Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:33, 13 wrz 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 20:32, 13 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj po deszczowym dniu słoneczko pokazało się na chwilkę o zachodzie

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:29, 13 wrz 2012

Do góry
I jeszcze trochę zdjęć moich roślinek dziś zrobiłam.

Najbardziej lubię ostatnio Golterię.
Taka trochę świąteczna mi się wydaje.
Rododendronowy ogród II. 20:29, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Poczytałam... i tylko dodam, że ja też pielę tylko za pomocą szpikulca..bo gracek nie wbiję w moją ziemię.... a teraz do pomocy użyję takich widełek od Danusi .. myślę, że to bedzie bardzo dobre.... niestety ja mam warunki ekstremalne i ciężarówki piachu niewiele pomogły... cowidać na widełkach po jednym użyciu...ale łopatki sprawdziły się lepiej od moich
Szpikulec jest świetny do wyciągania głegoko korzeniących siechwastów, zwłaszcza w bylinach gęsto posadzonych - moje podstawowe narzędzie do pielenia.. skutecznego pielenia

Ja takiego szpikulca używam tylko do chwastów o głębokich korzeniach np mniszka . Do pielenia pazurki, no ale ja mam piach.

A ja się musze postarać o takiego szpikulca, bo na mojej jedynej grządce to ziemia jest raczej gliniasto, kamienisto kompostowa i trudno sie wyciąga, a taki szpikulec to fajna sprawa

ja też uważam ze jest bardzo przydatny szczególnie do mniszków.
Rododendronowy ogród II. 20:28, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zimowity i róże piękne... ale ja się piszę na kawałek serniczka Taki maiupeńki..... ależ mi smaka narobiłas...... lecę na śniadanie....
Jesień idzie... nie ma na to rady.....

Aniu no to bierz sernika ile chcesz.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:24, 13 wrz 2012

Do góry
Cały dzień padało u nas, a ja sobie przez okienko spoglądałam na moje zalążki ogrodu.
I właśnie zdałam sobie sprawę, że w zeszłym roku miałam z salonu widoki na płot,
a w tym już na roślinki zielone
I na brzózki moje wymarzone

Mój 4 arowy azyl... 20:13, 13 wrz 2012

Do góry
W ten ponury, deszczowy dzień 'uśmiech' fiołków, które znów kwitną

U mnie od wczoraj pada! Wreszcie ziemia trochę wody dostanie
Blaski i cienie nowego życia 20:11, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Witaj,
patrząc na ilośc to będziesz miała "trochę" tego kulkowania na wiosnę ale tawuła to fajna roślinka mało wymagająca a bardzo wdzięczna.

Ale ci to fajnie wyszło
Ja teraz przed płotem mam dwie koparki i dwumetrową dziurę
Rajski ogród Ani 20:10, 13 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)

dziś był dzień prawdziwego relaksu cieszyłam oczy kwitnącym ogrodem i wnukami, a na koniec dnia pięknym zachodem słonka

Aniu powyciągałam to co mnie zauroczyło. Jak się uda to w sobotę też rozpalę ognicho.
Chyba zrobię jakąś nalewkę.
Elu jest mi bardzo miło, ze spędziłaś w moim ogrodzie tyle czasu ,a nalewkę zrób koniecznie zima długa i rozmowy przy kopie z kieliszeczkiem aromatycznej nalewki będą przyjemniejsze, bo z zapachem i wspomnieniem lata i jesieni...
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 20:09, 13 wrz 2012

Do góry
Safoya napisał(a)

Aaaaaale zdjęcia - bosko! Nic tylko jeżdżę do góry do dołu i z powrotem

Ale najbardziej zachwyciły mnie te pełne kosmosy - poproszę je na następnej sesji z bliska

Proszę specjalnie dla Ciebie.
Miały być też białe, ale nie wszystko wysiałam i widocznie nie trafiło się nasionko.

To dziś moj trzeci wpis w tym wątku, a jestem tu pierwszy raz, ale nie mogę się opanować. Jestem oczarowana Twoimi roąlinmi i tym jak je pokazujesz.
Takich kosmosów jeszcze nie widziałam, pełnych, prześliczne.
Moja największa pasja - ogród 20:07, 13 wrz 2012

Do góry
Cześć Ulu

Berberysy już posadziłam, są przed tymi dużymi kulami, na ten rok to chyba będzie koniec, bo pogoda paskudna...
to zdjątko z prac ogrodniczych

Mój kawałek raju II 20:02, 13 wrz 2012

Do góry
Deszcz u mnie cały dzień padał, poszłam po zakupy i po drodze był ogrodniczy i znowu coś tam kupiłam no i cebulki tulipanów i narcyzów a nad morzem przyszła kolejna paczka z cebulami kwiatowymi, 14 pozycji z dzisiejszych cebulek najbardziej cieszy mnie Narcyz pełny 'Albus Plenus Odoratus' jeszcze dokupiłam trochę tulipana Angelika i czosnek karatawski, bo tu nie miałam
Rajski ogród Ani 20:00, 13 wrz 2012

Do góry
annawu napisał(a)

Aniu - annawu - nawet nie wiedziałam, ze te fuksje tak się nazywają...baletnica ładnie
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 19:58, 13 wrz 2012

Do góry
Safoya napisał(a)

Szalenie podobają mi się takie graby, tylko nie wiem jak je wyprowadzić, co to za odmiana i czy w ogóle będę je w stanie w takiej formie utrzymać. W końcu na zdjęciu wyglądają na bardzo wysokie a trzeba jakoś po ludzku je przycinać.
Macie jakiś inny pomysł?

Myślałam, że to buki czerwonolistne? Takie rozwiązanie także baardzo mi się podoba, szkoda że na efekt trzeba by długo czekać.

Zdjęcie róży przepiękne!!!
Rajski ogród Ani 19:57, 13 wrz 2012

Do góry
Jak miło tylu gości mnie odwiedziło pod poją nieobecność, dziękuję wszystkim i przesyłam słoneczne jabłuszko po deszczowym dniu

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 19:53, 13 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Zdjęcie jak z bajki

Dziewczyno gdzie Ty mieszkasz, że masz Taaaaki widok na okolicę.
Róże i zdjęcia po prostu bajeczne!!!
Pozdrawiam
Ogród zmyślony 19:50, 13 wrz 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

niestrzyżony żywopłocik z cisa elegantissima

Myszorku!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak opłaca się zaglądać do ulubionych ogrodów (i na spokojnie sobie oglądać roślinki) - ja czegoś takiego szukałam dla siebie. Inspiracji, wyobraźnia nie mówiła mi, że to może tak wyglądać. A takich cisów mam od groma. Buziak wielki. Właśnie niestrzyżony on ma być. Jaka jest jego funkcja u Ciebie (kontekst)? W jakiej odległości posadzony i jak wysoki on jest?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:39, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
[img

Ten błękit i białe trawki to piękne obrazy. Wciąż pamiętam podobne w kolorze, wiosenne pierwiosnki, te nowe odmiany w Twoim ogrodzie.
Bajkowy ogród Weroniki 19:32, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niesamowite kolory Cegła i dywanik na deser

Danusiu, i końca tych kolorków czerwonych nie widać. Przekwitają czerwone floksy, astry chryzantemowe, i krzewuszka, to zaraz będzie czerwień marcinków.
Ogród zmyślony 19:21, 13 wrz 2012

Do góry
Jakie cudne ostnice!! Lawendę już ścięłaś? Czemu do zera?
Czy masz wizytówkę? Bo nie ogarniam Twojego ogrodu, tyle cudnych zakątków!!!
Ile pięknych hakone, i ten zawilec!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies