Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:14, 13 wrz 2012

Do góry
Odpisałam wszystkim to teraz nowinki z mojego ogrodu. Z nudów przez padający deszcz postanowiłam spróbowac jak ptaki zareagują na nowe karmniki które w tym roku kupiłam. No i powiesiłam jeden. Stałam w oknie z aparatem i obserwowałm. Jakiś czas była pełna ignorancja i udawanie że nic nie zauważyły.

Po około godzinnym czekaniu przyleciała do niego pierwsza sikorka- szarytka lub czarnogłówka ( nie rozróżniam). Popatrzyła na niego i widac że światowo obyta ( karmnik jest holenderski) bo od razu dobrała się do jedzenia.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:10, 13 wrz 2012

Do góry
a teraz chwalę się

lawenda od koleżanki z jej włąsnego chowu, w tamtym roku z gałązki, a z boku moja kupiona dwa dni temu

i jeszcze takie tam

grzecznie wszyscy siedzą w skrzynce
Dla odmiany czas na zmiany... 21:07, 13 wrz 2012

Do góry
dzis po południu zabrałam się za cięcie tego rudzielca, myslałam że pójdzie jak po maśle, a tu niekoniecznie

zresztą zobaczcie sami

najpierw zdjęcie bohatera

ostatnimi czasy bardzo się posunął w swej rudości

w trakcie cięcia stwierdziłam że nawet fajnie mógłby wyglądać jako bonsai

potem delikatnie odwiodłam gałęzie na boki żeby sobie wyobrazić jak by wyglądac miał ten kij

i dalsze plątanie

i nie bardzo teraz wiem co dalej?

czy ta czupryna to się wogólę kiedyś zagęści i czy jest szansa na kulkę? pewnie górę też by trzebabyło delikatnie ciachnąć?

nawet nie przypuszczałam że on aż taki suchy jest

pomóżcie
Ogród Sylwii od początku :) 21:07, 13 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
O to ciekawe będzie
My też chcemy wykorzystać obecny taras pod budowę ogrodu zimowego, ale będzie nietypowy, bo taras to 1/4 koła. Sylwia czy mogłabyś wrzucić projekt? Ewentualnie na priv albo na mojego maila (masz go na pewno. Strasznie jesteśmy ciekawi

Mam rozrysowaną koncepcję bez wizualizacji .....

Buk pospolity - Fagus sylvatica 21:04, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rohan Obelisk

Danusiu czy aby na pewno bo właśnie posadziłem Rohan Obelisk

a to Purpurea Pendula w tle wiąz który po utracie kolorków został ostrzyżony do pnia

Uszkodzona kora drzewa 21:04, 13 wrz 2012

Do góry
tak to wygląda:
Borówcowy raj 21:03, 13 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Kulkowo:

Borbetko, czy to są tuje Danica? Czy one tak regularnie u Ciebie rosną czy je formujesz? I jakie odległości są pomiędzy nimi?
Mój 4 arowy azyl... 21:01, 13 wrz 2012

Do góry
A u mnie leje, wszystko ślicznie rośnie! Pozdrawiam Basiu!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:01, 13 wrz 2012

Do góry
Taki dziwoląg, ale smaczny

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:59, 13 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

[img size=640x480]

No po prostu aż mnie zatkało jak te trawy Ci urosły. Piekne, cudne, bajka.

No proszę , jak się prędziudko rozrosły roślinki owłosiona skarpa super !!!
Ogród na Cedrowej 20:59, 13 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)

A to widok który chcę zasłonić

Myślę że fajnie by tu wyglądało jakieś super drzewo na dużym pniu Dodam tylko że w lewym rogu mam buka pendula
Ogródkowy chaos u monitki 20:56, 13 wrz 2012

Do góry
Kurcze tyle do zrobienia w ogrodzie przed nadciągającym zimnem a ja się przeziębiłam i na nic nie mam siły. Od paru dni leczę się domowymi sposobami i ciągle nie przechodzi...A plany pracy były...jak jesień będzie łaskawa to może się uda
Póki co doradźcie mi czy pasowałyby orliki przed hortensjami za żywopłocikiem z bukszpana. Pomiedzy orlikami chciałam posadzić tulipany.
O to miejsce chodzi

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:55, 13 wrz 2012

Do góry
I Żórawki.
Rosną w cieniu, pod płotem i niestety tylko jeden rodzaj się mocniej rozwinął (żółte).
Ale niczym ich nie dokarmiałam, posadziłam tylko kilka na próbę i zobaczymy jak poradzą sobie przez zimę.
Wiosną planuję zakupić większą ilość tych roślinek

Ogród na Cedrowej 20:54, 13 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)

Mam podobny problem sąsiedzki Domyślam się, że chodzi o zasłonięcie tych okien na piętrze. Co planujesz? Jakies wysokie drzewo? czy dwa? Ambrowiec już na 100%?
Ja też myślałam o wiśniach. Trzech w kostkach z bukszpanu w trawniku poza rabatą. Tak myślałam 2 m pień + 3 m korona jak urośnie, może dadzą radę?

Ambrowiec jeszcze nie zdecydowany, trochę boję się jego rozmiaru w przyszłości

Wiśnie obawiam się że nie starczą, ja kupiłam z pniem 2.5 ale korona dorasta do 3m ale ponoć nie za szybko Więc ogólnie mam dylemat i szukam cały czas chociaż wygląda cudnie i już na wiosnę planuję budżet na następne Też myślę o kostkach z bukszpanu Chociaż na razie podsadziłam żurawkami i wsadziłam krokusy i hiacynty

Jak coś justi wymyslisz to daj znać
Rododendronowy ogród II. 20:49, 13 wrz 2012

Do góry
Nadal dla 11stokrotki

Przekwitłe i nieoberwane kwiatostany w tej chwili wyglądaja tak jak Twoje jeśli kwitły cześciowo z powodu przemrożenia albo tak jak na moich zdjęciach jeśli kwitły całe kwiatostany. Mają już zawiązane nasiona.

na tym zdjęciu widac dobrze

Te zawiązki nasion powinny byc usunięte tak jak zaznaczyłam czerwonym kolorem.

Jeśli masz jeszcze pytania -napisz.
Ogród na Cedrowej 20:44, 13 wrz 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Mam podobny problem sąsiedzki Domyślam się, że chodzi o zasłonięcie tych okien na piętrze. Co planujesz? Jakies wysokie drzewo? czy dwa? Ambrowiec już na 100%?
Ja też myślałam o wiśniach. Trzech w kostkach z bukszpanu w trawniku poza rabatą. Tak myślałam 2 m pień + 3 m korona jak urośnie, może dadzą radę?
Rododendronowy ogród II. 20:42, 13 wrz 2012

Do góry
Teraz zdjęcia dla 11 stokrotki. tak wygladają w tej chwili rh. Na każdej gałązce mają pąki. Na razie dośc trudno rozpoznac z których będą kwiaty a z których liście ale po zimie będzie to bardziej wyraźne. Tych pąków nie obrywamy.One są już na drugi rok.

Rajski ogród Ani 20:41, 13 wrz 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ja też bym chętnie zapaliła ognisko, ale u nas od wczoraj pada... dzisiaj cały dzień... ale może i dobrze ogród tego potrzebuje. Pozdrawiam.
Elu ognisko M zdążył zapalić dzień przed deszczem

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:38, 13 wrz 2012

Do góry
Ana spóźnione ale serdeczne życzenia składam.
Dawno nie byłam i zajrzałam, a dziś sobie o Tobie pomyślałam oglądając nową Werandę. To wszystko przez ten cudny taras podobny nieco do Twojego.

I kwiatuchy przesyłam

Rajski ogród Ani 20:37, 13 wrz 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies