Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:23, 18 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Witam wieczorkiem, przyszłam jeszcze raz pooglądać azalie, ale muszę stwierdzić, że ten klon palmowy coraz bardziej mi się podoba... tylko czy on u mnie pasuje...i na tym słońcu i wywiejewie pewnie by zmarzł...

Elizko mysle że klon wszędzie pasuje. U mnie jest trochę osłonięty ,,domkiem " sąsiadów więc na 100% nie mogę powiedziec o jego wytrzymałosci ale przez tyle lat nic złego sie nie działo. Wyjątkiem były dwa maje w których były przymrozki kiedy już na klonie były liście i oczywiście zmarzły końce pędów. Obcięłam je i klon wypuscił nowe jeszcze gęstsze i wszystko było dobrze.
weronika77 20:03, 18 paź 2012

Ja też nie poszłam w ch...rę, rododendrony u mnie są.
Bogdziu nasza kochana, utalentowana, przemiła...dzięki, że jesteś, że znam Cię nie tylko wirtualnie.
Wierszyk rocznicowy, piękny jak Twój ogród, i jak się cieszę, że u mnie cząsteczka Twojego ogrodu już rośnie.
Czerwień klonu jak wiele wnosi ciepła do tej lepszej jesieni, czekam na buki.
Moja ujarzmiona, pięknie pachnąca róża dla Ciebie.
Bogdzia 20:10, 18 paź 2012

weronika77 napisał(a)
Ja też nie poszłam w ch...rę, rododendrony u mnie są.
Bogdziu nasza kochana, utalentowana, przemiła...dzięki, że jesteś, że znam Cię nie tylko wirtualnie.
Wierszyk rocznicowy, piękny jak Twój ogród, i jak się cieszę, że u mnie cząsteczka Twojego ogrodu już rośnie.
Czerwień klonu jak wiele wnosi ciepła do tej lepszej jesieni, czekam na buki.
Moja ujarzmiona, pięknie pachnąca róża dla Ciebie.

Weroniko miło Cię widziec. Róża piekna jak cały Twój ogród-dziękuję.
Bogdzia 20:17, 18 paź 2012

A ja dziś złapałam na gorącym uczynku ogrodowego złodzieja ktory właśnie podkradał orzechy. Bardzo był niezadowolony że został przyłapany, fukał na mnie i straszył ogonem. Oto on.

Kiedy mój wnusio był malutki zobaczył na spacerze wiewiórkę , pierwszy raz w życiu. Zobaczył ją wczesniej niż ja i nie zdązyłam mu wyjaśnic co to jest . A on spytał: Babciu to chyba nie lisek ani kotek?
aga_k 20:22, 18 paź 2012

też miałam kiedyś takiego gościa
eliza3 20:24, 18 paź 2012

Jaka śliczna wiewióreczka... jejku jak ja dawno nie widziałam wiewiórki...dobrze, że udało Ci się zrobić zdjęcia.
Bogdzia 20:30, 18 paź 2012

aga_k napisał(a)
też miałam kiedyś takiego gościa

Nieżle wtedy wiało. Rozwiązałas jakos problem rh?
Bogdzia 20:33, 18 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Jaka śliczna wiewióreczka... jejku jak ja dawno nie widziałam wiewiórki...dobrze, że udało Ci się zrobić zdjęcia.

Już się martwilłam bo tez ostatnio ich nie widziałam a w lesie powycinali drzewa ze starymi dziuplami gdzie one zime spędzały. Bardzo się ucieszyłam ze znów są- mam nadzieję ze nie tylko ta jedna bo u mojej znajomej dośc daleko ode mnie też jest.
aga_k 20:34, 18 paź 2012

Na razie wykopuję to czym nabałaganiłam i robię miejsce na moje maleństwa, mam nadzieję, że pogoda będzie dalej sprzyjać
Bogdzia 20:50, 18 paź 2012

aga_k napisał(a)
Na razie wykopuję to czym nabałaganiłam i robię miejsce na moje maleństwa, mam nadzieję, że pogoda będzie dalej sprzyjać

Tak by sie chciało zeby ta pogoda długo się utrzymała ale po tamtegorocznej jesieni gdy wszystko zaczęło rosnąc a potem wymarzło ostrożnie mówię takie życzenia. No ale chociaż do końca miesiąca niech bedzie ładnie. Pozdrawiam Agnieszko.