Myślałam o posadzeniu w środku daglezji ona chyba szybko rośnie?????
doradzcie mi jakie inne jodły posadzić żeby szybko rosły i dały zagajnik jodłowy????
posadzę 2-3 żeby było gęsto
w prawo jodła kpreanska i dwa bzy, świerk srebrny, jodla silberlook i dąb a na rogu sosna czarna -zdjecie wstawiam ale i widok po tej stronie lepszy jak widać
może ten zagajnik jodłowy to nie jest zły pomysł???
jakie jodły pomózcie
serskie pomysł ok ale po drugiej stronie mam posadzonych 5 sztuk i nie chciałabym powtarzać kolejnych
-zdjecie
drzewo liściaste też fajny pomysł ale jakie wybrać żeby w miarę szybko rosło ??????
a to MOJE własnoręczne cudo. Ukorzeniona Chicago Peace. Już raz kwitła, ale teraz kwiat ma ogromny Ma 15 cm - jestem z niej taka dumna Drugą, taką samą, razem z Chopinem, dałam dziś w prezencie mojej siostrze.
Mira, zachęta dobra, właśnie w ten deseń idę, takich zwykłych w tym kolorze posadzę 1000
no na razie koniec kociej noweli, dalej rozprawiamy o cebulkowych Irenko te tradycyjne tulipany są dorodne, niezawodne, trwałe, i najprędzeij zakwitną 2 rok, można sadzić pod hostami i innymi i nie wykopywać
to na zachętę inny zestaw kolorów
pełne też są piekne, sa póżniejsze, poniżej posadzone pomiędzy przywrotnikami
też tak chyba zrobię warto poświęcić trochę cebul i tak wtyknąć - będą to będą choć serce zawsze boli jak się krecik poczęstuje akurt tym
Wrzucam moją żurawkę Citronelle, która się u mnie ukorzenia od przełomu lipca i sierpnia. Długo stała, ale wreszcie zaczęła wypuszczać listki. Jest cudna
Tak wyglądała jak ją przyniosłam, zanim ją wysadziłam do ogrodu. Była bez korzeni, oderwana od rośliny macierzystej i wsadzona do doniczki z ziemią.
W samą porę Danusiu, bo jeszcze by mnie na złą drogę sprowadziły
Wstawię zaraz u siebie zdjęcie niedowiarkom
Enya - szpetnie, nie szpetnie.. ale nie mam intymności żadnej. Graniczę ze skarpą, skarpa z polem..górą wędrują wycieczki - w tygodniu mi to nie przeszkadza ale w weekend, jakoś jednak tak
No dobra.. idę do siebie.
Dominiko, przepraszam za zaśmiecanie.. Kfiatkiem - własnoręcznie posadzonym.. jednym z nielicznych u mnie jeszce
Jolu wpadłam na sekundę jak zwykle - wypatrzyłam jakies cudne dalie czerwono białe - zrób je bliżej
czy one są niskie - takie chyba kule - ma słabośc do dalii
pozdrawiam
Mira, to dalia wysoka. Będzie kwitła, aż ją mróz zetnie. Ma bardzo dużo pąków. Musiałam ją przywiązać do palika, bo ze względu na ciężar kwiatów pędy łamią się i leżą na gruncie
Mira.. Twój kot jest po prostu debeściak niesamowity..... zawsze mnie jego g fotami rozwalisz na łopatki.... sprawiedliwość społeczna
Ania miło że rozumiesz i psie i kocie życie , ja chyba chciałabym też pieska, ale to chcenie, kota zostawiam i pól dnia prześpi a pies wymaga więcej uwagi
dla Ciebie spojrzenie uważne czy aby pies nie "idzie" bo lepiej się mieć na baczności
tez sie ciesze ale Aniu ten wpis jest niesprawiedliwy to nie był wpis marudzenia tylko ze by nie padał bo wdeszczu bede robił a ty odrazu na mnie
Przepraszam za ostry ton... ale że pada deszcz.. to rzecz normalna...... tzn u nas nie normalna bo suuuuuuuucho. Ludzie nie maja wody w domach..... bo studnie suche, niski poziom wód.. i jest tragedia....
Przepraszam jeszcze raz....... nie powinnam wchodzic i wypowadac sie jak mi cos nie pasuje.. to Twój wątek I mozesz marudzić do woli