Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 21:50, 15 wrz 2012

Do góry
Agnieszko... to nie pawer... to głupie pomysły w tempie szybszym niż możliwosci czasowe.. i mam ciągle coś rozwalone w ogrodzie.. juz się pogodziłam, że jest jak jest..... .. wieczny plac budowy...... w dodatku zamiast zrobić to co najgorsze to rozwalam to co najlepsze

Zaczęłam sama zdzierać darń.... bo M nie ma czasu (jak i ja), ale po dwóch taczkach poddałam się i poszłam po posiłki... Poza tym trawnik jest M i musiał mi dac zgodę na wycięcie jego kolejnej części

A do tyczenia falistych linii (bo wyszła do d..y.. i załapałam doła i załamkę).. M przyniósł wspomaganie ...

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:46, 15 wrz 2012

Do góry
Jeszcze takie zdjęcie rdestu mam
ogrodoweimpresjejolki 21:43, 15 wrz 2012

Do góry
Do południa wiało okrutnie, ale po południu wiatr zelżał to wybraliśmy się na jesienny kiermasz roślin na Wałach Chrobrego Piękna sceneria (stoiska z widokiem na Odrę ) i mała frekwencja spowodowały, że przyjemnie spędziliśmy 2 godziny robiąc przegląd na kolejnych stoiskach. Założenie było, ze nic szczególnego nie kupujemy. Mała frekwencja spowodowała, ze można było spokojnie przyjrzeć się ofercie i porozmawiać z wystawcami

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:41, 15 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce

Aniu na zdjęciu jest rdest pokrewny, który pięknie zadarnia skarpę w jednym miejscu, a kwiaty się tak przebarwiają od różowych do białych na jednej roślinie. Lewkonie dopiero niedawno zaczęły kwitnąć i są coraz okazalsze, truskawki też dopiero się biorą za owocowanie - bo to odmiana całoroczna. Róż nie podpisałem bo to te same co zwykle innych nie ma hahaha, ale na pierwszy zdjęciu jest rokoko, czerwone to barkarole, biała to Chopin a pełna żółta to Tesing Georgia a nie Candlelight - tym razem
Mam marzenie 21:40, 15 wrz 2012

Do góry
Witaj Karolino.
Dużo tych cisów chcesz kupić. Wiesz już dokładnie co z nimi zrobić? Warto byłoby je od razu wsadzić na docelowe miejsce. Ja jeszcze nie mam dokładnego planu ogrodu i pewnie jakbym kupiła tyle cisów, to wsadziłabym je do dużych doniczek, a dopiero potem do gruntu. Ale pewnie, jak cena byłaby zachęcająca to bym kupiła też taką ilość. Większe kulki potrzebuję ze dwie, reszta w donice. Chyba muszę cię poprosić o pomoc w zaprojektowaniu rabat w wolnym czasie zimą... No to jedziemy w drugiej połowie października? Jestem gotowa.
Pytałaś mnie o to czy nie potrzebuję bukszpanów. Pewnie, ze potrzebuję i to ogromne ilości - zrobię z nich na pewno duże kwadratowe obwódki na swoje pięć wisienek. To w przedogródku - pewnie ze 150. A z tyłu ogrodu jeszcze pewnie więcej na obwódki i na formy. Na razie próbuję sama robić sadzonki, całkiem dobrze się je rozmnaża. U Tracza są fajne kulki. Czekam, może spuści z ceny przed zimą.
Ale jeśli miałabym wybierać między cisem a bukszpanem, to wolę wydać na cisy, bo wolniej rosną, trudniej się je rozmnaża i nie można ich tak wszędzie kupić - szczególnie baccaty.

Moja limka (mam nadzieję że limka - nie miala kwiatow) jest malutka, ma ze 40-50 cm wysokości. Ale wybrałam ją bo ma wiele bocznych gałązek nisko przy ziemi. Od razu przygięłam te gałązki, może będą młode na wiosnę.

Zrobiłam też więcej zdjęć, aby mieć pamiątkę stan ogrodu lato-jesień 2012

turzyca siderosticha variegata (pod jodłą koreańską); dopiero teraz dojrzałam, że coś z nią nie tak;

perowskia na stanowisku suchym, słonecznym; do tej pory rosła w towarzystwie lawendy; na wiosnę chcę dosadzić więcej jednej i drugiej, dodać niskie kosodrzewiny (np. winter gold), jakieś trawki i bukszpany.

Ogród zapachów u Jasi 21:37, 15 wrz 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Jestem zachwycona Twoim ogrodem jest taki pełen ślicznych kompozycji roślin, zakątków, kolorów, ujmujący, aż muszę jeszcze raz popatrzeć od początku...

Witaj błękitny Przetaczniku. Dawno nie odwiedzałam swego wątku a tu tacy mili goście.
Zapraszam ponownie

Popówek 21:36, 15 wrz 2012

Do góry
i drugie kwitnięcie clematisa - na razie jeden, na pozostałych pączki

Popówek 21:35, 15 wrz 2012

Do góry

kwitną dynie - też sadzone strasznie późno

Popówek 21:33, 15 wrz 2012

Do góry
doczekałam się w końcu kwitnących wilców - już myślałam, że mi się nie uda, posadziłam je jakiś miesiąc po terminie ... wyszły obłędne kolory

Kolorowe rabaty 21:33, 15 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Gościnnie nie jest Musiałam odwołać fajne spotkanie z Koleżanką ponieważ jest koszmarnie,ale obiecują ,że będzie lepiej
Pozdrawiam

Łączę sie w bólu .... mi robiątylko asfalt i mam wjazd przez przystanek (projektowany) autobusowy.. tak mam fajnie, że nie da siewjechać i wyjechać.. trzymamy auta u sąsiadów..... a co kto przyjeżdża to 50% wisi na wjezdzie..... szlag mnie powoli trafia.. ile można robić... kawałek drogi...... u Ciebie choziaż widać 2 pracujących...
Słyszałam , że ostatnio po teście alkomatem 11 wyleciało z roboty z samego rana.....
Ja dziś wytyczałam łuki podposzerzanarabatę i M mi przyniósł piwo.. stwierdził, że bedzie łatwiej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:33, 15 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj w Komorowie obchodzimy Święto 100 lat willowego Komorowa.
Niektórzy mieszkańcy ubrali się w stroje z epoki.

My także dostaliśmy zaproszenie na imprezę i ubraliśmy się po ogrodniczemu

No nie mogę, totalny odlot, jesteście powalający
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:29, 15 wrz 2012

Do góry
Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:29, 15 wrz 2012

Do góry
Ewa wszystkiego naj naj, spełenienia marzeń nie tylko tych związanych z ogrodem ( jak Sebek wyczaił że masz urodzinki). A prezent super, czekamy na fotki

Zimozielony ogród przy białym domu 21:28, 15 wrz 2012

Do góry
A sobie pozwolę na porównanie
przed

i po

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:26, 15 wrz 2012

Do góry
Najlepszego Ewciu

Schody 21:14, 15 wrz 2012

Do góry
dzieło rąk moich (i kolan) dodatkowe zejście z tarasu (trzecie)

Zimozielony ogród przy białym domu 21:08, 15 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pięknie!
I nastrojowo...
Moja największa pasja - ogród 21:06, 15 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu chyba lepiej zainwestować w taką, jestem z niej bardzo zadowolona, jest miarka, stal mocna, łopatka się nie wygina i ma fajne ostrze
zajrzyj do naszego sklepu pozdrawiam

Dokładnie o takiej myślałam

sadzarka mi się nie sprawdziła, rozwaliła się, a poza tym jakoś mi było niewygodnie sadzić nią setki cebul...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:00, 15 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kiścienie zeblid znalazły stałe miejsce pod trzmielinkami. Jeszcze i kiścienie i trzmieliny muszą podrosnąć!

Marzenko jakie trawy masz tu posadzone, ja zrobiłam sobie burzę mózgów, jeżeli chodzi o trawy, wczoraj do późna w nocy czytałam encyklopedię traw Marusza Surowińskiego i wszystkie jego wpisy tutaj w Ogrodowisku i mam mętlik w głowie, tyle jest pięknych traw, strasznie ciężko zdecydować się tylko na kilka
Moja największa pasja - ogród 20:57, 15 wrz 2012

Do góry
Kasiu chyba lepiej zainwestować w taką, jestem z niej bardzo zadowolona, jest miarka, stal mocna, łopatka się nie wygina i ma fajne ostrze
zajrzyj do naszego sklepu pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies