Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

zielonastrefa 23:25, 13 wrz 2012

Do góry
Zakwitła też następna z ukorzenianych. Niestety nie znam jej nazwy. Rozmnożyłam ją dla mamy, bo ją bardzo lubi. Kwitnie pierwszym kwiatem
Jakie rośliny przy jodłach kalifornijskich 23:22, 13 wrz 2012

Do góry
Myślałam o posadzeniu w środku daglezji ona chyba szybko rośnie?????

doradzcie mi jakie inne jodły posadzić żeby szybko rosły i dały zagajnik jodłowy????

posadzę 2-3 żeby było gęsto

w prawo jodła kpreanska i dwa bzy, świerk srebrny, jodla silberlook i dąb a na rogu sosna czarna -zdjecie wstawiam ale i widok po tej stronie lepszy jak widać

może ten zagajnik jodłowy to nie jest zły pomysł???
jakie jodły pomózcie

serskie pomysł ok ale po drugiej stronie mam posadzonych 5 sztuk i nie chciałabym powtarzać kolejnych
-zdjecie

drzewo liściaste też fajny pomysł ale jakie wybrać żeby w miarę szybko rosło ??????

e

W cieniu - zacieniona 23:21, 13 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kupiłam taką hortensję...delikatna... Jeszcze w donicy...
Kupiłam ją wiosną u Szmita, nie zakwitła a szkoda, bo właśnie dla jej pięknych kwiatów ją kupiłam
Wybierałam taką,która ma dużo mocnych,grubych pędów,ta ma aż 10.Twoja przemarzła?ona kwitnie na jednorocznych...
W cieniu - zacieniona 23:20, 13 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kupiłam ją wiosną u Szmita, nie zakwitła a szkoda, bo właśnie dla jej pięknych kwiatów ją kupiłam
Wybierałam taką,która ma dużo mocnych,grubych pędów,ta ma aż 10.Twoja przemarzła?ona kwitnie na jednorocznych...
Pszczoły i ule w ogrodach nie tylko angielskich 23:17, 13 wrz 2012

Do góry
W ogrodzie angielskim.

W cieniu - zacieniona 23:16, 13 wrz 2012

Do góry
Hortensjowo...
zielonastrefa 23:14, 13 wrz 2012

Do góry
a to MOJE własnoręczne cudo. Ukorzeniona Chicago Peace. Już raz kwitła, ale teraz kwiat ma ogromny Ma 15 cm - jestem z niej taka dumna Drugą, taką samą, razem z Chopinem, dałam dziś w prezencie mojej siostrze.
W cieniu - zacieniona 23:09, 13 wrz 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
W cieniu - zacieniona 23:06, 13 wrz 2012

Do góry
Bogusiu grzybobranie udane, a fotki z zawodów już obejrzałam na FB, ale i tak podobają mi się najbardziej...

bogumila_bienko napisał(a)
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 13 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Mira, zachęta dobra, właśnie w ten deseń idę, takich zwykłych w tym kolorze posadzę 1000

no na razie koniec kociej noweli, dalej rozprawiamy o cebulkowych
Irenko te tradycyjne tulipany są dorodne, niezawodne, trwałe, i najprędzeij zakwitną 2 rok, można sadzić pod hostami i innymi i nie wykopywać
to na zachętę inny zestaw kolorów

pełne też są piekne, sa póżniejsze, poniżej posadzone pomiędzy przywrotnikami
też tak chyba zrobię warto poświęcić trochę cebul i tak wtyknąć - będą to będą choć serce zawsze boli jak się krecik poczęstuje akurt tym

zielonastrefa 23:04, 13 wrz 2012

Do góry
Wrzucam moją żurawkę Citronelle, która się u mnie ukorzenia od przełomu lipca i sierpnia. Długo stała, ale wreszcie zaczęła wypuszczać listki. Jest cudna

Tak wyglądała jak ją przyniosłam, zanim ją wysadziłam do ogrodu. Była bez korzeni, oderwana od rośliny macierzystej i wsadzona do doniczki z ziemią.
W cieniu - zacieniona 23:01, 13 wrz 2012

Do góry
Ogród Dominiki 23:00, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nana nic nie zasłoni.

W samą porę Danusiu, bo jeszcze by mnie na złą drogę sprowadziły
Wstawię zaraz u siebie zdjęcie niedowiarkom

Enya - szpetnie, nie szpetnie.. ale nie mam intymności żadnej. Graniczę ze skarpą, skarpa z polem..górą wędrują wycieczki - w tygodniu mi to nie przeszkadza ale w weekend, jakoś jednak tak

No dobra.. idę do siebie.
Dominiko, przepraszam za zaśmiecanie.. Kfiatkiem - własnoręcznie posadzonym.. jednym z nielicznych u mnie jeszce
Ogród w Tarnowie 22:58, 13 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Jaką Ty masz ziemięęęę!!!!! Sama próchnica!

Nie Sebek, to tylko na wierzchu jest lepsza ziemia bo była nawieziona przed laty a pod spodem jest ciężka glina jak w całej dzielnicy .
Pszczoły i ule w ogrodach nie tylko angielskich 22:55, 13 wrz 2012

Do góry
A to Hania ("Ogródek Hanusi po zimie") napisała :
Byłam w skansenie w Nowogrodzie nad Narwią. Zobaczyłam tam między innymi takie domki.
Pszczoły i ule w ogrodach nie tylko angielskich 22:53, 13 wrz 2012

Do góry
Skansen w Sierpcu (Muzeum Wsi Mazowieckiej):

ogrodoweimpresjejolki 22:53, 13 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)
Jolu wpadłam na sekundę jak zwykle - wypatrzyłam jakies cudne dalie czerwono białe - zrób je bliżej
czy one są niskie - takie chyba kule - ma słabośc do dalii

pozdrawiam

Mira, to dalia wysoka. Będzie kwitła, aż ją mróz zetnie. Ma bardzo dużo pąków. Musiałam ją przywiązać do palika, bo ze względu na ciężar kwiatów pędy łamią się i leżą na gruncie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:53, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mira.. Twój kot jest po prostu debeściak niesamowity..... zawsze mnie jego g fotami rozwalisz na łopatki.... sprawiedliwość społeczna

Ania miło że rozumiesz i psie i kocie życie , ja chyba chciałabym też pieska, ale to chcenie, kota zostawiam i pól dnia prześpi a pies wymaga więcej uwagi

dla Ciebie spojrzenie uważne czy aby pies nie "idzie" bo lepiej się mieć na baczności

Kondziowy Ogród :) 22:51, 13 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
tez sie ciesze ale Aniu ten wpis jest niesprawiedliwy to nie był wpis marudzenia tylko ze by nie padał bo wdeszczu bede robił a ty odrazu na mnie

Przepraszam za ostry ton... ale że pada deszcz.. to rzecz normalna...... tzn u nas nie normalna bo suuuuuuuucho. Ludzie nie maja wody w domach..... bo studnie suche, niski poziom wód.. i jest tragedia....
Przepraszam jeszcze raz....... nie powinnam wchodzic i wypowadac sie jak mi cos nie pasuje.. to Twój wątek I mozesz marudzić do woli

Dla Ciebie słoneczko

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:46, 13 wrz 2012

Do góry
Były urodziny? Buziaczki i wszystkiego najlepszego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies