają wodę na zasadzie osmozy

a tu mój bluszcz w jednym z wielu miejsc...
Nigdy nie mów nigdy 19:52, 19 wrz 2012

Do góry
mirka napisał(a)
Dzieki za miłe słowa z wami na pewno mój nowy ogród będzie piękniejszy.Pozdrawiam

Na pewno Ci ktoś pomoże, tylko nie wiem, czy Ty potrzebujesz pomocy
Łuki, bramki, przejścia 19:51, 19 wrz 2012

Do góry
Swieża realizacja, jeszcze nie obsadzona. Na jesień posadzę bladoróżowe róże i białe powojniki
Nigdy nie mów nigdy 19:45, 19 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
ok popatrzę co i jak

Napisałam Ci u Ciebie co i jak

Ogród do odświeżenia 19:43, 19 wrz 2012

Do góry
Znaczy się : obie szykujemy się na wiosnę

Warmińskie dylematy 19:42, 19 wrz 2012

Do góry
Joasko, Abiko dziękuję serdecznie za wizytę, rozchodników okazałych mam pod dostatkiem, bo to jedne z ulubionych roślin mojej mamy, więc dostałabym w prezencie ile chcę w sumie to jakieś wyjście, lubię jak kwitną, tylko co do nich, żeby utrzymać efekt pełnej rabaty przez cały rok, trawy to chyba trochę za mało, muszę poprzeglądać jakieś kompozycje z rozchodnikami ?

Tess świetna myśl, zwłaszcza że dzisiaj dostałam bukszpany w prezencie jedną małą kulkę od mamy i spory krzaczor od sąsiadów, którzy stwierdzili, że im ten bukszpan tylko zawadza ale hakone u mnie nie ma nigdzie, jest nie do kupienia, więc muszę szukać innych rozwiązań, dzisiaj byłam z Monteverde w dwóch szkółkach i z carexów była jedna doniczka, którą oczywiście capnęłam

Moniko Ty u mnie, a ja przed chwilką szukałam Ciebie w Twoim wątku, co za telepatia też się zdecydowałam na bukszpany i przywiozłam trochę małych sadzonek od mamy, która jest mistrzynią w rozmnażaniu roślin

A poniżej kilka fotek z dzisiejszych zakupów, w szkółkach nie fotografowałyśmy, bo przez cały czas padało, mamy tylko zbiorowisko w samochodzie, a jutro już pokażę rośliny na swoich miejscach w ogrodzie

I na koniec, Ania robi zdjęcia roślinom pod swoim domem, a ja Ani
oczywiście od Ani nie wyszłam z gołymi rękami i zostałam czymś cudnym obdarowana, ale zdjęcie i opis jutro, jak już zabiorę się za wsadzanie

Ogród zapachów u Jasi 19:35, 19 wrz 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

Basiu może przyszły rok będzie łaskawszy

Mam taką nadzieję, Jasiu
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:32, 19 wrz 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Moje dzisiejsze zakupy .Róże ciąg dalszy

Rosarium Utersen

Piękna jest ta róża, ale to chyba nie Rosarium U. Kształt i kolor...Ta trzecia wydaje się być
Rosarium U.?
Moja wygląda tak:
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/22/226722/original.JPG[/img]

Dziewczęta a to moja pnąca Uetersen ma kolor mocnego różu,mam ich kilka w różnych cz.ogrodu i mają zawsze ten kolor a nawet jeszcze ciemniejszy.
R.Uetersen

Rosa Rosarium

Jakie widzę różnice ?Uetersen ma ciemniejsze liście i kwiat/kilka w bukiecie/ i długie ponad 2-3 m pędy a R.Rosarium jest bardziej parkowa ,pędy są często skierowane na boki ,jaśniejsze liście i kwiat w większych bukietach.Danusiu faktycznie piękna jest ta jasna róża ale napewno inne jest jej imię.
Potem doczytałam,jak poszłam na wcześniejsze strony.Szkoda ,że na tym forum nie można poprawiać wpisu na bieżąco.Pozdrawiam serdecznie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:30, 19 wrz 2012

Do góry
Karolinko gratulacje 500-tki!!!!

Mój 4 arowy azyl... 19:23, 19 wrz 2012

Do góry
Konwaliowe owocki Jakoś dużo ich w tym roku...

Mój kawałek raju II 19:23, 19 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj przyjechała do mnie Megi, przywiozła obiecaną Kotulę owłosioną
wypiłyśmy kawuszkę i potem pojechałyśmy do OBI po korę przekompostowaną
, kupiłyśmy też tam koszyki do cebulek i krokusy Sky Blue i Lady Killer, a następnie pojechałyśmy do Wójtowa i tam odwiedziłyśmy 2 centra ogrodnicze w każdym coś kupując tak wyglądał samochód po powrocie do domu
Megi zmęczona ale szczęśliwa z racji zakupionych roślinek wróciła do domu Megi bardzo dziękuję za mile spędzony z Tobą dzień chodź deszczowy i w ogóle za wszystko
Mój 4 arowy azyl... 19:21, 19 wrz 2012

Do góry
To drugi pęd kwiatowy tej ostróżki. Na pierwszym nie zawiązały się nasiona! Może teraz?

Mój 4 arowy azyl... 19:17, 19 wrz 2012

Do góry
Aniu asc, mam! To Wieczernica szczawiówka (Acronicta rumicis).

Ta kolorowa gąsienica po przepoczwarzeniu się nie będzie już tak kolorową. Będzie nocnym, szarym, niepozornym motylem, czyli ćmą!
Tu można ją obejrzeć:http://www.fotowilga.pl/displayimage.php?album=53&pos=4

A to jej gąsienica
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:00, 19 wrz 2012

Do góry
Ustrojstwo pod nazwą pikownik w cenie 12,99

Przyda sie do wtykania cebul gdzie większych dołków nie wykopię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies